Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Recenze (632)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Potešenie pre skalných fanúšikov, nadpriemerné pobavenie pre bežného diváka. Nostalgia funguje na plné obrátky, atmosféra je veľmi dobrá, postupne gradujúca, ale to je asi všetko z pozitív. Jednak má spomínaná nostalgia aj druhý koniec, a to, že je tu už veľa videného a teda nič inovátorské, ďalej je dej dosť predvídateľný a taktiež konanie niektorých postáv je nie že nelogické, ale s prepáčením úplne dementné. A to úmerne rastúce s plynutím deja. Koniec je jedna hlúposť za druhou až som nakoniec prial Michaelovi, aby zabil Laurie, pretože si to zaslúžila. Jamie ale hrala svoju postavu veľmi dobre. 6,7/10. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Začátek zajímavej, natočeno opravdu stylově, ale ta neskutečná imbecilnost tou to prostě autoři totálně zazdili. Ano pochopím že je potřeba budovat strašidelnou atmosféru, ale takhle hloupě to fakt ne. Vím že spousty nových horrorů to mají stejně, ale to tvůrce neomlouvá. Za mě hodně zbytečně pokaženo, hlavně ten stupidní trapný konec :(. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Pocta. Nijak jinak nový Halloween snad ani nejde popsat. Nejdřív jsem byl trochu zmatený, že tu běhá Curtis, ale že film prakticky ctí jen originál a ignoruje ty nesmysly potom, mi došlo relativně pozdě. U mě je problém, že i když chápu a uznávám kvality originálu, nepohltil mě, tudíž mě nestrhne ani tohle. Atmosféra je ale hodně dobrá, velmi podobná originu, Jamie Lee Curtis je přesná a přesvědčivá, kamera dobrá, hudba skvělá (nesmí samozřejmě chybět hlavní hudební motiv). Výborný úvod a ucházející prostředek, závěr je ale intenzivní dostatečně. Za mě vlastně dobrý, pro fanoušky série, nebo alespoň původního filmu, určitě +1*. ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

POSLEDNÍ SLOVO: Film je o tom, jak zabiják Meyers 106 minut náhodně zabíjí všechny kolem sebe. Bez emocí, děje, strachu. 50% 3/5* ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se zase na povedený horor a více méně, jsem spokojen. Halloween a zabiják s maskou Myers upravený pro dnešní publikum, super atmosféra, jak z hororů 80/90.let. Povedené vyvražďování i finální zúčtování :) Bohužel už si nepamatuji původní Halloween 1 a 2, takže nemůžu říct, jestli je to pokračování se ctí, ale velice rád kouknu na ty původní filmy. 7/10 ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je slušná, ale je vykoupena vysokou cenou, cenou stupidity. Michael nikdy neběhá, ale je vždycky všude a zcela neomylně směřuje za svojí rodinou, jako kdyby je měl na GPS. Chování postav je totálně stupidní. Jamie Lee se 40 připravuje a trénuje, aby se nakonec nechala nachytat jako desetiletá školačka. Vlastně je to celé úplně stupidní. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Nové pokračování navazuje na první díl série. Což mě trochu mrzí, protože minimálně druhý díl, který přímo navazuje na první střetnutí Michaela a Laurie mi přišel hodně fajn. Další díly od čtyřky dál jsem neviděl (trojka je moje guilty pleasure, ale nemá příběhově nic společného s Michaelem). Prvních 40 minut uteče nečekaně rychle, ovšem nikterak děsivě. Je vidět, že se režisér snažil ctít co nejvíc styl Johna Carpentera a je to dobře. Největším mínusem jsou tu dvě fakta: 1) Michaelovi je několikrát vidět do tváře, sice záběrem jen probleskne, ale tím se snižuje jeho děsivost. 2) Vím, že by to přišlo mladým divákům divné, ale mělo zůstat v hudebním doprovodu u původních jednoduchých zvuků syntetizátorů, které zvládnou vytvořit hutnou atmosféru. A co jsem si nechával nakonec - J.L.Curtis je skvělá. Nový Terminátor má zatím jen trailery, ale Sarah mi v nich připadá spíš trapně, naopak Laurie je zde přirozená a to funguje skvěle. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Včera pozreté po dlhšej dobe. Za mňa veľmi dobrý slasher. Pokračovanie po 40 r., ktoré stojí za to. Určite nezahanbi klasiku. Najlepší výkon J. L. Curtis. Čo sa týka M. Mayersa je skvelo zahraný. Skvelá voľba herca ako M. Mayersa. Konečne z neho ide strach. A samozrejme klasická hudba z pôvodného filmu. Ale aby som nehovoril len plusy. Čo sa týka zvyšných hereckých výkonov je to priemer nič hrozne ale ani nič prelomové. Film pri svojej dĺžke 106 min. je akurát. Pekne spracované charaktery. Filmu síce trvá kým sa nejaká tá smrť stane ale ničomu to nevadí. Celkové hodnotenie za mňa je 70%. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Budiž tvůrcům ke cti, že mají originál evidentně rádi a snaží se složit mu upřímnou poctu. Také je to příjemně přízemní podobně jako originál. Jenže originál, byť už je starý jak Metuzalém, má dvě zásadní výhody - má naprosto geniální voyerskou atmosféru, která kloubí kamerové úhly a hudbu tak skvěle, že to diváka vtáhne i po dekádách, a hlavně se v něm Michael jakožto ikonický zabiják teprve profiluje. Zde je atmosféra těžce naředěná, což samo o sobě ještě není takový problém, protože vlastně jen kopírujeme vývojovou tendenci celého slasheru, ale co je tu opravdu na posrání, je budování celého étosu okolo Michaela. Takhle dementní, trapné, přehrocené, do sebe zahleděné, křečovité a smrtelně vážně se beroucí budování mytologie a aury okolo hlavního zabijáka jsem ve slasheru snad ještě nezažil, a přišlo mi to téměř na hraně parodie. Dívat se na to dá, ale nevím, proč si místo toho nepustit pět jiných spotřebních vykradaček původního Halloweenu. 5/10 ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl se mi velice líbil. Je to pocta Michaelovi, tak klasickému Halloweenu jak jsem byl zvyklý. Má to napětí, skvělou atmosféru hlavně v závěru a dost chutný vraždy. Já jsem byl opravdu spokojen, není to úplný masterpiece ale určitě pro mne jeden z těch lepších dílů série. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Žádný Halloween jsem předtím neviděl, tudíž jsem od tohoto modernějšího sequelu nic moc neočekával, snad jen hromadu krve a brutality, nějaká zajímavá úmrtí, a také trochu toho napětí a strachu. Ze začátku to vypadalo tak nějak všelijak, nicméně postupem času snímek nabral na obrátkách, Michael začal řádit a já si jen chrochtal blahem. Snímek nabízí hromadu zajímavých úmrtí, s krví se nešetří, povedla se rovněž i mrazivá atmosféra a také příjemné napětí. Z herců mě nejvíce bavila Jamie Lee Curtis, celkově lze ale herecké obsazení hodnotit kladně, nikdo mi nijak zvlášť nevadil. Příběh je takový klasický, avšak plně dostačující, finále je řádně vygradované a napínavé, má až nervy drásající atmosféru, jasný highlight celého filmu. Za mě spokojenost. Nic extra originálního, na nějakou tu nelogičnost pochopitelně také dojde, přesto poctivě odvedená práce. Snad budou i další díly minimálně stejně tak dobré. 7/10. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

HALLOWEEN: STARÝ PÁKY MICHAEL A LAURIE OPĚT V SEDLE Halloween je den, se kterým je spojeno velké množství různých pověr a kouzel, ze kterých postupně vznikl zvyk, kdy se tmou vydávají masky s kostýmy zobrazující různé přízraky hledající světlo a žadonící o almužnu nebo koledu, kterou si lidé zajišťovali náklonnost duchů. Nerad bych srovnával, co bylo kdysi v roce 1978 od Johna Carpentera. Michael Myers je zase zpátky a opět nesmrtelnej, nehodlá ctít absolutně žádný pravidla, jako tomu bylo vlastně už v předešlých Halloweenech. Čekejte hodně zatvrzelou drsnější oldschool akci, krásný vzpomínky na starý dobrý časy ve svátečním Haddonfieldu. Co se týče Jamie Lee /59/, abych pravdu řekl po téměř čtyřiceti letech, mě chvílemi připomínala takovou odvážnější Marthu Kentovou, která by dala srdce a život za své bližní. Moje celkové doporučení, láká a patří převážně věrnějším skalním fanouškům. Poněvadž jedině oni, dokáží najít ve všech těch odkazech k předešlým snímkům, vždycky něco co nadchne a nepustí. Co bych vám povídal, zkuste se zaposlouchat do klasické melodie a jak mile uvidíte masku Myersovu za oknem hned vedle verandy s kupou vydlabaných dýní, poznáte tu staromódní záležitost jak brnká lehounce na nervy. 😏 P.S.: Pokud jste ovšem chtěli skočit do kina na nový moderní horor, ten hledejte někde jinde. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Režisér Green nám natočil parádní horor že, by letos ten nejlepší .Tohle je ta pravá pocta originálu.Jamie Lee Curtis v dalším parádním hororu a že,tu roli zahrála zase skvěle.Ve filmu nechybí ani původní atmosféra .Hudba zase skvělá.Za mě 80% ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Film od Carpentera z 1978 si zaslúžil presne toto. Oldschoolový slasher, ktorý ignoruje všetky predošlé pokusy o oživenie Michaela Mayersa a vďaka filmu táto postava opäť ožíva a prináša na plátna zlo vo svojej najdokonalejšej podobe. Nik iný totiž takto reálne "nevydržal" 40 rokov strašiť ľudí a ja verím, že sa s Myersom nestretávame naposledy. Parádna pocta Carpenterovi za jeho prínos žánru slasher ! ()

Terminer 

všechny recenze uživatele

To byl nářez! Halloween se vrátil ve velkém, klasickém a originál ctícím kabátě, který se bude líbit jak mainstreamovému publiku, tak filmovým fanjšmekrům. J. L. Curtisová hraje jako o život, první důstojná role za mnoho let. Ale i ostatní herci a jejich postavy byli dobří. Tak uvidíme, jak to s tímto kultem bude dál. ()

BrianStorker 

všechny recenze uživatele

Cinema City Nový Smíchov 19.10.2018 17:50 - poprvé jsem byl svědkem, když se spolu se závěrečnými titulkami sálem ozval potlesk. To myslím hovoří jasně. Bravo! ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabsich dilu serie. Prvnich par vrazd je super (scena na hajzlu libova), scena ve meste, jak Michael bere kladivo, jede cca pet minut bez strihu, coz byl taky svezi moment (hlavne ten kontrast jak Michael odejde z baraku, kde se vrazdilo, zpet na ulici mezi lidi. Ale pak tam jsou hodne rozporuplny momenty jako vtipnej detskej cernoch, u ktereho se smalo cele kino a dle meho nazoru neco takoveho do znacky Halloween nepatri. Pak tu byly vylozene prasarny, jako nelogicke chovani postav. To je sice u slasheru celkem obvykle, ale toto je pokracovani otce vsech slasheru a kdyz hlavni xicht serie Jamie Lee v roli Laurie buduje 40 let pevnost proti Michaelovi a pak se v teto pevnosti schovava za sklenejma dverma, to uz je trochu ulet. Jako solidni old school slasher na jedno pouziti vsak film obstoji. Remake od Zombieho se mi ale libil vic. ()

ardno5 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to bude fraška. A asi proto jsem byl velice příjemně překvapený. Hudba i styl navázal na původní snímek a máte pocit, že se díváte na oldschool horor. A když píšu navazuje na původní, tak to myslím do slova a nový Halloween po čtyřiceti letech pokračuje tam, kde skončila jednička. Pro mě celkem škoda, že ignorovali i díl druhý a H20. Raději bych viděl syna v podobě Joshe Hartnetta. Nicméně i tak je tohle pokračování asi tím nejlepším co mohla dnešní doba nabídnout pro původní snímek. Michael je ve výborné kondici i když je mu přes 60 let. Oběti kosí jednu po druhé a film má tempo i atmosféru. Dokonce i Laurie je našláplá s nenechá nic náhodě. Pro fanouška Halloweenské série jako jsem já je tento snímek nutností. Vy kteří nevíte o co jde, tak se vás film asi tolik neosloví, ale já byl spokojen a dávám 72% ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Vo vlne nových hororov, kde sa každý snaží robiť maximálne desivé a psycho filmy a vlastne málo kedy sa z toho stane dobrý film sa nám musel vrátiť starý, dobre známy slasher Halloween, aby to všetkým aj po viac ako 40 rokoch natrel! Režisér a scenáristi oprášili starý formát tohto filmu, pridali si zopár vlastných vecí a natočili super horor, ktorý dokáže navnadiť super atmosféru, ktorá neutícha až do konca. Miestami sa tu nájdu super nápady a myšlienky, ako napríklad vyvražďovačka na záchodoch. Začiatok, kým Michael neutečie, tak sa to dosť vlečie, ale keď už sa dostane z reťazí, tak sa to konečne rozbehne. Stará známa Jamie Lee Curtis je pripravená bojovať a je v super kondícií aj po tých rokoch. Nápad s tým jej domom sa mi páčil, len ma trocha mrzí, že potenciál toho domu nebol moc využitý. Koniec je neistý a podľa mňa sa nie tak úplne stalo to, čo sa malo stať a Michael sa predsa len ešte raz ukáže. Jo a tá hudba je neskutočná! ()

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama