Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Recenze (632)

misar3 

všechny recenze uživatele

Zpočátku dost oldschoolový, ve finále velmi pokročilý a brutální snímek se spoustou skvělých nápadů. Dusivá atmosféra a hudba nastavují správný nostalgický feeling a pak už si jen užíváte řádení vyšinutého Michaela. Skvělá Jamie Lee Curtis btw. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Dostatečně krvavé i zábavné. Dnešní lidi jsou hodně zhýčkaní, když se nedovedou (nesnaží) ani bránit. Přitom tolik zbraní a možností tam bylo. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem čekal krvavý návrat se vším všudy,ale Green zřejmě byl opačného názoru,ale budiž.Svou tvář si film zachoval a to je dobře. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

To snad není ani možný. Návrat jednoho z nejznámější filmových zabijáků snad už nemohl dopadnout líp. Michael si přesně tohle zasloužil.Ne že by se Robovi zombiemu znovuoživení téhle legendy nepovedlo, ale šel si vlastní cestou. Tady se navazuje přímo na úplnej začátek a společně s Michaelem se vrátilo a vylepšilo vše, na čem si původní Halloween zakládal a to je především atmosféra napětí a hrůzy. Film vypadá skvěle, postavy jsou sympatický a z Myerse jde strach a to je ta největší výhra. Nemáme tu další film s bandou otravných puberťáků s debilními kecy a debilními vtipy. Všichni se Michalea bojí a všichni ví, že když se objeví tak je kurva zle. Tohle jsem si vychutnal, velkolepej návrat. ()

prometheusXX 

všechny recenze uživatele

Tak tento diel sa podaril.perfektne efekty,hudba,napätie.nic tomu nechýbalo.za mna skvele.85% plných 5 hviezdičiek. určite lepší pokrok jak predošlé dlhovlasé Zombieho Halloweeny. Bavil som sa,žiadna nuda .odporúčam ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Stará škola. Keby Jamie Lee Curtis vyzerala mladšie, pokojne by som uveril, že to točil sám Carpenter ako priame pokračovanie v 80-tych rokoch. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Michael Myers ... jedna z mejch oblíbených postav se opět vrací.. je to teda už pěknej stařík..ale dosti brutální - rozšlápnutí hlavy atd... :) Upřímně se mi více zamlouval předchozí z roku 2007 od Roba Z.... tenhle díl už byl takovej těžkopádní..a občas utahanej.. Curtis i v požehnaném věku stále znovu a znovu čelí tomuto zlu s kuchyňským nožem.. ten její bejvak neměl chybu..:) 60% ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad typického hororu. Předvídatelné lekačky a mnoho temné atmosféry na úkor potenciálnímu příběhu. Všechno svým způsobem šlape... i ta atmosféra je dobrá, ale je to plné klišé nesmyslů. Jakto, že má ten chlapík takovou sílu, když byl 40 let v psychiatrické léčebně, kde se téměř nehýbal? Vážně by babička měla až tak precizně zařízený dům? Auto, které na konci přijelo, když rodina vychází z hořícího domu nějak překonalo bránu, u které se na začátku zastavovali novináři a tázali se babičky, zda mohou dovnitř (ale to mě jen tak teď napadlo, třeba to byl jiný dům, to nevím). Dále se nedosvětlila zápletka s dcerou a tím jejím přítelem- bylo to nedokončené. No, abych nebyl tak skeptický k tomuto filmu, najde se i pár kladů. Herci jsou sympatičtí a hrají dobře, je zde skvělý podklad hudby hrou na klavír a atmosféra šlape. Nenudíte se a pokud vám nevadí tipický horor s předvídatelným příběhem, ale zároveň hezkými efekty (to jsem taky nepochválil :D) a moc u toho nechcete přemýšlet, je to pro vás. Hezký film. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Dobře, ucházející horory pořád existují a tento k nim též patří, avšak scénáristům bych za některý nelogický berličky zpřelámal ruce. Já chápu, že každý horor má svá zajetá klišé a ono to k tomu tak nějak i patří, ale dělat z diváků, ale i ze samotných herců v některých scénách blbečky se přece nemuselo, ne? Vždyť přeci jen rok 2018 a my tu máme pořád facepalmovitý momenty, z kterých by se nejeden zakabonil! Atmosféra je skvělá, tempo odsýpá, hudba je stále mrazivě vynikající, protože ten theme je zkrátka boží, z Mikeyho jde stále strach a Haddonfield je stejně dobře vykreslenej jako v předešlých filmech se vším, co k tomu patří, ale podle mne scénáristi nedokázali tenhle koncept odplaty po čtyřiceti letech správně ukočírovat a proto si sem tam vypomohli iracionálním chováním postav, či stupidně působícím zvratem, který spíše vyvolá pochybnosti namísto překvapení. Nicméně jsem rád a i překvapen, že navázali na původní film ze sedmdesátýhoosmýho a nejde jen o další reboot. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

hrůzný a obávaný Michael Myers ... přes 2m vysoký bolest necítící nemluva s potřebou propichnout vše co se hejbe tim největším kuchyňskym nožem co mu přijde pod ruku... poslední verze od Roba Zombieho byť je to anti-talent na teměř všechno co sahne byla alespoň v "halloweenskem duchu" a byla vcelku povedená naproti tomu tohle je naprostá pičovina postradající jakykolvi smysl a děj a tohohle děsiveho hromotluka nakonec odrovná 70 leta stařena jednou ranou pánvičkou... David Zelný očividně tuhle ságu nesleduje a proto to dopadlo jak to dopadlo... že v horrorech a obzvláště těhle kultovních nemá logika místo je předpoklad ještě než to člověk zapne ale aby v roce 2018 byli lidi tak neskutečně retardovaný a bez mozku by mě fakt nenapadlo. Možná to pan Zelený pojal jako seberealizaci a film tak reflektuje jeho vlastní hovna ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to nebude špatný a že mi to bude alespoň trochu sympatický, ale kurva!! Tohle je skvělý! Ačkoli vzdává holt originálu, který se mi mimochodem moc nelíbil, tak to není žádná kopírka a kombinuje novou, moderní dobu se starými zvyky z osmdesátkových slasherů. Celej ten prostor Haddonfieldu, policie, která si uvědomila, že už se něco děje a že je něco špatně, zabiják, ze kteryho de respekt, hodně krve a celkově dobrých killů.. Sakra hodně mi to připomíná originál a to je prostě skvělý. Musíte se prostě kouknout na originál, abyste tomuhle filmu rozuměli. Jsem z tohoto filmu hrozně nadšen, protože už dlouho se nepovedlo tak úžasně převést starou klasiku do modernějšího zpracování. Pátek třináctého, Texaský masakr motorovou pilou (remaky) se můžou chytnout za ruce a táhnout do prdele, protože tohle je prostě úžasný. Nenudí, má atmosféru, má skvělý start, gore, úžasné kamerové rekonstrukce u kill scenes, odkazuje to na starší díly, (ačkoli měl navazovat pouze na originál) tohle všechno je to, proč byste se měli na film podívat, pokud aspoň trochu máte rádi horor a ti, co maj rádi slashery, tak si myslím, že to ocení stejně jako já. Po Halloween 2 z r. 1981 je tohle druhej nejlepší film z celý Halloweenský ságy. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Ach bože. Začnem od konca. Tak Jamie trénuje 40r, zabezpečuje barák a potom má na ňom dvere so sklami, ktoré sa dajú preraziť a pootvárať dvere. A celkovo, ten koniec bol tak nehorázne idiotsky spravený, že som začal fandiť Mayersovi, nech tie telatá pobije. A čo je najhoršie, toto nebol posledný diel, oni sa chystajú spraviť ešte dva! Tak to nás pán Boh ochraňuj, ak to bude točiť rovnaký manták. Tak do polovice to bolo celkom dobré, no potom séria killov ľudí, ktorých máte na háku, správanie aj vraha aj obetí idiotské, husia koža iba občas. Dobrý zostal len soundtrack. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Sama doma v domově důchodců. Co bude příště, Michal bude jezdit na elektrickým vozíku? Jamie rovnou upoutaná na lůžko a místo jekotu bude jen pípat ekágé. Nicméně podívat se na to dalo, neurazilo mě to ale ani nijak neohromilo. 57% ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Bývaly doby, kdy jsem poměrně rád sledoval celé série slasherů už jen kvůli hlavní postavě (Jason, Michael, Freddy...), ale člověk časem trochu dospěl a nyní už si vážím především těch původních, které to všechno započali a hlavně měli nějakou úroveň. Po shlédnutí novodobého a přímého pokračování Halloweenu bych si skoro přál, aby nic jiného mezí prvním a tímto dílem nevzniklo. Větší poctu originálu jsme si snad ani nemohli vysnít. Po Zombieho samoúčelné drastické exhibici, jsem prakticky na Halloween zanevřel, ale maskovaný Michael je opět zpátky ve hře a kdybych neznal Carpenterovo mistrovsky atmosferické dílo, zasloužené čtyři hvězdičky by byly na místě. Takhle to vidím "jen" na důstojných 3,5*. Rozhodně doporučuji každému, kdo si potrpí na něco víc než jen tupou vyvražďovačku s detailně vyobrazeným násilím... ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem nečekal, přece jenom to není Carpenter. Michael jede jak nezničitelný stroj. Jamie Lee si to svoje odehraje. Solidní závěr. ()

Toshio 

všechny recenze uživatele

Původně jsem přemejšlel i o čtyřech hvězdách. Úvodní scéna s blázincem je hodně dobrá, film se pak odehrává ve slušnym tempu, napětí se hezky stupňuje. Ke konci, když stará rachejtle číhá na Majkla s puškou se stometrovou hlavní...to už je trochu nuda přitažená za vlasy. Celkově konec je dost odfláklej. Ale tak nějak to nebylo zlý. ()

Locksley 

všechny recenze uživatele

Michael Myers je můj oblíbenec. Nepamatuji se, že bych viděl Mika bez masky. Samozřejmě dospělýho. Ale tady je pár záběrů, kdy je vidět, že jde o pána důchodového věku, a který ubírají Myersovi tu absolutní auru nekompromisního vraždícího zla. Ale pořád je to lepší, než většina hororový produkce, co se točí pro puberťáky. Zase na druhou stranu, těhle pubertálních výrostků bylo plný kino, a náramně se bavili. Doslova. Samej smích, brambůrky, plechovky, courání. A o originálu nevědí ani hovno. ()

Kortexo 

všechny recenze uživatele

Intenzivní prožitek a návrat k vrcholů žánrů.Kež by to byl základ nového filmového myšlení, nenavazovat, ale najít novou cestů.Geniální!!!Tenhle film pochopí jen znalci žánrů, je to, jako shledaní po 20 letech, vzpomenete na ty skvěle prožité časy... ()

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama