Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Recenze (632)

redshift 

všechny recenze uživatele

Mike Myers je prostě kult, tady se povedlo snad vše. Rob Zombie by měl padnout na kolena a uznat svou porážku. Pátou hvězdu přidávám za soundtrack a úvod filmu včetně úvodních titulek, supr.. Halloween '18 ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Není to nejlepší ale ani nejhorší díl, pokud srovnáváte. Na Carpentera (1978) a Rosenthala (1981) to ovšem nemá, to je úplně jiná liga, ale dokáže se aspoň trochu přiblížit. Je to asi zhruba stejně srovnatelné z H:20. Abych byl upřimný, možná jsem čekal trochu ještě víc. Každopádně se jedná o krvavou, brutální jízdu, která odkazuje na předešlý díl, hudba zachovaná. Byl jsem nakonec spokojený - u mě slabších 5* ( 90% ). ()

Olafsson odpad!

všechny recenze uživatele

Nudná sračka u který jsem usínal a v duchu si blahopřál, že jsem měl lístek grátis. Jestli jsem nazval Zombieho verze kusem hovna ve srovnání s původním Halloweenem tak tady se jedná tuplovaný hovno a Zombieho 2007 verze u mě povyšuje na kvalitní dílo. Stupidní scénář, hloupý postavy, navíc extrémně nesympatický - u všech jsem si přál jejich brzkou krutou smrt - nemastnej neslanej zabiják MM (kurňa kde je to dvoumetrový ramenatý vlasatý hovado ze Zombieho verze ze kterýho šel skutečnej strach?) kterej vypadá jak zbloudilej instalatér, nuda, nuda, nuda. Jamie se snaží hrát ale působí směšně, zbytek ansámblu jsou buď hysterická hovádka nebo dementi jednající nejspíš pod vlivem sedativ. Chybí nahota, vraždy jsou unylý. Na konci jsem byl rád že to skončilo a nasranej šel domů. Jo a ještě k příšernýmu castingu postav: Koho napadlo obsadit do role psychiatra chlápka s vzezřením, jménem a přízvukem ilegálního imigranta z Blízkýho východu? To že jsem v metru nastoupil špatnym směrem a jel na Háje místo na Kačák přičítám taky tomuhle veledílu, který si tim definitivně podepsalo ortel "odpad". ()

Sasulka3 

všechny recenze uživatele

Byla jsem prekecana jit po deseti letech na horor :-D (Muj salek tento zanr neni) Za me prumerny horor s pribehem, coz ocenuji. Nektere sceny byly, jak uz to byva, prehnane, ale ty ,,lekaci,, sceny byly super. Hodne scen bylo predvidatelnych, takze jsem si uz zakryvala oci a usi :-D Necekala jsem, ze novinari budou zabiti hned v prvni linii, ale ze tam jako postavy, maji nejaky vyznam rozuzleni, ale ono ne :). Co se tyce Jamie, tak z ni jsem mela smisene pocity, jelikoz ji znam hlavne z komedialnich filmu (ale to je pouze muj boj). Normalne bych filmu dala tri hvezdy, ale jednu strhavam za zabiti ditete, protoze si myslim, ze tohle si scenarista mohl odpustit. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní! Halloween 1978 je zásadní pro moje dětství a tohle je obrovská pocta původnímu filmu a chytrý návrat slasheru pro novou generaci. Tleskám, jen tak dál ;-) ()

Stranger77 

všechny recenze uživatele

Silných 8/10. Výborná Jamie, skvěle navázáno (i s pomrknutími) na 40 let starý originál. Tempo je odpovídající, atmosféra člověka pohltí a není důvod se byť na vteřinu nudit. Zvraty jsou nápaditě vymyšlené. Lépe to udělat nešlo. ()

petrik11 odpad!

všechny recenze uživatele

Riadne nepodarené. Akási nasilu oslávená 40ročnica. Nelogické, hlúpe a nezabudli ani na dnes populárne multi-kulti ()

regentor 

všechny recenze uživatele

Typický snímek pro americké popkornové publikum který se vším všudy navazuje na odkaz tupé vyvraždovačky dle svého vzoru.Nezlikvidovatelné monstrum stejně jako lidská hloupost ,až se dá napsat , že mezi tím vězí nějaká paralela.Dějová propracovanost se zde stejně míjí účinkem jako prosba o trochu vody uprostřed Sahary.Pochopit, proč někdo investuje peníze do podobných blábolů je skutečným hororem.Bez snahy udělat z filmu "biják" ,bez špetky tvůrčí a logické invence natočit jen obrazy po sobě jdoucích záběrů krve nebo dokonce zápletky, to chce opravdu "charizma".Když už se David Gordon Green rozhodl natočit další koupaliště krve ,proč pro Michaele Myerse nevyužil možnost se vším všudy a neposlal do akce zvrhlíky a sadisty kteří prchli z vězeňského autobusu?...Pokud už se někdo roky připravuje ve svém domě na vpád monstra a nechá si ve dveřích skleněné výplně, tak si opravdu nezaslouží nic jiného než kudlu do krku.Odfláknutá filmařina která pouze parazituje na svém dávném vzoru .Po herecké stránce je stejný koncert jako ten scénaristický.Ošuntělá jedna hvězdička a raději nechci vědět jaký matroš tady užívají ti,co tam sypou hvězdy jako by jim za to platili... ()

WhiteDuke 

všechny recenze uživatele

Už od prvních pár minut silně (ne)chtěná sebeparodie. O naroubování povrchní psychologie na McBridem napsaný a poprvé absolutně nevtipný humor nemluvě. Dull as fuck. ()

Kenoth 

všechny recenze uživatele

Halloween z roku 2018 měl být důstojný závěr čtyřicet let staré hororové série, který měl ignorovat všechna předchozí pokračování (kromě druhého dílu). Projektu se účastnil i sám legendární tvůrce prvního Halloweenu John Carpenter, takže to mělo docela váhu. Měl to být poslední pokus o "starý dobrý Halloween" s Jamie Lee Curtis na palubě (další díly už opravdu "asi nenatočí"). Začátek z psychiatrické léčebny byl slibný. Starý, ale stále namakaný Michael, kterému nikdy není vidě do tváře byl trefa do černého. Pár novinářů (nebo co to mělo být) sem přijede Michaela navštívit a konfrontuje ho s jeho maskou. Napětí graduje. Další pacienti se začínají chovat zvláštně. Michael nic. Napětí graduje. Novinář je neklidný. Michael nic. Napětí zase graduje. Michael nic. Novinář vykřikuje a .... a nic. V tuto chvíli veškeré snahy a inovace končí. Je to jako kdyby prvních pár stran scénáře trvalo vytvořit tak dlouho, že zbytek musel být dopsán přes noc, přičemž scénáristé se ve spánku střídali (bylo jich na to koneckonců dost). Zbytek filmu už jede na starých kolejích. Michael uteče a začne vraždit. Jaké překvapení. Jediný kdo ho může zastavit je Laurie, která na to celý život čekala. Snaha udělat z Laurie novou Sarah Connorovou z "Terminátora 2", se zvrtla do "Sarah Connorové" z méně povedeného "Terminátora: Genisys". ("Věděla jsem, že se to stane a jsem na to připravená.") Podobně jako Sarah i Laurie místy hláškuje a odkazuje na předchozí filmy ("Vy jste nový Loomis" ; "Vylez z té skříně Michaele") a funguje částečně jako fan service ("Chtěli jste mě vidět bojovat s Michaelem. Tak tady jsem. Na zbytku příběhu nezáleží"). Než se však střetnou, musí se Michael probít davem komparsistů. Vraždy jsou však nudné a neoriginální. Michael vyvraždí jeden dům a přesune se k sousedům, a tak pořád dokola. Divák ví, že má fandit hlavně triu dcera, matka a babička (a ani si přitom nemusí zapamatovat jejich jména). Na ničem jiném tu nezáleží. Nečekal jsem, že to řeknu, ale více se mi líbil "Halloween: H20" i "Halloween z roku 2007", protože měl v sobě ono původní napětí, kdy jste nevěděli odkud na vás Michael vyskočí. Ono ale ani toho vyskakování tady nebylo mnoho. Michael se vlastně ani nesnaží odněkud vybafávat a většinou jde na první dobrou. Jediná novinka, která se mi líbila (ale nebyl zcela využit její potenciál) byla role "nového Loomise", který v závěru překvapil. Jinak stále stejná nuda nuda, krev, krev... P.S: Nejlepší scéna je kluk s kápí na plotě. Jak by řekla Edna Módní, kápi zkrátka ne. :-D ()

whysoserious 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování vůbec nemuselo vzniknout- hororová atmosféra naprosto chybí. Jo, fajn- pár vraždiček od Majkího proběhne, ale není tam přítomná žádná tíseň, strach- nic, co by vás drželo alespoň trochu v napětí, nebo nejistotě (nepočítám laciný lekačky, které po chvíli stejně přestávají fungovat). V pozdější fázi filmu jsem na něj už jen bezmyšlenkovitě čučel a doufal, že se alespoň od Majkína dočkám ještě nějakého originálního mordu. No nic- film je za mnou a nejspíš si na něj za chvíli ani nevzpomenu. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Občas se na to dalo i dívat. Snad už si tedy vyřešili všichni své rodinné anamnézy a už také každý ví, kdo je kdo. Takže veškerá pokračování jsou naprosto zbytečná. Tohle byl dost podprůměr. ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Jako neznalec předchozích snímků ze "série" mě tento snímek nijak neuchvátil. Napětí sice postupně graduje, ale vždy vyeskaluje jaksi do prázdna a ani závěr tento nedostatek nenapraví. Na druhou stranu je to film u něhož není třeba vůbec přemýšlet a lze tak u něho do určité míry zrelaxovat. Celkově vzato se jedná o průměrný snímek, avšak s velice kvalitním soundtrackem, který neurazí ani nenadchne. 60% ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Kazdy rok na Halloween rikam Klenotovi ze se musim podivat na Horror Halloween a nikdy se pak nedivam, vzdy tam vpalim nejaky uplne jiny horor. Az letos to koncne vyslo! Po prijemne navsteve Kinder tauglich Halloween Party jsme prskli stastnou MiniMe (velmi si chtela neustale povidat se smrtkou se sviticima ocima a nemohli jsme ji odtrhnout od Zombie kterou chtela porad hladit po hlave... co z toho ditete asi bude?) do postele a ja jsem Klenota uvedla do sveta Michaela Myerse (tohle byl Klenotovo uplne prvni Halloween film). Ocekavani velka, nakonec to bylo tak napul. Velmi snobska hudba (rikam ji "haddonfieldska"), slusna zapletka a az na JLC velmi necharismaticti az skoro dalo by se rici slizci herci kteri se chovaji nelogicky a hloupe. Mohlo to byt lepsi. Ale taky mnohem horsi, kdyz si clovek vzpomene na jine hororove klasiky ktere se v ramci rebootu podarilo nepekne zprasit. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol fanúšikom tejto hororovej série. Priznám sa, že som to vzdal hneď po jednotke. Cez všetky možné klišé je toto aspoň pozerateľná časť. Za mňa 65%. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Takhle to má vypadat. Moderní "horor" (spíš thriller) o Michaelu Myersovi. Mnohem lepší než co dělal Rob Zombie. Tam to bylo takové strašně šedé, mdlé, surové, zaměřené na psychiku Michaela. Tady je to prostě klasika, duševní stav nás až tolik nezajímá, hlavní je prostě to napětí a vraždění. Poslední dvacetiminutovka to ale dost kazí příšerně nelogickým chováním postav. Venku stojí policejní auto, nikdo z něho nevystupuje. To je divné, tak se jde týpek podívat. V autě samozřejmě samá mrtvola, ale místo aby utekl zpátky do baráku, tak se na ně bude půl hodiny dívat, než ho Michael zabije. Borka má celý dům jak bunkr, všude samá kamera, ale né, vlezeme si do sklepa a necháme Michaela ať se dostane do domu. Ve sklepě tři prdele automatických pušek, ale né, Laurie si musí vzít opakovací Winchestrovku. A ta její dcera to samé, vezme si loveckou pušku s optikou! Myslíš si, že ti ta optika pomůže dát headshot tak ze dvou metrů? Ještěže s ním potom pěkně vyjebala, jinak už by to bylo fakt na palicu. Kdyby radši vzali ty automaty, tak Michael už by byl dávno jak řešeto a nemuseli by ani zapalovat celý dům (chápu, odkaz na dvojku). 4-* ()

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama