Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Recenze (632)

Siki10 

všechny recenze uživatele

Výborně povedený,Michael i jako senior nezklamal,hudba i kamera nemá chybu přesně jak z let 80.Jedna hvězdička pryč snad jen,že zbytečně dlouhý... ()

Argeyyyy 

všechny recenze uživatele

Celý týden jsem pravidelně kontroloval recenze na CSFD a IMDb, první dojmy mi přišly super, 8 z 10? Tak to musí být pecička, ale pak přišli komentáře ve kterých mi přišlo, že obrovská skupina lidí hodnotí ten film spíš negativně, že je nudný, žádná akce, lekačky, takřka žádnej bloodtwist apod. A musím s nima ve většina ohledech souhlasit. Skutečně nic moc se nedělo, nuda určitě, dá se říct, lekačky, sem tam no, nic extra, ale přišlo mi to na slasher akurát, zabíjení taky nic záživnýho.. A víte co? Díky bohu za to. Díky bohu za to, že ten Halloween neudělali jako nějakou akční-sci-fi slátaninu. Od toho máte Marvel ne? Nevím co si od toho fanoušci slibovali, že se budou bát? :D Ne. Michaela udělali přesně takovýho jaký je, neměnili ho na nějakou immortal-ultra-digi-píčovinu 2.0. Prostě Majký si akurát chodil po světě svojí obvyklou rychlostí, sem tam zabil pár lidí, většinou to byli rychlovky, a tak to mělo být. Konec mi připomněl Halloween dvojku, jak hezky Majkýho zapálili, super. Dále Carpentnova hudba, pecička. Atmosféra filmu, z toho se dalo možná vytěžit trochu víc, přeci jenom, lidi chtějí mít ten nahajpovaný pocit a celkově se z toho dalo víc vymáčknout, aby to ta menší skupina lidí neodsuzovala. Celkově mi Halloween připomněl staré dobré časy, kdy vycházely v 80. letech slashery. Dneska se už tak maximálně můžete podívat na duchařiny a sem tam něco z gore, slashery nevycházejí a jsem rád za tenhle kousek, který mi připomněl nejlepší doby hororových filmů. ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Pro fanouška kultovní jedničky z 78. musí být nový Halloween splněné přání, protože se atmosférou i oldschoolovým feelingem blíží tomuto zakladateli všech slasher horrorů. Navíc jde určitě spolu s jedničkou a H20 o nejlepší díl série. Otázkou je, zda bude dnešnímu divákovi stačit taková "sázka na jistotu" nebo by měla série nabídnout něco originálnějšího. Rob Zombie se o toto pokusil, ale spoustě fanoušků se to nelíbilo, tak tvůrci raději vsadili na fungující model. Takže ano - nový Halloween je povedený slasher, jeden z nejlepších v poslední době, je fajn opět vidět na scéně Michaela Myerse v plném nasazení, nicméně mám trochu pocit, že tato série už toho nemá moc co nabídnout. Jako případné rozloučení se sérií jsem s posledním Halloweenem ale spokojený. ()

Naghavi 

všechny recenze uživatele

Pěkný...Víc z toho asi vytřískat nešlo, já jsem ale spokojen... Stejně jako tvůrci, ignoruji mnoho nevalných pokračování, které bylo natočeno a pokud na to pohlížím jako na přímé navazování klasiky, tak hlavní hrdinka si svou pomstu užila a byla na ni skvěle připravena. 80%, Pičestar Ova. ()

panki9922 

všechny recenze uživatele

Málokedy idem takto výrazne proti všeobecnej mienke. Halloween je podľa mňa veľmi nudný, miestami vyložene trápny film. Išiel som naň prakticky bez akýchkoľvek očakávaní ak nerátam, že som očakával aspoň trocha strachu, keďže by to mal byť horor a aspoň trocha napätia keďže je to thriller. Neustále opakovanie sa scény - záber na nehovoriaceho Michaela, záber na neologicky až dementne sa správajúcu obeť, krik obete a Michael si chôdzou dôjde na miesto činu, zavraždí a odchádza chôdzou z miesta činu - je od polovice filmu vyslovene trápne. Po prvýkrát v živote sa mi stalo, že som chcel z kina odísť ešte počas filmu, pretože som sa extrémne nudil a pripadal si neskutočne hlúpo. Jediným veľkým pozitívom filmu bol pre mňa hudobný motív sprevádzajúci vraha, bol výborný. Vrelo neodporúčam, absencia strachu a takmer akéhokoľvek napätia v slasherovom type hororového filmu je podľa mňa fraška. Videné v Prahe: Cinestar Anděl 26.10.2018 ()

SamGee 

všechny recenze uživatele

Po neúspešných pokračovaniach a remakoch od Rob Zombieho sa režisér David Gordon Green rozhodol odignorovať tieto nepodarené snímky a natočiť film, ktorý by nadviazal rovno na prvý diel z roku 1978 a neurobil hanbu svojmu predchodcovi. Prešlo už 40 rokov od vrážd, ktoré napáchal sám psychopatický vrah Michael Myers. Zatiaľ čo Myers prebýva v sanatóriu pre duševne chorých, hlavná hrdinka Laurie Strodeová (Jamie Lee Curtis) žije sama v zabarikádovanom dome v obave z jeho návratu. Jej predtucha sa naplní, keď autobus prevážajúci pacientov do iného ústavu havaruje. Konečne sa podarí Michaelovi utiecť a jeho krvavé besnenie môže začať. Je iba na hrdinke, aby sa postavila svojej traumatickej minulosti a zastavila jeho surovosť, ktorá by postihla jej blízkych, dcéru (Judy Greerová) a vnučku (Andi Matichaková). Celá dejová línia o pomste je jednoduchá, ale má napätú atmosféru a vražedné momenty, ktoré dokážu v divákovi vyvolať strach od úplného začiatku až po finále. To isté platí aj pre postavu Myersa. Podľa môjho názoru sa filmárom podarilo výborne znázorniť mystickosť tejto postavy a jej brutálnu povahu, za čo si zaslúžia veľký obdiv. Aj keď film má presvedčivý hlavný dej, nedá sa to povedať o menšej dejovej odbočke šerifa v podaní Willa Pattona. Jeho postava si zaslúžila väčší vývoj charakteru. Aj keď snímka zvysoka kašle na ostatné sequely a upína sa priamo na jednotku, fanúšikovia pôvodného filmu tam určite nájdu easter-eggy. Herecké výkony boli zvládnuté na jednotku, avšak väčšiu pochvalu dostáva hlavné ženské trio, ktoré ťahá celú snímku dopredu. Z technického hľadiska dávam najväčší potlesk mrazivej hudbe Johna a Codyho Carpenterových a kamere Michaela Simmondsa, ktoré sa vám ľahko vryjú pod kožu. Halloween je skvelým hororom, ktorý obsahuje temnú atmosféru, legendárnu zvučku a smrteľný boj medzi hlavnými postavami. Odporúčam ho vidieť tým, ktorí sú buď fanúšikmi prvého dielu, alebo majú radi mix nepríjemného prostredia a krvavých prvkov. Príbeh: 9/10, Herecké výkony: 7/10, Hudba: 9/10, Kamera: 9/10, Celkovo: 8,5/10. ()

ekzorcist 

všechny recenze uživatele

Keď babička stavia pod kuchynskou linkou plynovú komoru a len tak z pasie vám núka 3000 USD, preboha nepodceňujte ju a prejavte jej trochu lásky! Vyzerá síce akoby jej uleteli včely (a zobrali so sebou aj rozčesávadlo Elséve), ale myslí to s vami dobre. Halloween nesklamal, mňa osobne potešila rýchla smrť premotivovaných inteleguánskych redaktorov a křupnutie lebky pána psychiatra. Nič ma vyslovene nesklamalo, snáď len nemožnosť si v kine vyrovnať účty s ľuďmi, čo nevedia byť hodinu a pol potichu... Ach ten Michael je srdiečko! ()

PepusGi11._ 

všechny recenze uživatele

3 hvězdy ze soucitu dávám....Třepal jsem se na to od doby,kdy jsem se dověděl,že má být pokračování.....Nuda,nuda,nuda,děj byl jasně danej.....obrovsky zklamání....Jediny,co jsem si v kině užil na tomhle filmu,byl ten popcorn a začátek filmu,kdy jsem byl ještě v očekávání... ()

tyzmrde odpad!

všechny recenze uživatele

HALLOWEEN CINEMATIC UNIVERSE to má těžké.... Marvelovky mají svoje filmy provázané a navazují na sebe... tady tvůrci selhávají a raději si pro jistotu řekli že všechno kromě filmu 1978 budou ignorovat. Ale vlastně jsem za to rád protože jde o dobrý film. Ale raději se inspirujte Marvelem a rozhodněte se kterou postavu zabít aby jste nezabili někoho kdo se v dalším díle objeví... a taky doufám že už je rozhodnuto jestli má Laurie syna nebo dceru aby se v dalším pokračování neobjevil Josh Hartnett.... ()

argo.smile 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo pre mňa obrovské sklamanie. Neskutočne som sa tešil, že si oprášim nostalgiu. No žiaľ sa nič také nekonalo. Micheal sa potuľuje kade tade ako stratený dôchodca, bezcieľne vraždí, nemá žiadnu stratégiu ako sa dostať k už "narušenej a senilnej" sestre a jej rodine, slabé vraždy aj gore atď. Niektoré scény sú Top no v zápätí ich striedajú pekné sračky. Dúfam, že už to bol posledný Halloween alebo aspoň si dajú skutočne na 40 rokov pokoj. Za mňa určite slabšie 3*. Ale hudba bola super. ()

morbn 

všechny recenze uživatele

Zbytočný film, x krát prevarený sáčok čaju... Z úcty dávam jeden "puntík". Neviem o čo tvorcom a producentom vôbec šlo. ()

taibrek 

všechny recenze uživatele

Mal som z tohto hororu obavy či sa im podarí vkĺznuť do tej starej Halloweenskej nálady a napätia ako v predchádzajúcich častiach. A to sa im HELL YES ,že podarilo :) po dlhšom čase horor konečne na úrovni. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Ja toho Majka normálne žerem, treba si uvedomiť, že na zemeguli funguje cirka 80% akože vzpriamených mysliteľov, ktorí dokážu každú chvíľu zveriť svoje životy do rúk vychcancom ako lenin, hitler, stalin, fico či zeman, to jest, nezaslúžia normálne žiť, a tak by sme mali byť nesmierne povďační jedincom, ktorí sa snažia ostošesť dosiahnuť akú takú rovnováhu, aby sa to tu neskončilo apokalypsou ešte pred treťou svetovou, odignoroval som dosť blbé dialógy a ešte blbšiu zápletku, no a verím tomu, že čisté zlo vstane z popola do ďalšej vyčisťovačky, aby preriedilo násobne viac kreténov bez patričnej dávky sebazáchovy, akurát držím palce mojej doživotnej obľúbenkyni Jamie Lee, aby sa toho v zdraví dožila, Majkl vstávaj, takže 45%. ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Nulové napětí, nelogické chování postav a místy nesmyslný děj. Mayers zabíjí koho potká i když k tomu nemá k tomu žádný logický důvod. Vždy se někdy záhadně objeví, jak se tam dostal a jak věděl kam jít je záhadou. Potom vždy rychle zmizí, i když chodí rozvážným krokem. Ztráta času, nic nového a neviděného nenajdete. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Občas mě ratardace lidí v hororech dokáže neskutečně nasrat až do takových rozměrů, že bych jim dal facku a filmu odpad. Zde jsem měl kolikrát opravdu nutkání to udělat. 1) Vidím havárku autobusu a kolem pobíhají blázni v bílých mundůrech z blázince, ale já řeknu:" zůstaň v klidu sedět a já se jdu podívat jestli se někomu něco nestalo" to kurva jako vážně? Který debilní kokot by tohle udělal a ještě si nevzal pušku, kterou náhodou měl zrovna v autě???? bud č.1 = kokot bez mozku. 2) Vidím, že Michael vraždí mého kolegu, tak když už jsem podělaná píča a nejspíš i slabá na to abych s tím něco udělala, tak alespoň zdrhnu dveřmi, které v tu chvíli byly volné, ale neee. Prostě chci umřít tak jen začnu řvát a brečet a nechám si zlomit vaz. Bod č.2 = jsem píča. 3) Vidím masového vraha jak právě zabil píčuse co mě chtěl ojet a tak se leknu a začnu řvát. Logická reakce, co ale logická reakce není je to, že jako píča řvu po celou dobu co utíkám a je to vlastně jako bych si dala na nohu GPS lokátor se sirénou, aneb musíme to přeci masového vrahovi ulehčit. Naštěstí pro mě zrovna se mu nechtělo lámat krky. Bod č. 3 = jsem uječená píča. 4) Jsem doktor co studoval psychopata, až se ze mě stal větší psychopat než samotný vrah, který za to ale nemohl. Takhle jsem prostě jen retardovanej debil s doktorátem, co mu mrdlo v kebuli, a taky pro moji mrdlou hlavu chcípnu bez hlavy. Bod č.4 = jsem mrdlej doktor. 5) Vidím policejní auto jak přijelo k domu, kde jsem v uvozovkách chráněný před masovým vrahem, mluvím k autu, ale nikdo se neozývá (mělo by mi dojít, že nejspíše není něco v pořádku, ale jsem kokot a jdu dál) Otevřu dveře a vidím 2 mrtvoly docela nehezky naporcované, řekl bych si, když už jsem byl neopatrná píča, tak tu nejspíše vrah někde bude, tak nabiji zbraň a rozhlédnu se kolem sebe a zkrátka budu se snažit přežít, ale neeeeee jsem připosraný kokot, co si nasral do gatí a jen cupitám na místě mírným krokem zad a nechám si vykuchat vnitřnosti. Bod č.5 = jsem připosraně pochcanej kokot. 6) Jsme rodina píčusů a i když se celý život připravuji na to, jak bojovat s úhlavním nepřítelem, tak se postavím k poloproskleným dveřím a nabídnu svůj krk k uškrcení a jelikož je moje dcera píča. Teď jsem jako dcera jo... Tak řvu jak píča: " mami, mami, mami, místo toho abych vzala zkurvenou brokovnici a šla se podívat sama, proč maminka vydává zvuky syčícího hrnce. Bod číslo 6 = jsme dvojité píče. 7) Jsem ve výhodné pozici ve sklepě, o které Michael neví, ale jelikož jsem píča a chci to mít rychle za sebou, tak odkryji svoje výhodné postavení za cenu toho, že vypálím jedinou ránu překvapení do podlahy, protože jsem neschopná kráva, co vystřelí zbytečně a ještě pozdě. Bod č. 7 = jsem pomalá píča. 8) Pro změnu jsem dokonalý dvoumetrový ninja zabiják a ačkoliv bába projela místnost baterkou asi 10x, tak se vynořím ze stínu, který byl možný tak na ploše 1 cm, vyskočím z něj a tu kundu s brokovnicí prostě sejmu. Ačkoliv jsem postiženej nemluvnej retardovanej dvoumetrovej chlap, tak ji prostě dostanu a ona si mě nemůže všimnout. Bod č. 8 = Jsem ninja masový vrah. A teď vážně? Jak tak zkurveně nepovedený horor může mít 70%??? Bylo to tak špatné, čitelné a nestrašidelné, že jsem se po 35 min. modlil aby už byl konec. Naprosto nepovedené pokračování dnes už kultovní klasiky s bandou kreténů. Vlastně tu dávám tohle hodnocení jen za to, že jsem na tenhle film mohl napsat tak super kritiku. 30% () (méně) (více)

hony23 

všechny recenze uživatele

Trochu zbytečný film. Kráčející Míša s kudlou, to už tu bylo mockrát a tento film ty minulé nepředčil ani atmosférou, ani brutálností. Babička Curtisová působí vyloženě trapně a celé to působí jako křečovitě nastavovaná kaše. ()

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama