Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Recenze (632)

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

To byla teda šmakuláda. Hlavně pro všechny sadomasochistické fetišisty. Jak bych vám mohl popsat děj vtipnými slovy? Asi nějak takto: Nenasytný sadomasochistický dědek se rozhodne, že si bude svou seniorskou agresivitu vybíjet o Halloweenu na puberťácích, protože na psychiatrii mu jeho doktor nedovolil si dostatečně vy**nit svého brachiosaura. Dědka však povzbudila vzpomínka na jeho mladší sestru, a vzpomínal, jaké to bylo, když si jako malí hráli na pískovišti a zaráželi si plastové lopaty do pr*ele. A tak při nehodě autobusu, který řídil jakýsi čmok, který si plete řízení lodě, s řízením autobusu..... Ne. Kadím na to. Už mi došly nápady :D. A teď rozumně. Ten film je sice přehnaně brutální, ale jaksi to do toho dobře zapadá, narozdíl od filmu Halloween, který točil Rob Zombie. To byl hodně špatný film. A teď nevím, jestli to bylo tím, že jsem měl sluchátka, ale dost často jsem se u tohoto filmu lekal. Film byl podle mě hodně napínavý, a bavil mě. A i když nejsem moc fanouškem Slasher hororů, tenhle byl parádní, a klidně bych si ho pustil znovu. ()

Booomer 

všechny recenze uživatele

Překvapují mě zdejší komentáře. Silně nadhodnocená sra*ka, která není o nic lepší než průměrné béčkové horrory. Doufám, že hodnocení klesne aspoň k šedesáti, protože nic vyššího si tohle dílko opravdu nezaslouží. Jedna hvězda za úvod, který ale bohužel vyšuměl do ztracena. ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

postava Michaela je vážne tajomná a celý film zahalená závojom zla bez akýchkoľvek emócií a bez zjavného motívu k zabíjaniu iných ľudí okrem Jamie Lee. Tam je dôvod hlboko zakorenený a všetko smeruje k ich vzájomnému stretu. atmosféra filmu je temná ale nie hrozivá. Miestami chýba logika v myslení niektorých postáv a aj samotné dlhodobo plánované stretnutie v prostredí, ktoré na to malo byť upravené na ich stret je trocha chaotické. A preto tam zahučí viac ľudí ako by malo ale zas aspoň sa Michael po toľkých rokoch rozcvičil. ()

mirodevil 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu zdejší nadšení. Rozumím nostalgii, z které se některým přilepily koule na oči, ale tohle je o chlup (možná z těch koulí) naprostý průměr. Všichni víme, co se stane během následujících 106 minut, i jak to celé dopadne. Nuda v kině...65% ()

titi74 

všechny recenze uživatele

Temný a miestamy mrazivý až burcujúci horor. Deviate pokračovanie , ak sa nemylim ktore trošku ukuslo a ignorovalo všetko čo sa stalo , z menšími nepodarenymi scenkami o logickosti kde sa prave nachadza dej a hlavny zaporak . Kamerou vynikajuco natočene a zostrihané starodavne hororové kliše , ktoré my mame radi , ako fanúškovia kvalitného filmu , aj ked sub žanru. Jamie lee Curtis zahrala nadpriemer svojej kričajúcej kralovnej . Hudba a zvuky vsadily na dobrú strunu , hororovu , a tak akurat my neprišlo to akčne záverečné predtitulkové kliše z Halloween H20 . Ale ako celok výborny slasher , a top horor roku. ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele

Nový Halloween ma v kine celkom príjemne prekvapil. Odhliadnuc od toho, že celková atmosféra filmu mohla byť o čosi temnejšia, niektoré vraždy viditelnejšie a niektoré herečky menej vrieskajúce, tento thriller som si užil vďaka všade prítomnému napätiu, sympatickej hlavnej hrdinke a v neposlednom rade skvelým hláškam, ktoré trochu odľahčili napínavý dej. Michael Myers bol znovu nezničiteľný ako Terminátor, ale podobné nelogickosti k týmto filmom proste patria. Film má spád od začiatku až do konca a nenudí ani na chvíľu takže sa tvorcom podarilo natočiť dôstojné pokračovanie hororovej klasiky. 80% ()

Zevluska 

všechny recenze uživatele

Velké očekávání = velké zklamání ... Začala sem ke konci fandit Majkovi a říkala si- prosím už je rozbodej na sr**ky.... ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele

Tak jako absolutní ignorant tohoto žánru jsem byl příjemně překvapen. Ne, že bych se u toho bál, to teda ani náhodou. Ale přítomnost starých hrdinů, hudební vložka a docela příjemná atmosféra mě z tohoto díla udělala příjemnou podívanou. Těžko říct,jak bych film hodnotil, kdybych na něm nebyl s kámošema v kině, ale pustil si ho doma v obýváku. ()

Armat-M41A 

všechny recenze uživatele

Moc povedená záležitost. Po všech těch duchařinách a panenkách tu máme odvahu ukázat, že i zaprášený vraždící "magor" má sílu přitáhnout lidi do kina. A povedlo se to. Jednoznačně pochvala za titulky, hudbu a několik odkazů na první film z roku 1978 u kterých bych nevěřil, že mě tak potěší. První Halloween mě upřímně za srdíčko nechytil ale 2018 ano. Jde vidět, že když se to pořádně ohlídá, má i dnes poctivá vyvražďovačka své místo u ostatních filmových žánrů a dokáže překvapit i mladší generace. Snad se to jen nezvrhne v nekontrolované znovuoživování starých "dobrých" vrahounů na úkor kvality. Všeho s mírou. ()

fricek12 

všechny recenze uživatele

Neoriginální a velmi jednoduché pokračování zakončené naprosto nudnými scénami s nepochopitelně vyváženým soubojem. Michael i po 40 letech držení v léčebně vykazuje stále neskutečně nadlidskou sílu, až si člověk říká, čím to tam ty pacienty dopujou. První půlka filmu 4*, finální souboj 2*. ()

v0jt1s3k 

všechny recenze uživatele

Konečně po letech opět H takový, jak má být. Kamera, barvy, rychlost vyprávění, postavy, vše je pěkně retro a zároveň to působí moderně. Výborná hudba, která bere původní motivy a přidává nové, drsnější, výborně dokresluje celý film. Velmi se mi líbí, že i když je zde hodně násilí, tak tvůrcům neujely ruce a vše zůstalo u pomalého Michaelova tempa a dost často ani nebylo třeba zabírat přímo čin. Ale jen jeho tušení, zvuky a doprovodné pohyby nábytku dokázali navodit husí kůži. Pro mně nejsilnější moment filmu byl, kdy vnučka Lee Curtis poprvé stane tváří v tvář Michaelovi u vrat. Absolutně dokonalý záběr s perfektním hudebním doprovodem ()

finkie 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus přílš mnoho ukecaných hláškujících teenagerů a příliš málo klasicky halloweenské podzimní nálady. Vyprávění v první půli neustále přeskakuje mezi třemi nebo čtyřmi dějovými liniemi, což je sice moderní a dynamické, ale klidnější, jednodušší a hlavně pomalejší, zlověstnost evokující narativní struktura typická pro imho nejlepší díly série (jedničku a H20) by se sem podle mého soudu hodila lépe. Nějak si nemohu vybavit jedinou scénu, při níž by mi zatrnulo, což je u hororu dosti podstatný nedostatek. Green se ani nepokouší pohrát si s klasickými prvky temné halloweenské estetiky (vyřezané svítící dýně, spadané listí, mlha, vítr apod.), sází hlavně na tempo přizpůsobené mladším divákům, násili a pro halloweenské univerzum neobvyklý humor. Michaelovo řádění je tak ve výsledku brutální, ale nikoli strašidelné. Za mě spíše zklamání. ()

baron156 

všechny recenze uživatele

Že bych byl odvázanej se říct nedá, ale že by to byla katastrofa taky ne. Lekačky z prvního dílu fungují hodně dobře. Drží se hodně originálu a já zase nevím jestli to ten vrah přežil nebo ne. ()

Ja.Malachi 

všechny recenze uživatele

ako ..nič svetoborné...táto séria ma minula...a možno nebol dobrý nápad si to spätne pozrieť od začiatku..možno tomu nepomohol ani ten "dabing"(ten bol to najstrašnejšie na tejto sérii vôbec)..a neviem kam to zaradiť...čo to vlastne bolo..to "Majkl" spálený-dobodaný-dostrielaný a v h20 mu odsekla hlavu..ale asi neodletela dostatočne daleko...? ()

Yvett. 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno nevím, co na tom lidi vidí. Úplně obyčejná, až podprůměrná vyvražďovačka. Za mě ne. ()

uletov 

všechny recenze uživatele

Tolik nesmyslností jsem ve filmu dlouho neviděl..Michael se prochází městečkem a vraždí jak si zamane.S podivem,že vždy narazí na prátele hlavních postav(polovina vražd nejde vidět). Nesympatičtí herci tomu vévodí..když Michael zamorduje manžela od Judy Greer,tak mě to vyloženě potěšilo.Takový kretén se jen tak nevidí.S obtížemi jsem to dokoukal,slabší dvě hvězdy. ()

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama