Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Recenze (632)

pichta 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný horor. Alebo co je bolo. Skratka sa tu trochu zabíjalo. Ničím nezaujal. Hystericke scény, po zuby ozbrojená babička, ktorá je 40 rokov posadnutá ochranovanim a nakoniec prišiel jej čas, psychopaticky seriovy vrah, čo zabija veľkým kuchynským nožom, tvári sa ze nie je podstreleny, neschopná polícia, preto to babička zobrala do vlastných rúk...vlastne vlastnej brokovnice. Obete sa akosi nevedia brániť... Grcam nad tymto scenárom. Béčková hudba...alebo céčková? Trochu zvrat pri šibnutom doktorovi. To ako mu rozdupol hlavu ako hnilý melón bola už fakt blbosť...scenar ako by vymýšlal stredoškolák...naivne hlupo nelogické...prečo si nikto nevie zasvietiť svetlo?? 1 hviezda je maximum čo dostal ten film odomna. Aj to asi z lutosti, že to stálo nejake prachy natočiť... ()

Lamac79 

všechny recenze uživatele

No co na to říci.. Víc sem od toho nečekal.. Sice tam jiste prvky byly trochu moc.. Ale vesměs dobře udělaný.. Přímočarý dej, žádný zápletky, lekacky .. Prostě klasickej halloween jak má bejt. ()

Martinko991 

všechny recenze uživatele

Pozerateľný filmík, vďaka ktorému si konečne pozriem celú originál jednotku z roku 78 takže veľmi nemožem porovnávať alebo hodnotiť ako celok. Ale Halloween 2018 sa mi vcelku páčil v rámci svojho žánru, mal svoju atmosféru, zopár lakačiek vyšlo, najviac sa mi všok na ňom paradoxne páčila tá typická hudba. ()

hooofi 

všechny recenze uživatele

Na tento film nemohu vlastně říci nic negativního až na poměrně Terminátorskou povahu našeho vrahounka. Jde o to, ze film je zvládnutý po všech stránkach celkem slušně, ale nepřinesl vlastně nic nového, jak píše náš pan kriminální živel - téma už je na dnešní dobu zcela nešokující a vyčpělé. Je to prostě takový come back pro fandy původního kultu s lepšími efekty samo sebou. SPOILER ALERT!!! a teď bez prdele - tři střelné rány z toho 2 do hrudníku a jedna amputující prsty, úder páčidlem do xichtu, sražení autem s momentálním bezvědomím, několik bodných ran nožem a finální zápal pasti - jako to vážně? to si jako odpružil v kolenou a pak ještě Davido-coperfieldsky zmizel? pff.... ()

BretaKiller 

všechny recenze uživatele

Jako vážně? Proč kopat do něčeho, co bylo skvělé a zkoušet remake? Jako bylo to přesně takové, jako čekáte od Michaele Myerse. Přesně takhle to má vypadat... Je fajn, že to předělali a upravili, ale rozhodně to nebylo třeba. Je to fajné, ale zbytečné... ()

Pavelkedar 

všechny recenze uživatele

Slaboduché béčko rádoby ve stylu osmdesátek. "Nesmrtelný" a superrychle přemisťující se Myers, na jehož zastavení by stačila jedna jediná koule i z naší obyčejné evropské devítky, možná, že by stačila i 7,65. Příležitost asi 20x. Celkem dvě! DTS lekačky, jinak nic, snad jen pachuť, která na závěr zbyla po nadměrném očekávání očekávaného hororu. ()

frana3 

všechny recenze uživatele

Bylo to takové nějaké bez šťávy.Tahle série už asi nemá co nabídnout.Ale myslím, že tvůrci tohle ještě neuzavřeli. ()

NeverEver 

všechny recenze uživatele

asi nejnudnejsi horor za poslednich par let. Pribeh nula, vse tu uz bylo, vse je predvidatelne, napeti nula a Michael by mohl byt klidne oznacen za noveho dark Avengera, tedy vzhledem k tomu co vsechno “vydrzi” jak vsechny hned najde apod. Je mi lito, ta 1* je stejne spis jen z milosti! ()

fabregas1 

všechny recenze uživatele

Fandové originálu si přijdou určitě na své, protože Green vychází z původního filmu ( 1978 ) a to doslova, nový Halloween se nesnaží přijít s ničím novým, takže nás čeká klasická hororová podívaná z let minulých a já nevidím důvod, proč bych se na něco takového v roce 2019 nepodíval. Film nabízí klidnější start a pomalou gradaci, příběh zcela dokonale vypilován taky není, ovšem strach zažijeme, a to je to hlavní. O tom to je a já si to užil. ()

jazvecc 

všechny recenze uživatele

Veľký návrat Johna Carpentera do mainstreemových vôd. Napriek počiatočným pochybnostiam, ktoré som mal po oznámení tohto filmu čakalo príjemné prekvapenie. Príbeh Michaela Myersa pokračuje aj po 40 rokoch od jeho prvého sviatku všetkých svätých. Michael ide za svojim cieľom a aj keď sa to nezdá, stále si drží formu nekompromisného sériového vraha. Film vyvoláva nostalgické pocity v dobrom slova zmysle s využívaním klasických prvkov, ktoré sprevádzali úvodné diely tejto série. Veľkým prekvapením je aj výkon Jamie Lee Curtis, ktorá dodáva filmu tú pravú atmosféru a svojou prítomnosťou potvrdzuje jedinečnosť tejto nestarnúcej série. ()

Dataminer 

všechny recenze uživatele

Nižší hodnocení za naprosto idiotský konec. SPOILER - Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) se na Myerse tolik let chystá, s dcerou budují v suterénu "pokojíček" a když dojde na věc.... Pokud by něco takového připravili až ve chvíli, kdy Mayers utekl, tak bych to bral. Ale ne po tolika letech příprav. Jedinou omluvou by bylo, kdyby tvůrci přiznali, že je Laurie retardovaná (z toho co prožila). Oni jí ale prezentují jako tu, co věděla moc dobře co a proč dělá. To sice věděla, ale připravila to opravdu idiotsky - zbraněmi počínaje a nesmyslnou devastací domu konče. ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Jamie Lee Curtis je späť, aby sa vysporiadala s legendárnym vrahom Michaelom Myserseom. Ale kým sa tak stane, veľa nadržaných teenagerov, ktorý si chcú Halloweensku noc užiť po svojom, spozná Michaelovu zručnosť s, nielen, kuchynským nožom. Do toho Carpenterova legendárna zvučka a máte pocit, ako keby ste sa dívali na horor z rokov osemdesiatich. Celkom ma to bavilo, určite viac ako originál, ku ktorému to bolo prirovnávané. Keď som pri tom origináli, potešili ma odkazy, ktoré sa tu nachádzali. Nový Halloween je dobrým slasherom, ktorý tejto sérií určite hanbu nerobí (o to sa postarali iné diely). ()

Koral11 

všechny recenze uživatele

Michael tentokrát nezahálel a jeho seznam obětí solidně nabobtnal. Laurie v roli fyzicky zdatné a zbraně ovládající babičky byla skvělá. I když já kdybych něco takového přežila, tak bych se odstěhovala někam na druhý konec světa a nezůstávala bych v tom stejném zatraceném městě. :) Ale ten věčně kulky přežívající zmetek by jistě přišel dokončit svoji práci i do toho nejmenšího zapadákova na světě.Tedy konfrontace nezbytná. Se závěrem monstrum vs Charlieho andílci jsem spokojená. :D :) ()

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama