Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Recenze (632)

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Je 31. října a s neochvějnou pravidelností, jako vždy uniká Michael Myers, aby mohlo začít další Halloweenské řádění. Myslím, že se tento díl docela povedl. Jsem spokojená. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Halloween byl pro mě film, na který jsem se těšil nejvíce tento rok. Avengers apod musí odpustit, ale návrat do Haddonfieldu pro mě má větší srdeční sílu než komiksy (to by letos musel být nový Hellboy, ale není). Tvůrci nám slíbili, že vše po prvním díle se maže (škoda, já mám rád Halloween2) a posouváme se 40 let poté. Dostat v roce 2018 fan tribute (v dobrém) na Carpentera (kamera, střih, hudba) jsem opravdu nečekal. Michael je tu pojat, tak jak je v prvním Halloween. Je to pomalý, ale o to zabijácký motor. Z kina jsem odcházel nadšený a dostal jsem přesně ten pocit jako z Carpenterova mistrovského díla. Slasher, který opět dokázal všem následovníkům, kdo je králem. Hodnocení OST: Carpenter is back! Jeho výpomoc s hudbou je to čím, se film dostává na plný počet. 10/10 ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru je to rozhodně povedený film. Neznám původní sérii, an si nepotrpím na horory, ale tohle nebylo tak špatné. Jako každý horor to převážně spoléhá na lekačky, ale jsou tam i dost atmosférické creepy momenty... Já si to jen tak sama nikdy nepustím, ale jsem ráda, že jsem film viděla. 3* ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Sice jsem původní sérii nikdy neviděl kompletní, ale chystám se k tomu již pěkně dlouho. Nový Halloween podle mě ale ctí originál, ta kamera se jeví až nepřirozeně podobně a krví a brutalitou se rozhodně nešetří, ale ten scénář to ve výsledku dost zabil. To jednání postav fakt nechápu, ty myšlenkové pochody policistů mi přišly skoro až k smíchu. Samotná postava Michaela film drží v nadprůměrných vodách, to jeho apatické jednání doslova mrazivé. A když k tomu připočtete tu nestárnoucí fantastickou znělku od Carpentera, kterou ještě zmodernizovali a vylepšili, tak už jen kvůli tomu si musí každý fanoušek originálu z roku 1978 tento film pustit. Ale nesmíte film brát vážně, ono se to tak sice po celou dobu stopáže jeví (komediálně to jaksi pojaté není), ale ta blbost bijící do očí znemožňuje na film hledět jako na vážný horor. Čekal jsem, že na konci uzavřou celou ságu jednou provždy, ale to se nestalo. Zklamání. Ono roztahování do dalšího filmu nepokládám za nejlepší nápad. Za mě dávám 64 % ()

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Pokračování klasiky, kterou jsem viděl bohužel příliš pozdě. Pokud jste jedním z těch, kteří neviděli první původní film od Carpentera, film se vám dosti možná nebude líbit. Avšak, i když jsem opožděně první snímek viděl, tak na mne příliš velký dojem neudělal, ač jsem se na něj podíval optikou doby, kdy vznikl. Ale konečně po dlouhé době mohu prohlásit, že novodobé pokračování hororové klasiky po tolika letech se skutečně povedlo. Mike Myers nebyl nikdy něčím výjimečný zabiják jako jiní známí hororoví záporáci. Naopak byl vždy příliš obyčejný a právě podstatu této postavy jsem si uvědomil, až při sledování tohoto filmu. Snímek jako poctu zopakoval všechny nám známé prvky z původního filmu jako základ, na čem je postavený a k tomu je okořeněn o atmosféru, která je schopna zaujmout a napínat tuto generaci. Jinými slovy dostali jsme tentýž talíř co minule, ale je obohacen o nové pochutiny, které neznáme a chutnají lépe, než-li minule. Nový Halloween beru jako opravdu zdařilé pokračování, jelikož vzdává hold klasice a zároveň nenudí a přiživuje se na moderní hororové atmosféře, přičemž ponechává velmi důležité prvky. Gratuluji tvůrcům. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Hororová naháněčka Míši Majera vs Laurie Strode už asi po stodesáté. Tentokrát snad "možná"? naposledy? Kdo ví, jak to vlastně dopadlo. Každopádně plejáda všech nemožných hororových klišé, až to hezký neni. Většina sympatických vedlejších postav odpadla tak nemastně neslaně, až mě zamrzelo. Závěrečná jatka jsem si neužil, ba dokonce jsem zklamán. Škoda... 55% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Stala se naprosto nemožná věc, ve kterou jsem doufal, ale přesto jsem byl zároveň, nevěřícím Tomášem. V tomto pokr. se totiž nějakým neskutečným zázrakem povedlo zachovati celkovou koncepci, atmosféru, kameru etc.z prvního filmu a úspěšně a bez velkých ztrát, ji elegantně převést do 21.st. Místy jsem měl silný pocit, že se koukám na originál, jen se staršími postavami. A to je něco, za co by většina dnešních tzv.hororových režisérů...doslova vraždila. Také se musím ohraditi proti zdejším i jiným komentářům typu - konec je moc přepálený, neuvěřitelný blablabla, však to znáte. To není vůbec pravda. Já ho naopak velmi přivítal, páč jsem ve zbytečně (jako jediné) dlouhé a trochu nudné sekvenci, kdy Laurie rekognoskuje dům a zejména nezáživná část, ve které koukáme až moc dlouho na prostřílené fuguríny, začal tak trochu usínati, načež mě posl., řekněme 6min. nakoplo na 300%, tak za mě...ano. Tvůrcům též slouží k velké cti,,že četnost vraždění je menší, než jsem se obával a některé vraždy jsou mimo záběr, což je návrat k tomu, jak to má být. Ať si magoři do krve a vnitřností tvrdí, co chtějí. A dosti mě samého překvapila jedna věc. Michael byl pro mě působivější bez masky, než s ní. Geniálně ho ukazovali, a přitom ne, bravo! To je ale také dáno tím, že ho tak známe už notoricky, takže ten jeho typický zjev, už jaksi nemůže moc překvapiti. Čímž ani náhodou netvrdím, že je na Míšovi s maskou něco špatného, jen...byla to příjemná změna a opakuji, že pro mě o něco působivější. A závěrečný zvuk, který ve stejném duchu pamětníci slyšeli již v SW I, jen podtrhl něco, co již dlouho vím.:) Sekvence s geniální 4.skladbou z geniálního ost- Prison Montage, ve které slyšíme starý záznam dr.Loomise (kterého mluví téměř dokonale,Colin Mahan, že jsem opravdu chvíli myslel, že se našel nějaký nepoužitý záznam z 1.filmu), mě opravdu vehnala slzy do očí prakticky ve stejné chvíli jako ve filmu (i když z pochopitelně jiných příčin, hihi) Laurie, což bylo v 1.chvíli trochu děsivé, takže se tato část stala pro mě hodně osobní.:) Hudbu opěvovati jako závislák na Carpenterově music je zbytečné, když už ji mám od 11.dne před premiérou. Takže se spokojím se strohým číslem, 900%. A co jsem tak počítal, poznal jsem tam: H20,H II, H4, H5 a určitě po více shlédnutích přijdu i na další díly.;) Kulervoucí zážitek tohoto roku. A pro mě i nejspíše film roku. Jen škoda, že se mi nakonec z jistých osobních příčin, nepodařilo na to zajíti do kina. Toho trochu lituji, i když jsem si slíbil, že to tak provedu, leč jisté okolnosti to změnily. P.s. dnes, už vím, že to byla kolosální chyba a už nikdy se nenechám, nějakou pipinou zblbnouti. Za mě 4.5 A úvodní titulky jsou naprostým Hallowgasmem! A na závěr věta od dr.Loomise, při které (v kombinaci s tou brilantní hudbou) vždy zamrazí - S UDRŽOVÁNÍ ZLA NA ŽIVU, SE NEDÁ NIC VYTĚŽIT. https://www.youtube.com/watch?v=PlwLtnE5Dx4 ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Music by John Carpenter. Jinak naprosta parodie. Vzdycky to tak bylo? Byl jsem hypnotizovany hudbou a nevnimal jaka je to kravina, nebo byl puvodni Halloween regulerne kvalitni film? 5/10 ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Halloween si zobral od svojho predchodcu všetko dobré aj zlé. Je jednoduchý, priamočiary a správne brutálny. Zatiaľ čo priamočiarosť a na mainstream slušná šťavnatosť tomuto snímku i v dnešnej dobe svedčí, trápne dialógy a podivné motivácie postáv dnes už neuspejú. Postava Lee Curtis je miestami dosť debilná a niektoré násťročné postavy tiež slušne zdvihnú tlak. Dobrou správou je uchopenie Mikea Myersa. Drží sa okolo neho skvelé tajomno a zbytočne sa nepitváme v jeho zámeroch. V sprievode fantastickej hudby sú jeho prechádzky po meste tým najlepším, čo tento film ponúka. Halloween stojí za pozornosť a originálu hanbu vôbec nerobí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům amerického snímku „Halloween“ se podařilo vzít esenci původního filmu a přetavit ji do současnosti s tím, že to pořád funguje. Jenže se nemůžete bavit pocitu, že tohle není to, z čeho byste byli skutečně odvaření. Ano, je to podobné originálnímu „Halloweenu“, ale ta atmosféra prostě není tak skvělá, nechtělo se mi u toho hrůzou křičet. Ale rozhodně to má k originálu hodně blízko. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Výrazné plusy sa určite nájdu, hustá atmosféra, solídne technické spracovanie, aj trocha toho gore, ale...Dlho som sa nevedel vcítiť do toho, že pozerám Halloween, alebo celkovo slasher, celé to pôsobí veľmi chladne a neosobne. Aj Myers nemá ten feeling ako najlepšie diely série. Je to seriózny počin, ale to je práve to...Možno až príliš. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

No není to tam, no. David Gordon Green s Dannym McBridem by se měli raději držet těch svých dementních komedií a tuhle látku přenechat zkušenějším. Nebo alespoň šikovnějším se špetkou toho filmařského fištrónu, bo tohle je vážně bída. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Kéž už by zůstal Michael Myers navždy spát a s ním i babička Jamie Lee Curtis. Pochybuji, že by mohlo vzniknout důstojné pokračování kultu, který v roce 78 John Carpenter odstartoval. Nejnovější Halloween navazuje přesně 40 let poté, kdy skončila jeho první část a ignoruje všechny ostatní pokračování. Nejvíc se mu i přibližuje ze všech dílů, obsahuje spoustu odkazů nebo záběrů, které vkusně korespondují s prvním dílem. Hudbu složil sám mistr Carpi se svým synem a přidal jí modernější look. Mordy, které má Michael na svědomí jsou brutálně razantní, i když bych očekával větší sadu. Co je ale mizérie a celé dílo sráží na kolena je scénář, jehož trhliny jsou větší a větší s každou další přibývající minutou. Ke konci je už z toho pěkně velká díra, zející prázdnotou a čpící diletantstvím. To je tak, když se na jeho psaní podílí více lidí. Pak je to rozhádané, neucelené a dementně nelogické. Tak jako Halloween z roku 2018. Moc bych prosil, další díl už ne! ()

stration 

všechny recenze uživatele

Perfektní! Jsem hrozně rád, že jsem se odhodlal a se synkem na Halloween zašel. Celou dobu jsem si připadal, jak kdybych byl o kus mladší a sledoval na pokoutné videokazetě starý Halloween. Akorát v novém kabátě. Děj je totiž úplně tradiční a schématický, netřeba přemýšlet nad logikou věci. Mordy jsou celkem originální, gore také nechybí a závěrečné zúčtování je opravdu lahůdka. Dokonalá hudba, která využívá a modernizuje základní melodii jenom dokresluje tento parádní kousek. Halloween se konečně dočkal důstojného pokračování a vzhledem k tržbám nezbývá než doufat, že nebude poslední. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Čtvrtou hvězdu dávám navíc vlastně jen proto, aby to ode mě mělo víc než jednička, protože jinak je to vlastně skoro to samý, jen o něco líp natočený a trochu klikatějším scénářem. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Tady toho posledního Halloweena jsem fakt nějak nepobral ...Obrovský hype a pak rozpačité dojmy. Jsou tam dobrý věci (vraždy) a pár fakt vypjatetých scén. Ale jinak mi to přišlo jaksi podivně poslepovaný, děj sem vůbec nepobíral záběr byl úplně WTF, ale ve špatným smyslu. Za každou cenu z toho vytřískat prostě ještě nejvíc. Stará Curtisová, podobně jako Hamiltonová v Terminátorovi, trapná ... a nějak sem to prostě nepřijal. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Tento Halloween je svojim spôsobom duchovné pokračovanie Halloweenz Há Dva Ó.Neprekvapil by ma názov H40. Ide o celkom obstojný slasher ktorý vzdáva hold pôvodnému filmu z roku 1978. O nič viac tu nejde. A preto sa mi Zombieho verzia páči po originále stále najviac. Hoci v tejto verzii je slušné gore, veľa mŕtvol, nestačilo mi to. Postava Michaela Myersa bola zachytená v trocha inom uhle, to mi prišlo sympatické, rovnako ako pôvodná remixovaná hudba ktorá ma vtiahla do deja, no scenár nie je ani trocha nápaditý. V podstate nebyť väčšieho rozpočtu, a plusov ktoré som spomínal, nebolo by to o nič lepšie ako nepodarené pokračovania z 80´s rokov. Takto ma nesklamalo ale ani na zadok som nepadol. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

A přesně proto se nedívám na tenhle druh hororů. Protože je to jeden shit vedle druhýho. Téměř vše přitažené za vlasy. Michael je snad převlečený Chuck Norris, protože jinak si neumím vysvětlit přežití rány pajzrem, střelnou ránu, srážku autem a množství bodných ran. Navíc opět řádka nesmyslných jednání...pošlu potencionální oběti k bábě do baráku, protože tam je to nejbezpečnější místo, ale proč bych tam už posílala policejní ochranu, ta přece může čumět někde kilák od baráku na cestě. A samozřejmě když už se mi podaří Majkla bacit, tak proč bych se ho snažila dorazit, to radši začnu utíkat po schodech, protože pak by ve filmu mohla chybět kultovní scéna chycení oběti za nohu. Jo a samozřejmě každý z nás, kdyby viděl vybouraný vězeňský autobus a kolem kupu zmateně chodících vězňů, by určitě hneeeed vylezl z auta, aby se těch pošuků zeptal, jestli jsou cajk, no to víš že jo... Ježiš mě to tak vytočilo, že snad o hvězdu snížím. Jak tohle může mít 70%... ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Novej halloween mě překvapil spoustu sekvencemi, ale na proslulého vraha je tam moc Off-Screen zabití, což mě klame do hrobu. Remake Halloweenu byl dobrej jenom v tom, že měl všechny Killer sekvence vidět, u nového Halloweenu je to naopak, máme tu pár zabití, které jsou filmařsky na úrovni, ale kazí to ty více profláknuté. I přesto si ode mě novej halloween zaslouží 4 hvězdy, především za kameru! Rozhodně za návrat Jamie, která chyběla v předešlých a scénář, kterej v průměru dělalo 5 lidí, takže jsem čekal propadák, jak už to tak bývá. One-take sekvence vyvražďování mě překvapily na maximu a soundtrack? To bylo jako splněnej sen. ()

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama