Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Recenze (632)

beran-ek 

všechny recenze uživatele

David Gordon Green podobně jako Steve Miner ignoruje (téměř seriálové) pokračování a jede si svoje s odstupem dalších 20 let (resp. 40 let). Trochu škoda, že ignoruje i samotnou Minerovu H20, ale na druhou stranu jde o přímou poctu Carpenterova originálu z roku 1978, což můžeme vidět hned při úvodních titulcích. Vše je opět doplněno i parádním autentickým Carpenterovým soundtrackem. Film si bohužel, pro mě, nese i pro dnešní dobu již tuctové vyvražďování a občas nepochopitelné chování hlavních postav (především J. L. Curtis) a tak jsem ke konci fandil spíš Michaelovi. Dílo tedy hlavně pro fanoušky originálu. 7/10 ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Pokračování Halloweenu po čtyřiceti letech je celkem fajn, čímž by komentář mohl skončit, protože vystihuje úplně všechno. David Gordon Green nepřichází s žádnou inovací, ale jen a pouze vytěžuje postupy nastolené legendárním předchůdcem. Logika se pochopitelně řešit nesmí, k čemuž naštěstí není moc prostoru, protože atmosféra je potřebně hutná a ke všemu navíc hraje nepřekonatelná mnimalistická hudba mistra Carpentera, pravda lehce zmodernizovaná, naštěstí ale velmi decentně. Vysloveně potěší účast zestárlé Jamie Lee Curtis, která je stále výborná, jen je tu dost málo a ostatní nijak nezaujmou. Oceňuji i nápadité způsoby úmrtí a svižné tempo. Jen si autoři mohli odpustit velké množství krve, protože o tom Halloween nikdy nebyl, ale dá se chápat to, že je to úlitba mladším divákům zvyklým na aktuální trend. Hallowen ve verzi 2018 je dobrý film a svému vzoru nedělá ostudu, na rozdíl od něj ale nemusí být viděn vícekrát, protože už později nemá co nabídnout. 70 % ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Vo vynikajúcom zložení sme sa vybrali na premiéru filmu Halloween 2018, tentokrát do kina v mojom meste, takže pre dvojicu skvelých priateľov do bola premiéra dvojnásobná, ktorú nepokazili ani celý film bľabotajúce deti, ktorých rodičia nepochopili že za necelých 7 eur mesačne môžu svojim ratolestiam zaplatiť internet od miestneho poskytovateľa služieb na celý mesiac a detičky sa môžu vyrozprávať aj tam a nemusia kvôli tomu chodiť do kina. Príbeh je odlišný, násilnejší, vrážd je menej ale napriek tomu sa jedná pravdepodobne o druhé najlepšie spracovanie príbehov s Michaelom Myersom. Kamera a hudba znesú tie najprísnejšie kritéria a príbeh je dostatočne dobrý nato, aby bol Halloween ak nie najlepším filmom roku, tak určite aspoň najlepším hororom. Dej točiaci sa predovšetkým okolo Laurie Strode ponúkol trochu odlišný pohľad a rozhodne nesklamal. V jednom sme sa však všetci traja pri odchode na parkovisko k autu zhodli, koniec bol trochu zbytočne natiahnutý a vadilo asi aj to, že po 40 rokoch príprav si Laurie na zbrane nedokúpila flashlight z Aliexpressu za 1,99...Avšak nôž v rukách Laurienej vnučky je prísľubom, že Halloween nekončí, a to je výborná správa. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Stokrát prežutý materiál, v o trochu áčkovejšej produkcii, ktorý sa pokúša svoju neinovatívnosť maskovať za hommage. Pre teen cieľovku, ktorej pôvodný film a jeho dôležitosť pre popkultúru nič nehovorí ale asi ok, režijne v podstate viacmenej funkčné. 2,5* ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

"Fuck the college, go to Mexico." To je moudrá rada od někoho, kdo už si v životě něčím prošel. Nový HALLOWEEN je takové vše v jednom. Tím myslim vzkříšení a zároveň zakončení série (snad už konečně, i když kdo si počká do konce závěrečných titulků, zůstane na pochybách), pocta originálu, ignorance všech ostatních dílů a tím daná alternativní linie/universum, ale zároveň citace scén právě třeba i z H20, ale i předchozích dílů. Nejedná se však o doslovné kopírování scén, nýbrž naznačení, odkazy nebo obrácení z pohledu postav. A to nemluvím o kostýmech jednotlivých charakterů, které vyloženě odkazují na oblečení postav v originálu. Už jen kvůli tomu film vůbec nevypadá, jako by se měl odehrávat v roce 2018, nýbrž na konci 70. let. Je tam minimalismus a umělecká čistota původního filmu, ale přitom vraždy jsou podobně brutální jako v Zombieho verzi. Každý si přijde na své. Je tam hromada klišé, kvůli kterým se na to těšíme, ale zároveň to nejede podle Randyho pravidel "panny neumíraj... ". Takhle se točí filmy s láskou. Nejedná se o žádnou redefinici žánru plnou překvapení, ale o poctivou oldschool vyvražďovačku se vším, co k tomu patří. Carpenter spolu se svým synem Codym prohnali původní hudbu moderními mašinkami, přidali trochu víc synťáků a říznuté kytary spolu se závěrečným orgasmickým sólem a je z toho soundtrack, který si pustíte i samostatně do sluchátek. Slasher je sice jako subžánr hororu mrtvý, ale tohle je nejlepší vyvražďovačka od dob SCREAM a HALLOWEEN H20. Na základě rekordních tržeb očekávám pokračování série s nově zažehnutou linií v čele s vnučkou Laurie. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Michael, slasherový zlosyn s najdisciplinovanejšími obeťami. Napriek tomu, že by na útek pred ním stačil bežecký pás, má celkom slušný body count. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....čakal som,že to bude horšie...vcelku priemer....občasne napínavé (úvodná scéna v blázninci na dvore),občasne absolutne bez logiky (dievča uteká k babke-uteká,ale M.Myers kráčajúci je tam skôr)......M.Meyers sa hýbe ako olovený vták,ale každého dobehne ,podreže ....nikoho nenapadne trafiť mu do gebule....ale pozerateľné.....ste hladný dáte si na pumpe debrecínsku bagetu-nie je to zázrak,ale hlad prejde...tak ....asi tak. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Dobře natočené rodinné drama bez zbytečných prostojů a ztrácení času se zbytečnými postavami a vysvětlováním. Potěší respekt k originálu a vážnost bez humoru. Jediná vysloveně otravná věc byla kopie dr. Loomise. Škoda, že Carpenterův návrat k jedněmu z nejlepších hororových soundtracků nepřinesl moc nového, ale některé scény jsou slušně novou hudbou dobarveny. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Čas remaků opět nastal a vrátil se nám Michael Myers. Mělo to dost rozpačitej začátek, spousta kecání, seznamování se s rodinou, která si mě stejně nezískala (ano, opět tam byly momenty, za který byste je profackovali). Ale jakmile se při převozu pacientů vyboural autobus (to je náhodička, zrovna na Halloween), Michael byl zpátky ve svým živlu a nabíralo to grády. Alespoň co se smrtí týče, atmosféra tu bohužel tolik nefungovala. Co ale fungovalo zaručeně, byla ta nostalgická hudba.Takže aniž bych byl po celej film v napětí, jak to asi může dopadnout, tak jsem se bavil starou dobrou vyvražďovačkou. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nevím jestli je to dáno tím,že nejsem fanoušek slasherů a nejsem fanoušek ani původního Halloweenu (popřípadě jakéhokoliv filmu ze série),ale tohle,ač sem nečekal moc,zdaleka předčilo moje očekávání.Místo oddechové vyvražďovačky se známou figurou,jsem dostal abnormálně debilní slátaninu,která je ekvivalentem tam možná Ordinace v Růžové zahradě za předpokladu že by v ní Petr Rychlý nosil masku.Chápu,že tohle měla být pocta původnímu fllmu (který sem buď neviděl,nebo si ho nepamatuju) a věřím,že v mnohém na fanoušky série pomrkává,ale za mě tady nefunguje vůbec nic.Všichni...jakože úplně všichni včetně Myerse samotného....se tu chovají nelogicky až extrémně debilně a někdy od poloviny mě snad každá scéna něčím extrémně blbým překvapila,nebo iritovala.I bych pochopil,že podobný druh filmu není stavěný na to aby se všichni chovali exaktně logicky,ale co je moc je moc.Proč se třeba Laurie modlí za to aby Michael utekl aby ho mohla zabít,potom co uteče ho jede nahánět do města,aby nakonec když jí Myers přijede až před barák utekla s řevem do sklepa,kde se schová,aby se hned vzápětí prozradila?Asi to byla součást nějakého vyššího plán,ale já ho rozhodně nepochopil.Přitom první polovina byla ještě celkem ucházející...a prvních cca 5 minut dokonce fakt dobrých...tak snad za dalších 20 let to bude lepší...20% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nó, tak za mě jako že jó! Po dlouhatánské době tu máme jinej horor, mimo prostředí démonů, duchů, lekaček atd., což se v dnešním století docela kladně hodnotí! Je tu těžkej nádech a znovuvrácení v čase do let minulých, kdy je vrah z masa a kostí, s nožem, v masce, jde z něj strach a respekt, je nekompromisní a zabíjí prakticky všechny, co mu stojí v cestě! Ta syrovost Halloweenu na mě nehorázně dejchla a vrátila mě do dob, coby malýho posranýho caparta schoulenýho v bezpečí podpeřiny! Spokojenost a nadprůměr! 70% ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že tento film zanechal Michaela tichým nepochopeným zabijákem, díky čemuž napínavé a vražedné scény mají o něco zajímavější feel, leč i přesto jsou předvídatelné a když si k tomu představíte, že Myerse je důchodce a jeho kreace (přesouvání mrtvol, aj..) jsou na úrovni bodybuildera ve třiceti, tak už je to úsměvné, nehledě na to, že náš vrah dostane asi 3 kulky do těla, jedna mu urve polovinu dlaně a on nic, ale kousnutí do prstů s ním cukne dva metry :) ... A je toho více co se mi nelíbí, třeba zvrat s "Albertem Einsteinem"(ten psychiatr), připadal mi nedotažený, atd... Leč zrůdnost na diváka to rozhodně není a co bude dál se uvidí. .... HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Halloween je už prázdny a vykradnutý, a nemá asi už čo nové ponúknuť, a to staré a otrepané je predvídateľné a nudné. Vadilo mi ako nereálne sú tam stvárnené niektoré scénky. O xy rokov natočia nové pokračovanie, kedy bude mať M. Mayers 80 rokov a bude na invalidnom vozíku a bude porcovať nožom atlétov ako nič. Trapas! ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Když víte, že to maže všechny předchozí díly a navazuje to na původní jedničku, tak fajn. Ale aby se v tom čert vyznal. V rámci toho, že je to po tolika letech, to kupodivu není pouze nastavované kaše a funguje to samostatně. Několik pomrknutích na starou jedničku potěšilo. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti hodně dobrá slaherovka s dechberoucím a působivým koncem. Neurazí a potěší. Kéž by se to dalo napsat i o dalších (navazujících) filmech. 6,5/10. ()

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Vlastně hlavně variace na jedničku, která do děje přidává ještě dvě generace Lauriiných potomků, přičemž slečna vnučka taky umí pořádně zařvat. Je tu tuna odkazů na Carpenterův majstrštyk, vzpomíná se na mou nejoblíbenější postavu Dr. Loomise a hlavně, v šedesáti letech je Myers na svém vraždícím vrcholu. Škoda jen trošku akčnějšího a pompéznějšího finále, jinak se mohlo jít i na pětku. Takhle jsou to čtyři a díky soundtracku od pana tvůrce celý série se to tý jedničce aspoň přiblížilo. 4* ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Ani první dva Halloweeny mi nedali dost, zde mě však přemohla zvědavost. Míša Nemluva prostě jen chodí a kdekoho píchá, až krev po hektolitrech do okolí stříká. Není děsu ani napětí, děvčata nemají proč vyžadovat objetí. Konec jak ze Sám doma byl, velebnosti, to bych blil. Od odpadu film zachránila Carpenterovic hudba, ten dědek na to má holt... dobrej. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

40%.Curtis,proč bereš rodinu do baráku,když víš,že tam to psychopatický trdlo nakráčí s nožem.Co je to za bezduchou kundovinu. ()

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama