Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Recenze (632)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Za mě velké překvapení, čekala jsem to daleko horší. Původní horor z roku 1978 jsem neviděla, takže nemůžu porovnávat, ale i tak se mi pokračování po 40 letech líbilo. Bylo to napínavé, místy opravdu děsivé. I když jste Michaela čekali, že bude v té skříni, stejně jste se lekli. Palec nahoru za skvělou hudbu. Jamie hrála šílenou Laurie dokonale. Nejvíce se mi líbil konec, to jak se všechny tři generace spojili proti zlu, aby ho zničili bylo skvělé. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Určitě to nebyl špatný díl , ale nemohu se zbavit dojmu, že už se prostě vaří z vody. 40 let od prvních vražd Michaela převáží a zrovna je Halloween jak primitivní aby mohl utéct. Opět se tu ukazuje ta Americká mentalita, kdy se lidi neustále šťourají v dávno zapomenutém případu, ale na druhou stranu dobře jim tak. Doktor co ho celé roky pozoruje až se z něho stane taky vrah. Vraždy jsou dobré, ale přece jen to mohli udělat víc krvavý. Opravdu se divím, že Michaela pořád nechávají na živu, jsem zvědavý na pokračování, je docela zraněný.... ps-chtěl bych dabovat Michaela..... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Návrat to byl uznávám docela pěkný. Ale to přepálené nadšení úplně nesdílím. Mike Myers byl vždycky odolnej, stejně tak jako jeho sáhodlouhá sága, která ho nenechala chvíli vydechnout. Teď se vrací zpátky za Laurie, která je na něj pekelně připravená a jde na to pěkně zostra. Mikea si užijeme ale možná až moc a některých scén si zase neužijeme vůbec (autobus?). Sem tam jsem si řekla, že tady to je ještě neokoukané a tuhle zase, že je to předvídatelné. Zkráceně řečeno, máme vůbec ještě být čím překvapeni? Nejzvratnějším momentem je tu asi ten fakt, že Laurie očividně hráblo a vzala pomstu do svých rukou se vším, co k ní patří, takže hlavním vzrušením pro diváka je zde víceméně ona. Její atraktivní posedlost pak doprovází několik Mikeových vražd, které byly v tomto díle až rekordně vysoké, ovšem byly pro příběh důležité? Co nemůžu tomuto velkému návratu upřít je jeho poslední čtvrthodinka, kdy atmosféra zhoustla na krájení a samozřejmě mojí srdeční záležitost, starý dobrý halloweenský soundtrack. ()

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Ok! Tak mohlo to dopadnut horsie, ze. And Michael.. is..so .. cute! Always has been. <3 :D Scenar, bohuzial a necakane (sic!), opat pisany pastelkou a gore by mohlo pritlacit. Prilis tupych ran na mna, cutlery fan :/ :D Michael never acted as Jason! He has a solid M.O., blade! Laurie.. Ehm. Asi by som osobne uvital lone wolf survival styl, jak naku pateticku narychlo splacanu inter-generacnu etudu o traumatizovanej dcerke, ktora len skrz matersky pud v priamej konfrontacii s predatorom odhali, ze to mamca proste celu dobu myslela dobre. Hlupa vata, co tam nemala co robit! Psychiatra by som bral vaznejsie, keby bol animovany. Inymi slovami, remeslo cajk. Jamie Lee cajk. Jason, ehm Michael... oukeeej. Zbytok... ehm. Ale 106 minut, slo to. VIAC CEPELI, VIAC KOMPARZU, VIAC MICHAELA (nie Jasona), VIAC BODNOREZNYCH RAN, MENEJ TELENOVELY a bol by to trash roku. ''SAY SOMETHING!'' :D :D OMG STFU (jo... novinarov odchod som si uzil!) ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Z hororových klasik nepatří Halloween do mojí top ligy, mám nejraději Elm Street. (Kromě verze od Roba Zombie, tedy.) Ale tohle nebylo špatné. V rámci hry na emoce původních diváků, které je teď trend, by byla hloupost do toho nejít i tady. A "bláznivá babča" funguje na 100%. Plus všechna nutná hororová klišé a dohromady je to ok. Ale v druhé polovině se mi to už trochu táhlo  :( ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní slasher, který si na nic nehraje a old-schoolový feeling z toho jde cítit na každém rohu. Jsem rád, že se tvůrci drželi originálu a nesklouzli k dnešnímu mainstreamu. Michael je nekompromisní, řeže vše co mu vleze do cesty a člověk prostě nikdy neví, odkud ten stalker opět vykoukne. Nadšení je rozhodně velké a doufám, že tohle je teprve jen začátek. He can speak. He just chooses not to.. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Portsmouth, 31.10.2018 Předem je třeba říct, že patřím mezi ty kteří řadí originál z roku 1978 mezi nejlepší horory vůbec, takže mě prvotní pozitivní ohlasy potěšily a potřeboval jsem to vidět na vlastní oči. A vydržel jsem si to šetřit až přesně na Halloween. Pár super odkazů na jedničku, dobrá atmosféra, zajímavý scény (benzínka a průchod domácnostmi) a nekompromisní vraždy. Tohle navázání určitě původnímu filmu neudělalo ostudu, i když já nejspíš zůstanu u příběhové linie Halloween I, II a H20. Přesto mě tohle potěšilo a slyšet tu hudbu ještě jednou bylo jako příjemné mrazení v zádech. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Působilo to na mě stejným způsobem, jako Logan vzhledem k sérii X-men. Bylo to jiné, přesto dobré zakončení (?) slavné série. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Originální filmy z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let jsem bohužel neviděl, takže nostalgie se mnou nijak necloumala a zároveň jsem neměl potřebné srovnání. Celkově jsem ale poměrně zklamaný, protože se jedná o čistokrevný slasher a pravděpodobně velkou poctu původních filmů a žánru, jenže jako samostatný film to moc nefunguje. Stupidita rozhodnutí postav je až do nebe volající a celková předvídatelnost děje film hodně sráží. Chápu, že takhle to u slasherů prostě je, ale v dnešní době je třeba i nějaká nadstavba a to se zde nekoná. Takže spíše lehce podprůměrný film i na svůj žánr. Dle mého názoru. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Nech žije Michael Myers, nech ho konečne niekto môže zabiť vo veľkom, zábavnom, strašidelnom, svižnom, super-meta pokračovaní, ktoré všetko vracia k ikonickému originálu z roku 1978. 7/10 ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Ta sekera na konci H20 přece jen měla něco do sebe, ale co už.. Každopádně pěkně napsaný sequel se vším, co k Halloweenu patří, včetně jak se patří ošuntělé Shatnerovy masky :) ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Halloween (2018) je po relativně dlouhé době prvním dobře natočeným slasherem.. Nevyskytuje se v něm nic inovativního, ale právě o tom to možná má být. Z mého pohledu se jedná o slušné pokračování originálu z roku 1978. Je tu na něj několik přímých i nepřímých narážek, ale film jako takový je natočen svým vlastním způsobem, takže se rozhodně nejedná o prosté vykrádání původního filmu v kabátku pocty. Michael Myers tady působí možná ještě děsivěji (a rozhodně brutálněji), než kdy dřív. Postava Laurie Strode je tu určitě ze všech nejzajímavější, ale přeci jen by tu mohlo dostat trochu více prostoru. Z postav teenegarů nebo policistů nikdo příliš nevyniká. Za zmínku také ale stojí velmi povedený soundtrack. Po (minimálně podle mně) skvěle zvládnutém úvodu a pomalejších prvních 25 minutách následuje krvavá řež. Ta je místy přerušována mírným humorem, který byl v případě jedné z mladších postav opravdu povedený, ale všechen ostatní tu působí opravdu zbytečně (že by už i horory v tomto ohledu kopírovaly MCU?). V posledních 20minutách naprosto úžasně funguje napětí a i s úplným závěrem jsem byl spokojen. Od nového Halloweenu jsem prostě dostal přesně to, co jsem od něj chtěl. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nový Halloween ctí svého předchůdce. Má atmosféru, hudbu, gradaci a je napínavý. Stylový horror, jak má být. Bohužel hlavní postava (Jamie, ne Michael!) se v závěru chová několikrát velmi nelogicky. SPOILER A stejně si myslím, že Michael si jen počká, až prohoří dřevěný strop a pak projde ohněm povolenou zdí ven. :-) ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Pohybujem sa po moc tenkom ľade podľa mňa. V podstate to malo všetko, čo by sa od skoro kvalitnej vyvražďovačky dalo očakávať, len ten dej. Pomaly ale isto ma dohnal k jemnej nude. Tamten je rodina, tož moja mamka zo strany skrýkovho koberca a Alladin nikdy neumiera. Všetkých nás poháňa chuť po pomste a vražde a až príliš veľa kravín, aby sme sa dopátrali naozaj slušnému koncu, pri ktorom už nebudem fajne unudená. Dobre, dobre. Ten záverečný pohľad možno stál za ukončenie zážitku so štipkou napätia. Ale aj ten sa dal očakávať krucinál. ()

A.Fish 

všechny recenze uživatele

Michael Myers už asi po dvacátépáté a opět nepřináší nic nového. Většina krvavých scén není vidět, scénář vyloženě slabý (autobus který převáží pacienty má záhadnou nehodu - jako vážně?). Čekal jsem kdy na konci někdo řekne, že se tělo v ohořelých troskách nenašlo. Zkrátka je to film, který nudí a vůbec nemusel vzniknout. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Fajn..ja se posral! nejlepsi dil, tady je michael opravdova bestie kde to killuje jako svine a bere to domek po domku..bez zadnych kecu (jen funi,dejcha) a jede jak masina..velkolepej stret ke kterymu to speje je ultimatni zaverecna 20minutovka, ktera je proste skvela a naslapana a kdy uz dojde k tomu stretu a nejakym emocim tak jsem fakt cekal ze by mohl michael neco rict, ale on tam stoji jak kamen bez emoci, fakt pecka..a ta hudba dotoho kurva to je lahoda..nejvic me na filmu srali ty pubertalni sracky jak hrozne party,zitra skola picovina vole proc to tam cpali :( ale jinak je to jizda jak krava! ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Možná tady budu za ignoranta, ale tohle je pro mě nejlepší Halloween vůbec.. Carpenterovo klasiku z roku 1978 jsem až do včerejška považoval za nejlepší Halloween, nicméně tenhle prequel je fakt brutální.. tady se Michael vydá na cestu plnou skvělýho gore a nemá slitování, je jako stroj bez emocí, je to prvotřídní slasher.. ()

bk81 

všechny recenze uživatele

+ puvodni (jiz osumtela) maska + puvodni hudebni motiv + mordy a zpusob natoceni - nemuzu se zbavit divneho pocitu ze po dvojce a H20 (1.dil a H20 jsou nejlepsi) se tyto dily ignoruji a drive podane info neplati - neni to uplne chytlave - psychiatr je psycho ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Na nekonečných hororových sériách, comebackoch, remakoch a rebootoch je dobré to, že človek vidí viacero alternatívnych koncov príbehu, ktorý má rád a môže si vybrať, ktorý mu vyhovuje. Ja som HALLOWEEN nikdy rád nemal. Napriek tomu som videl všetky časti. Takže čo bolo dobré na tomto kúsku ? Že sa všetci zúčastnení tvorcovia snažili, aby to nevyzeralo trápne a blbo, ako sa na taký obdivovaný kult patrí - a že vzniklo rozumné a v medziach žánru pútavé slasherové retro, hoci stále nie je jasné, kde málo pohyblivý, od detstva 40 rokov internovaný magor nabral svoju silu a znalosti pohybovať sa svetom. Že súperi boli vyrovnaní - teda aspoň tí, čo sa na to väčšinu života pripravovali a že postavy boli veľmi fajn - do toho najposlednejšieho civila. Mínusom je však to, že sme to všetko už toľkokrát videli. A stále je to iba idiot s maskou a veľkým nožom... Jediný naozaj zaujímavý nápad (spoiler) - s doktorom, ktorý sa mohol stať vysvetlením dvojitej existencie Michaela Myersa ako zatvoreného úchyla a súčasne vraždiacej príšery - čím by sa vytvoril mostík k celej sérií - a súčasne nastolili skutočne provokatívne otázky ohľadne výmeny rolí pri posadnutosti nejakým fenoménom - nebol bohužiaľ využitý. Scenáristicky tak zostáva najnovší HALLOWEEN iba epigónom legendárnej prvej časti. Rob Zombie so svojou tvrdou verziou ma zaujal rozhodne viac. ()

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama