Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 10

Recenze (632)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Že je prvých 20 minút doslova trestuhodne úbohých, je stále menej bolestivým zistením, ako to, na aký “Twist” divák natrafí v samotnom priebehu. Že pocta snímku zo 78’ - ALE NO ISTEŽEEEE. Nebyť gore a pár pomerne nápaditých mordovačiek, jebnem sem taký “odpad”, že by podaktorí zas mali koho minimálne týždeň “rozoberať”. A to sa tu radšej nebudem rozpisovať o konaní postáv, ktoré pôsobia jebnutejšie, ako výberová trieda drbškolákov. Jediným dôvodom, prečo som sa dokopal k tomuto hodnoteniu je fakt: “Rád som ŤA opäť po rokoch videl Michael”. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kde jednotka uspela a kde v zásade všetky ďalšie pokračovania tak trochu zlyhávali, bola práve postava Michaela Myersa, ktorý zrazu nebol tým vrahom, ktorý by naozaj mohol chodiť po uliciach, ale akousi nadprirodzenou silou, z ktorej však už nejde taký strach. Toto nový Halloween úplne chápe a z Michaela Myersa je znovu človek z mäsa a kostí, ktorý je však rovnako nezastaviteľný, ako kedysi. Jedná sa o úplné zlo, ktoré nechcete spoznať a z ktorého ide mráz po chrbte. Prestali tiež "nápadité" vraždy injekčnou striekačkou a podobnými srandami. Michael znovu zabíja jednoducho, efektívne a všetkým, čo má po ruke. Najnovší Halloween si z prvého Halloweenu berie to najlepšie a vzdáva mu česť, ale zároveň ide aj svojou vlastnou cestou a nesnaží sa pôvodný film kopírovať. Predsa len porovnanie by ani po 40 rokoch nemuselo stále dopadnúť dobre. Stále je to ale film hlavne pre fanúšikov originálu, čo je, ale aj nie je dobrá správa. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Posedlé staré bábě nikdo nevěří, ani její blízcí. Několik dekád cvičí střelbu, opevňuje dům za pomoci architekta Kevina McCallistera a v tajném sklepě má krom zásob i arzenál zbraní. Dobře totiž ví, že model T-800 Myers už nebude dlouho bavit hrát dámu na dvoře blázince a Sarah Connor musí být připravená.. Pocta v hlubokém úklonu, které sluší vyzrálí herci (Curtis, Patton) i stupňující se slasherový tlak, nicméně natahovaný judgment day v Lauřině domě potvrdil, že dostat se v daném žánru přes hodinu a půl je málokdy produktivní. Píchněte mě kuchyňským nožem, vymlaťte mi zuby a vysypejte je na podlahu záchodů benzinky, nebo si mě mučte dýňovou polévkou, ale stejně tady zase funguje nejlíp to, co drželo nad vodou přeceňovaného otce série. Carpenterovy synťáky.. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci poloremake/polosequela a najlepsi slasher od H20. K originalu to ma rovnaky vztah ako force awakens, predatori alebo utek z la k svojim predchocom. Ak sa vam tieto filmy nepacili, tak sa na to teda rovno vykaslite. Ak mate prvy Halloween a takyto pristup radi, budete v siedmom nebi. Ja som skoro bol a radost mi nicila jedine existencia (predsa len lepsej) sedmicky a jeden otravny zvrat. Jamie super, hudba pecka, pan Myers paradny. Navyse je to mimoriadne zaujimave aj z analytickeho hladiska. Dostal som viac nez som cakal ale menej nez som dufal. Silnych 8/10 ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Zreznuly mi brousek, žabikuch a trochu i klouby, ale tohle mě neurazilo. Všecko se totiž točí v kruhu, zlo plodí zlo, strach posiluje strach. Halloween opakuje vzorce chování, až na výjimky působí symparticky staromódně a z těch mála nostalgických odkazů, které lze ještě použít, pouze netěží, ale dokresluje jimi obstojný příběh. Dost mě mrzí, že z dějové chronologie vyšachovali elegantní H2O, možná nejpovedenější teenagerovku éry přelomu tisíciletí, ale (na dnešní dobu) nezvykle pomalé vyprávění a účelný gore dělají z "druhého" Halloweenu víc než důstojné pokračování. Horor ze staré školy s muzikou, co nestárne! [RATE: 75%] ()

Galerie (47)

Zajímavosti (32)

  • I když jsou ve filmu scény, v nichž nemá Michael Myers (James Jude Courtney) masku, jeho tvář není nikdy vidět. (tyzmrde)
  • Toto je první Halloween natáčený digitálně. Předchozí byly zaznamenány na klasický materiál. (ČSFD)
  • Allyson (Andi Matichak) spomína, že Halloween je školská noc. Halloween v roku 2018 bol v skutočnosti v stredu, školskú noc. (Zeker)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama