Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lázeňská komedie plná zlodějů a podvodníků, převleků, trapasů a nedorozumění, ale především bláznivého humoru... Televizní komedie scenáristky Anny Vovsové a režisérky Zuzany Zemanové Šejk se odehrává v malých léčebných lázních někde na severu Čech. Podařená partička ochotnických herců se zde skrývá před zákonem, aby se co nejdříve dostala do ciziny a unikla tak zaslouženému trestu za vyloupené klenotnictví. Rozpory však neexistují pouze uvnitř této skupinky, ale i mezi ředitelem lázní a ženským personálem, především mezi ředitelem a jeho vlastní dcerou, masérkou. Ta mu odepře poslušnost a dává výpověď ve chvíli, kdy náhrada za ni neexistuje. To vše přináší řadu komediálních situací, ve které nechybí ani převleky mužů za ženy a není v nich nouze o smích. Komedie Šejk tak připomene slavnou a úspěšnou divadelní hru i film Charleyova teta. Televizní film Šejk má ctižádost stát se situační crazy komedií, tedy žánrem, který na naší obrazovce v rámci dramatické tvorby absentuje. V hlavních rolích se představí Jaroslav Dušek v roli ředitele lázní a Miroslav Táborský v úloze vydařeného šejka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsem z těch, kteří nemusí televizní filmy, ale přece jen jsme od ČT zvyklí na určitý standard, občas vznikne i něco výjímečného, ale u tohoto jsem měl neustále pocit, že si ze mě někdo dělá srandu. Kdo tohle pustil do výroby, by měl dostat výpověď. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Umím si představit, že tuhle komedii mohl s minimálními rozdíly natočit v 70. letech Zdeněk Podskalský. Ředitele lázní by hrál Lubomír Lipský, falešného šejka Vladimír Menšík, kyselou tlumočnici Jiřina Bohdalová. A umím si představit, že v jejich podání by to vyznělo o něco líp. Shovívavě bychom pokývali hlavami a pomysleli si, "no jo, ty normalizační televizní komedie, co víc od nich čekat". Ale fakt, že něco takhle pitomého natočila ČT v roce 2009 a bez uzardění odvysílala v prime timu, je těžké něčím obhájit. 20% ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Děsivý, o co tady vůbec šlo!? Crazy komedie ve stylu Kameňáků a jiných českých sraček (převlekové scény zas vycházejí z klasiky "Někdo to rád horké") s naprosto tupým situačním humorem a scénami, po scénářské stránce rovněž katastrofa. Už vidím Šejkové odněkud ze Saudské Arábie nebo Kuvajtu, jak by trávili své volné dny v nějakém prdelákově s partičkou pro ně, naprosto tragických a bezvýznamných figurek. Ctižádostivý pokus (karikatura sama na sebe), který bohužel nevyšel:-) ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

to by člověk nevěřil, jak může být 68 minut nekonečných... teatrální "výkony" a vpravdě bahenný scénář nezachraňuje ani těch pár úsměvných situačních fórků... prosím změnit žánr na tragedie. 20% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Prostředí 5/10/// +Polívková byla roztomilá, hudba celkem hezká, občas to byla sranda -je tu i pár méně oblíbených herců, konkrétně Dušek, Medvecká a Tomicová, dějově je to stupidní blbost/// Trošku to pobavilo, něco bylo pěkné, ale že bych po považoval za kvalitní film na nedělní večer, to se opravdu říct nedá./// Celkem 52%/// ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Sračka v každém směru. Nevtipné, nesmyslné a i při kraťoučké stopáži strašně rozvleklé. Velká škoda takové herecké sestavy pro takovou zhůvěřilost. :-( 20 % ()

boshke odpad!

všechny recenze uživatele

Některé tzv. bláznivé komedie jsou tak blbé, že se člověk musí smát. Ty ostatní jsou tak blbé, že se člověk ani smát nemůže. Šejk patří do té druhé skupiny. V půli jsem přestal sledovat a myslím, že jsem o nic nepřišel... 0% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Pokus o komedii. A podařila se antikomedie, které se ale určitě smáli a ocenili ji zejména ti, co ji psali, natáčeli, hráli. Jinak by to nedělali. Anebo že by jen pro peníze? To snad ne. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Česko-arabská crazy travesti konverzace pro náročného diváka. Scénáristka Anna Vovsová použila neoriginální crazy zápletku, herci se při natáčení museli strhat smíchy a divák je z toho Tonda… Až z informací o filmu jsem se dověděl, že se jednalo skutečně o partu ochotnických herců. A já myslel, že užívali vlastní argot. Aspoň že se tvůrci nesnažili o devadesátiminutovou zábavu… Zajímavostí je, že jednu z šejkových manželek si zahrál i předseda českého PEN klubu Jiří Dědeček. “A nezapomeňte se voholit, ženská.“ ()

6thSun

všechny recenze uživatele

Jardo Dušku, Mirku Táborský, pane Zindulko, kam se proboha poděl váš dobrý vkus?!! Nehodnotím jenom z úcty k vám :-( ()

Agatha odpad!

všechny recenze uživatele

Větší bejkárnu než tento velekus jsem dlouhou dobu neviděl. Vydžet do konce byl téměř nadlidský výkon! Stupidita na entou a členka souboru Národního divadla Taťjana Medvecká jako bonus... Jak je vidět i ČT někdy šlápne vedle, v tomto případě ale spíše přímo do... ()

UncleG odpad!

všechny recenze uživatele

Dávám "plný počet", za vskutku netradiční zážitek. Ještě nikdy se mi totiž nestalo, že bych měl po shlédnutí televizní komedie chuť spáchat sebevraždu. ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Kurva!!Omlouvám se,že začínám tak sprostě,ale co tohle mělo znamenat???Pokus o parodii na parodii??Prvních 10 minut jsem nevěřícně zíral a nevěřil jsem vlastním očím,chvílu jsem si myslel,že su zhulenej,protože to co tam začal předvádět Dušek s Polívkovou to je nad hranice mého chápání a vkusu!!Tady se nemá cenu rozepisovat o „ději“,doporučuji se tomuto „skvostu“ české televizní tvorby obloukem vyhnout.Kdo má opravdu rád český kvalitní film,tak nemůže hodnotit jinak než já.Fuj,hanba,ostuda!!Myslím,že horší věc už nepotkám…ikdyž se chystám na Čepel smrti a to bude myslím taky „klenot“ nad klenoty. ()

Reklama

Reklama