Reklama

Reklama

Éra kyborgů

(TV film)
  • Česko Den Kyborga (více)
Německo, 2008, 44 min

Obsahy(1)

Už za několik málo let může přijít - éra kyborgů. Živých bytostí, které budou tvořeny kombinací biologického materiálu a techniky. Už nyní dokážeme donutit pokusná zvířata, aby dělala, co chceme. A lidé umí řídit počítač jen pouhou myšlenkou. Naskýtají se nám netušené možnosti. Kyborgové budou moci bez většího úsilí stahovat a zpracovávat obrovské soubory dat. Je takové splynutí člověka a techniky budoucností lidstva? Už nyní nám pomáhají přístroje nahrazovat orgány sluchového či dokonce zrakového systému. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Uživateľ whack mi je v podstate celkom sympatický, i keď sa často krát diametrálne nezhodnem s jeho hodnoteniami a komentármi. Avšak v tomto prípade s ním súhlasím do takej miery, že musím citovať jeho neobvykle radikálne vyjadrenie: "Genetické inžinierstvo, nanotechnológie, psychochirurgia, zničenie posledného kúska ľudskosti, človek premenený v stroj. Takých psychopatov ako Kevin Warwick by mali obesiť v mene budúcnosti ľudí, ktorí nechcú mať namiesto mozgu elektródy. Vývoj robotov a umelej inteligencie je nutné zastaviť a doteraz zistené výsledky zlikvidovať." * ()

nemer 

všechny recenze uživatele

Nikoho nevěšet...naopak, evoluce musí zákonitě pokračovat, ať se to člověku líbí či ne. Ještěže ti potenciální paliči a kati neví, co všechno už lidstvo vyšťáralo :) Jako veřejnost známe tak desetinu (kdo ví jestli) soudobých objevů. ()

Reklama

nwx 

všechny recenze uživatele

to whack: tak to si nemyslím. Naopak je to jediná cesta, jak zdokonalit člověka. Umělá robotická inteligence totiž může růst prakticky donekonečna. Pokud člověk nechce, aby ho jednou počítač zavřel do akvária a pěstoval ho tam jako neinteligentní zvířátko, nic jiného, než zdokonalit člověka propojením technologie s lidskou tkání, nezbude. Počítač (robot) ke svému "životu" potřebuje jen elektřinu, kterou si vyrobí z čehokoliv. Vesmír je pro něj stejně přátelské prostředí, jako země. Člověk bez jídla, vody, vzduchu nepřežije a i když to vše má, žije max. 100 let. Robot přežije s pravidelnou výměnou součástí třeba i miliony let, kdo ví. Jeden meteorit dopadne na zemi a rána se "dožijí" jen "toustovače". Jakmile si počítač uvědomí sám sebe, člověku začnou krušné časy. Začne zvonit umíráček. Jasně, zatím to vypadá směšně, to o čem se mluví v tomto dokumentu. Ale za pár tisíc let? Pokud ještě vůbec bude existovat lidstvo, tak jen proto, že tělo člověka bude propojeno s počítačem-robotem, že se zbaví omezení a slabin, že se více přiblíží stroji. Ale stejně si myslím, že to bude marná snaha. Definitivní a ta nejdokonalejší rasa bez jediné slabiny bude robot s inteligentním computerem v hlavě. Výtvor člověka nakonec člověka přežije a dobude vesmír. My (se svými válečnými choutkami, potřebou jíst, pít, kadit, rozmnožovat se jen naoko, dýchat vzduch) už u toho nebudeme, v hlavě robota budeme jen matnou vzpomínkou. Smutné ale realita. Inteligentní robot bude náš definitivní a jediný přeživší potomek. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Genetické inžinierstvo, nanotechnológie, psychochirurgia, zničenie posledného kúska ľudskosti, človek premenení v stroj. Takých psychopatov ako Kevin Warwick by mali obesiť v mene budúcnosti ľudí, ktorí nechcú mať namiesto mozgu elektródy. Vývoj robotov a umelej inteligencie je nutné zastaviť a doteraz zistené výsledky zlikvidovať. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama