Reklama

Reklama

Justice : Stress

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební / Thriller
Francie, 2008, 7 min

Režie:

Romain Gavras

Obsahy(1)

Parta dětí potloukajících se Paříží za sebou zanechává velmi realistickou stopu násilí. Kontroverzní video Romaina Gavrase vyhrálo cenu za nejlepší mezinárodní hudební video na UK Music Awards v roce 2008. (oficiální text distributora)

Recenze (30)

Marla Singer 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že Stress může použít kdejaké nevybouřené pako deprimované životem v betonové krabici jako instruktážní video, jenže nešlo o původní záměr a podobný argument by navíc platil i u tisíců dalších filmů. Forma takové uchopení ani nedovoluje – ze sugestivního snímání až naturalistických výjevů a znepokojivé hudby se obrací vnitřnosti naruby, na spáncích nabíhají žíly a samovolně se zatínají pěsti (o faktu, že to někteří nepřenesli přes srdce, svědčí občasné odpadové hodnocení). Po přirozeném a značně alibistickém odsouzení titulních vandalů, pasivních svědků řídící se heslem 'radši ty než já' a lítostí nad náhodnými oběťmi ale příchází zlom. Gavras srazí diváka z domnělého trůnu neutrality a z pouhého přihlížejícího ho postaví do role spolupachatele... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hudba od Justice jasně vychází ze současné francouzské elektronické scény, kterou v tomto ohledu započali Daft Punk a dříve Jean Michele Jarre. Každopádně svojí práci dělají prakticky geniálně. Důrazně, nekompromisně a s klipem od režiséra, který veškeré odpornosti světa dokáže zabalit do sedmi minut tak dokonale, že jsem se nestačil divit. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Justice upsali duši Romainu Gavrasovi a jejich videoklip vás určitě nenechá v klidu. Nakonec je vlastně úplně jedno, k čemu to vlastně bylo a na jaké straně barikády tihlecti Francouzi pod taktovkou šíleného Řeka hrají. Dokonalá syntéza obrazu a hudby. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Ve stresu a děsným presu aneb v jednotě se síla (agrese) násobí... Samostatný hudební klip ke skladbě "Stress" (z alba "" případně živáku "A Cross the Universe") francouzského electro house dua Justice. Adrenalinová, surová a otevřeně brutální streetmovie Romaina Gavrase skvěle koresponduje s rytmem a hudebními prvky (hlavně díky přímočaré kameře i střihu). Jinak muzikálně i divácky kontroverzní, veskrze (ne)líbivý kousek, který se prostě nemůže zastavit. [final rate: 65%] ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama