Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již potřetí máme tu čest vidět pověstný dům v Amityville v akci. Prokletý dům koupí americký spisovatel John Baxter, který tady chce napsat velký román a odpočinout si od rozvodových tahanic se svou manželkou. Poté, co jejich dcera utone v jezeře u domu při nehodě na lodi, ji její matka začíná potkávat bloudící po domě. Baxter kontaktuje vyšetřovatele paranormálních jevů a ten začíná pátrat po zdroji ďábelské síly v domě. (Chatterer)

(více)

Recenze (52)

obitus 

všechny recenze uživatele

Třetí Amityville, tentokrát od Richarda Fleischera, znamená pořádný kvalitativní sešup, ale pořád ještě jde o slušný horror. 3D poplatné době dnes moc nepobaví, ale rozhodně to není nic, co by sralo a herecké výkony, především postav v hlavních rolích, jsou fajn. V porovnání s následujícími díly ještě dobrá podívaná. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V rámci horrorovej série o pekelnom dome v Amityville toho bolo už natočeného veľa. Ja som doposiaľ zhliadol: pôvodný, kultový snímok "The Amityville Horror" z roku 1979, hodne podarený prequel "Amityville 2: The Possesion" z roku 1982, oba som ocenil štyrmi hviezdičkami. Ďalej to boli tri dvojhviezdičkové diely: "Amityville: The Evil Escapes" (1989), "Amityville 1992: It´s About Time" (1992) a "Amityville: Dollhouse" (1996). Remake "The Amityville Horror" z roku 2005,  ktorý bol v našich končinách distribuovaný pod názvom "3:15 zomrieš!", som ocenil tromi hviezdičkami. No a teraz som si pustil titul "Amityville 3-D" z roku 1983. Je to v poradí tretie pokračovanie tejto série. Do strašidelného domu sa prisťahuje čerstvo rozvedený John Baxter. Oproti svojim dvom predchodcom je to o poznanie slabšie. Čiste paranormálno duchárske pojatie tejto časti Amityvilleskej sérii neprospelo. Dávam dve slabšie hviezdičky. ** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Do Amityvillu prichádzajú reportéri a odborníci na paranormálne javy a vyženú z neho dvojicu súkromných špiritistov. Keďže dom nechce nikto kúpiť, jeden z reportérov využije lákavú ponuku a odkúpi ho. Zlo sa opäť preberá k životu a začnú umierať prvý ľudia ... Len mierny závan po pôsobivých démonických predchodcoch ktorí nemôže uspokojiť nikoho. To pchanie vecí k objektívu kamery je dnes vyložene trápne a ako pravý zlý film aj tento musí končiť veľkým výbuchom. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úplne diletantský blábol. Réžia a strih sú otrasné, mnohokrát sa stáva, že postava v jednom zábere stojí na jednom mieste a v druhom už na inom. Je to aj dôsledkom mizernej kamery, ktorú akoby držal v ruke nejaký náhodný okoloidúci. O deji sa zmieňovať ani netreba, lebo scenár je taký mdlý a nudný, že škoda reči. Meno kedysi slávneho režiséra, maličké role vtedy neznámych Meg Ryan a Lori Loughlin a chabá prepojenosť na ságu Amityville sú jediné veci, ktoré zabránili filmu pred upadnutím do totálneho zabudnutia. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně nejslabší díl, atmosféra tu tam, o nějaké akčnosti či spádu se nedá ani mluvit. A ani herci to moc nevyzdvihnou ani v čele s Meg Ryan či "Vrah z Jidáše" Robert Joy. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak to hodnocení je tady trochu moc kruté. Fleischerovi se skoro tři čtvrtiny filmu dařilo udržovat vcelku slušnou atmosféru a i když se ono amityvillské zlo zde chovalo poněkud podivně, řekněme až nelogicky, dá-li se tohle o zlu vůbec říci, tak jsem až téměř do finále držel v rukou čtyři samolepky s hvězdičkami. Ale díky závěru jsem jednu nakonec zmačkal, protože ten se opravdu nepovedl a působil jako pěst na oko. Asi to bylo okouzlením 3-D hrátkámi, ve své době musely být okouzlující, ale mně se tenhle snad až trashový konec jednoduše nelíbil. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Až na pár dobrých scén sa jedná priemerný diel tejto série. Zo začiatku, teda skoro celý film sa medzi postavami rieši, či v dome naozaj straší. Málo akcie počas toho a bohužiaľ aj potom. Veľa vykecávania, spomalený dej. Ešte, že na stopáži trochu ubudlo, ináč by to bola fakt hrôza sledovať. Celá séria "Amityville": The Amityville Horror (1979), Amityville II: The Possession (1982), Amityville 3-D (1983), Amityville: The Evil Escapes (1989), The Amityville Curse (1990), Amityville 1992: It's About Time (1992) , Amityville: A New Generation (1993), Amityville: Dollhouse (1997), The Amityville Horror (2005). ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Nerad to sérii Amityville po prvních dvou (a hlavně tom druhém) dělám, ale tenhle díl si zaslouží jedině odpad. Veškeré amityvillské zlo je pryč, pokud už k nějakému dochází, paradoxně až na jednu výjimku mimo dům. V domě se projevuje akorát mouchami, které zde jsou tak často, až začínají otravovat a znechucovat. Jestliže se zde zlo takřka neprojevuje, o to víc se zde o něm mluví a to je tak všechno. Ač zemřou tři lidé, až na smrt v autě nic moc zaujatelného. Kromě toho, nechápu smysl scény ve výtahu a její spojení s dějem či filmem jako takovým. Podle názvu bych usuzoval, že byl snímek točený jako 3-D, to by vysvětlovalo všechny ty předměty (frisbee, mikrofon, mouchy atd.) létající přímo do objektivu. S 3-D brýlemi by to tak mohlo být to jediné, čím by film zaujmul nebo alespoň párkrát překvapil, bez brýlí je to však po chvíli otravné. Tomuto filmu chybí takřka všechno - nějaký děj, atmosféra, dobré scény, zápletka, herecké výkony, neklišovité scény. Nechybí tomu naopak nesnesitelná Meg Ryan a opravdu směšně trapný démon na konci. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Po druhém díle jsem si tímto pokračováním chuť rozhodně nespravil. Ani jsem žádnej zázrak nečekal, takže zklamanej nejsem. Děj se alespoň odehrává v našem starym známym činžáku z předešlejch dílů a dá se to v klidu dokoukat. [4.5/10 březen 2009] ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ďalšia časť zo série AMITYVILLE HORROR, ktorá ale opäť prináša nie veľmi okázalú duchársku zábavu, tak ako tomu bolo v prípade prvého dielu. Neviem či je to režisérom, alebo nudným scenárom. Jedno je jasné, že AMITYVILLE 2 : THE POSSESSION ostane zrejme navždy neprekonateľný. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem narazila na tento film. Chtěla jsem ho vidět nejen pro obsah, ale také kvůli mé milované Meg Ryan. Jako bonus jsem zde našla mladou Lori Loughlin. Je to matka z 90210. Film je napínavý a líbil se mi konec. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Průměr určitě a zároveň poslední slušný díl této série filmů o strašidelném domě. Ústřední dvojice reporterpů je sympatická a zaujme mladá Meg Ryan v roli kamarádky dcery reportéra. Film je bohužel značně pomalý a atmosféru buduje velmi pomalu. Vše však vynahradí vygradovaný konec! ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Jediné co si dodnes z toho pamatuji, je ta závěrečná moucha/mouchy(?) nad studnou ve sklepě. Bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Děkuji tehdejší tv nova, která film uvedla ve 3D, kterýžto bez těch zatr...brýlí (které mělo tenkrát pár lidí v republice, já ovšem mezi ně nepatřil) nebyl téměř ke koukání. Bravo. A stejně mu to u mě nijak nepomohlo o pár let později už ve 2D. Ale slušný průměr (ve srovnání s tím, co přišlo pak) to pořád ještě je. I nějakou tu atmosphéru to má. Hudba nedělá L.Schifrinovi ostudu. ()

Reklama

Reklama