Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svou rodinu si nevybíráte. Vybíráte si své přátele. Vegas je příběhem Thomase, Marianne a Terje - tří mladých lidí, kteří nemají kam jít. Po tom, co je Thomas svědkem zmlácení své matky, je poslán do domova. Neví, kde je jeho bratr, a tak si slíbí, že jej najde. V domově potkává Marianne, která jde z maléru do maléru, a Terje, který je jako z úplně jiné planety. Tito tři zjišťují, že sdílejí společný sen, a společně se vydávají na cestu lásky, nenávisti a důvěry. Ani jeden z nich neskončí tam, kde měli v plánu, ale všichni najdou svůj domov. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (7)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Klasicky precizní severská režie, skvělé herectví a velmi silné scény (Terje a jeho závěrečné hledání matky je něco fantastického). Vynikající mládežnické drama, které se za oceánem ani v Evropě hned tak nevidí, vlastně ani nevím, co mi překáží v plném počtu, již nyní se těším na druhé zhlédnutí. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Dejovo priamočiara a predvídateľná, napriek tomu emocionálne silná severská dramédia, s niekoľkými hluchými pasážami. Bezprostredne po projekcii výrazné dojmy prekvapivo rýchlo ochladli, miestami mám pocit, že to tendovalo k Hollywoodu - snaha povedať naraz príliš veľa. Dni nórskeho filmu BA 2012 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

drsný příběh čtyř dětí kdy každé je jinak a silněji postiženo ve světě dospělých...pro mě bylo docela psycho sledovat jejich příběhy.Zejména Terjeho jemuž otec nemůže zapomenout ztrátu matky a on se matku vydal hledat po svvém.Zoufalí lidé dělají zoufalé činy.Film natočený po norsku - scénář pitvá každou postavu až na dřeň.Famózní výkony těch dětí pro které asi nebylo jednoduché se s postavami ztotožnit protože jinak by nemohly podat takové výkony.Přimět malého klučinu aby reagoval i výrazem v obličeji i na vypjaté situace mezi dospělými to je opravdu výkon... ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Přikláním se k většinovému hlasování za tři hvězdičky. Námět sám o sobě není špatný. Tři (vlastně s tím malým čtyři) děti se ocitají z různých příčin mimo zázemí svého domova. Dcera feťačky, která od mala žije svým vlastním ničím neomezovaným životem, a tak musí střídat jednoho pěstouna za druhým, ale nikomu se nehodlá poddat. Terje, snílek, který z rozpustilosti honí mámu do vln Skagerraku, a pak věří, že máma někde žije, zoufalost otcova však nedovoluje, aby s ním žil, a je od něho odloučen. Thomas a jeho bráška, nejzodpovědnější z těch tří puberťáčků, a jeho matka alkoholička, která se svým milencem nechá tlouct, a přesto mu dá přednost před vlastními dětmi... Tři osamělci musí začít žít, ale s odpovědností to je různé. Thomas ano, jemu věříme, Terje je snílek a vlastně trochu vyšinutý, Marianne od malička zkažená (ale že je fešná, co?). Film je však dost rozvláčný a prakticky se nehýbe z jednoho bodu, i když s dětmi vprožijeme nejtěžší půl rok svého života, vlastně nedokážeme povědět, jak ho prožili... Marianne svádí přítele své tety, ale když ji chce opustit, těžce ho pobodá a končí ve vězení pro mladistvé. Terje se zase vrhá do moře za svou matkou. A tak zůstává jediná naděje - Thomas... Ale co bylo mezi počátečními a konečnými body úsečky, to fakt byla někdy až nuda. ()

Demoiselle 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojmuté představení 3 děti z Bergenu. Film byl pojmutý vkusně, leč jasně a dopředu Vám bylo jasné, co se stane. Výkon byly dobré, hudba také. Po filmu bylo 5min ticho...možná zbytečně dlouhé. ()

Reklama

Reklama