Reklama

Reklama

Změna je život

(seriál)
  • Česko Život je změna (více)
USA, (2010–2011), 18 h 3 min (Minutáž: 40–42 min)

Tvůrci:

Liz Tigelaar

Hrají:

Britt Robertson, Shiri Appleby, Kristoffer Polaha, Austin Basis, Kerr Smith, Ksenia Solo, Shaun Sipos, Emma Caulfield Ford, Reggie Austin, Austin Butler (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Úsmevný príbeh o dvoch „nedospelých“ dospelých, ktorých donúti zmeniť svoj život objavenie sa ich tínedžerskej dcéry. Lux Cassidyová už nemôže zniesť život v pestúnskej rodine a keďže sa blížia jej šestnáste narodeniny, chce požiadať súd o uznanie jej plnoletosti. Na to však potrebuje podpisy biologických rodičov, ktorých nikdy nepoznala. A tak sa vydá hľadať majiteľa baru Natea Bazilea a matku, slávnu rozhlasovú moderátorku Cate Cassidyovú... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 60% - Jak se někde objeví rodinná vztahovka vyprávěná v klidném tempu, nesmím chybět. Proto jsem po úvodních epizodách Life UneXpected jásal nad nalezením nové klasiky, ale nadšení později povážlivě kleslo a ke konci série se změnilo téměř v apatii. A je to obrovská škoda, protože hlavní postavy mám rád bez výjimky všechny. Jenže stejně tak jako jim dokážu fandit, kroutím každý druhý díl hlavou z jejich podivného chování, které k předchozím činům vůbec nepasuje a občas zafunguje jako zbytečný oslí můstek. Takže jakkoli to Shiri Appleby i deset let po Roswellu neskutečně sluší, nevím zatím přesně, co si myslet. Snad druhá sezóna přijde s nějakým šikovným zvratem nebo nápadem, který děj vytáhne z ospalého průměru. 2. série - 80% - Stálo za to si počkat. Malou chvíli to ještě trvalo, ale pak se tvůrci rozhodli - a začali psát LUX jako mírnější verzi One Tree Hill (a pro ty, kterým by to nebylo jasné podle basketu, napsali i jeden crossover). V tu ránu je problém nepustit si po třech právě zhlédnutých epizodách i tu čtvrtou a postavy i přes přetrvávající neduhy v chování beru jako strašně fajn charaktery. Jednoznačně největším kladem jsou ale vztahy. Pryč jsou nenápadná pouta, která mi jsou ve většině případů jedno a konečně přicházejí situace, kdy musím zapáleně fandit té či oné dvojici. Scénáristé dokonce měli tolik odvahy, že dost obšírně pojali i vztah Lux s Ericem, malé nenápadné tabu, o které se velká většina teenagerovských seriálů nezapomene otřít, ale málokdy je z něj něco jiného než slepá ulička. Právě tato příjemně znervozňující linka zakázané lásky je tím, co mi ze seriálu v hlavě zůstane napořád. Alespoň než přišel úplný konec... Spoileroidní P.S. k finále seriálu: Parta, která psala poslední díl, se očividně rozhodla, že nemá cenu skončit jako příjemně rodinný seriál (přestože jsem tak celé dílo po dvě série bral) a doslova kaskadérským kouskem silně zariskovali s přízní diváků. Většinou podobné odvaze fandím, ale tady jen zaraženě kroutím hlavou. Ze závěrečné pětiminutovky mám pocit, že celá zápletka byla rozepsána na tři roky a když během druhého přišla od vedení televize CW stopka, byl zkrátka za poslední díl druhé sezóny napsán dovětek, který měl původně stát na konci té třetí. Tohle šíleně nešťastné rozhodnutí tak může za to, že přestože díky druhé řadě směřoval seriál ke čtvrté hvězdě, v nejposlednější chvíli s ní musím ucuknout. Uspěchané konce by se neměly psát podle fanouškovských přání někde z úvodních dílů. Jinak si totiž finálně poskládané dvojice vysvětlit neumím. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Téma by zaplnilo tak jeden malý televizní film, již po pár dílech už tak nějak bylo řečeno vše a děj se zastavil na mrtvém bodě - Lux něco provede, Cate jí seřve, Lux utíká za Bazem, Cate si pobrečí, jaká je hrozná máma a všichni se usmíří. Herci jsou do jednoho nevýrazní a nezajímaví a vzhledem k tomu, že je Life Unexpected jen ukecaná vztahovka s nepříliš originálními dialogy, spadá seriál do šedivého průměru. S výbornými herci by to možná fungovalo, ale takhle tedy opravdu ne. Tenhle počin ničím nevyniká a dalo by se říct, že je to vážně synonymum průměrnosti. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Další z loňských nadprůměrných novinek. Zhlédnuta 1. řada, která vykazuje lehce sestupnou tendenci. 2. řada horší, ale stále kokatelná. Dobrý komentář: Diego. ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Za první sérii 4*. Tu druhou možná i vynechám, páč bych musel sundat hodně hvězdiček. Už teď se sotva držim abych za tu slaďárnu na konci nedal 2*. 80% ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Dočasný komentář po první sérii. Life Unexpected nemá daleko k tomu stát se vysoce návykovou záležitostí - svižné, inteligentní a hlavně vtipné dialogy, příjemně zvolené prostředí americké střední třídy a hlavně nesmírně sympatické postavy, kterým pro mě momentálně vévodí matinka Cate nechci přirovnávat, ale zatím jí mám raději než starou známou Lorelai z GG. Ovšem seriál má jedno velké ALE a tím je právě přílišná sympatičnost postav ke kterým je těžké si najít negativní vztah (a já rád nesnáším), diváka baví chvíli sledovat dokonalý svět, kde každý udělá přesně to, co se od něj očekává s následným otravnějším morálním poselstvím a odkazem na důležitost rodiny, který následuje při konci každého dílu. Čili nezbývá než doufat, že scénář do budoucna trochu víc zapracuje na dramatičnosti děje, vývoji vztahů a postav samotných. Současné tempo sice není špatné, tím že seriál momentálně prakticky soustavně dokáže vyloudit až přitroublý úsměv na mé tváři a emočně (zatím) působí, ale bojím se, že by mě to jako diváka mohlo rychle omrzet (věřím, že je to důsledek seznamování se s postavami), jelikož život opravdu není dokonalý ...prostě Změna je život. 1. série - 75%. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná pohodová rodinná podívaná z oblasti skoro zcela běžného amerického života. Prostý scénář a jednoduchost tomuto seriálu dodávají přesně to, co je jeho hlavní podstatou - Změna je život. 80% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazený, zahraný, natočený, ubýhající seriál... Nebyl v 1. sérii díl u kterého bych se nudil... Děj ze života podán velice příjemnou a hlavně uvěřitelnou formou... A musím podotknouzt, že druhá série zvedá laťku celého seriálu! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- 1. SÉRIE --- You and someone had a kid. You gave up that kid. I am that kid. Z Life Unexpected se vyklubala hodně příjemná vztahovka. Pilot navnadí, rozesměje a lehce dojme, poté seriál trochu nečekaně a hodně razantně skáče z žánru do žánru - někdy je to komedie, někdy zase drama snažící se z diváka ždímat slzy a tvůrci si bohužel neodpouští hodně časté moralizování a patetické proslovy (uvědomění si vlastních chyb), což mě na seriálu vadí asi nejvíce, protože to občas působí jako pěst na oko. Mimo to se ale na Life Unexpected velice příjemně dívá, postavy jsou nesmírně sympatické - Baze především. Hodnocení série: 4/5 --- 2. SÉRIE --- Druhá série sebou přináší nové vedlejší postavy a nové problémy. Seriál už není tak žánrově roztěkaný, troška humoru zůstává, ale tentokrát je to již nefalšované drama, které vrcholí v několika téměř posledních epizodách. K dokonalosti ale pořád něco chybělo - zejména ty neustále náhody "kdy někdo vešel do dveří v nepravý čas" po čase začaly být mírně úsměvné. Velké plus ale vidím tom, že tvůrci mnohem citlivěji zakomponovávali moralizování do děje. Bezpochyby tahounem už od začátku byly především postavy, které jsem si neskutečně oblíbil a strašně mě mrzí, že s nimi nemohu být i nadále. Zejména proto, že se tvůrci rozhodli natočit epilog přesně tak, jak jsem nechtěl. A to je důvod, proč na těch pět hvězd nepůjdu, i když má druhá série dost momentů, za které by si plný počet zasloužila. Hodnocení série: 4/5 ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Seriál přesně pro mě. Je tu poměrně fajnová a nenáročná zápletka, civilní a příjemný humor a dobře vymodelované postavy. Je to velmi, velmi, velmi přeslazené a někdy nadmíru optimistické i ve chvílích, kde to zřejmě není na místě :-) AVŠAK zde mi to absolutně nevadí a naopak je to kladem. Pro mě velké překvapení a velká škoda, že seriál je po 2. sérii ukončen (mě ještě 2. série čeká). 8/10! ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to svým způsobem strašně nereálnej seriál a strašná blbina, každej dělá ze všeho velký drama a na druhou stranu zas vše bere děsně easy, každej díl dokolečka jen chyby a pak omluvy a všichni jsou strašně cool a strašně kámoši, ale ta ústřední trojice a vlastně všichni kolem jsou tak sympatičtí a občas mě to tak nějak dojímá, že prostě musím koukat na jeden díl za druhým...:) ()

Diego 

všechny recenze uživatele

Není to nic nového, ale je to podáváno tak svižným způsobem, přijemným scénářem a přirozenými herci, že to funguje. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Velice osvěžující a netradiční seriál, ktery dokazal byt dojemny, vtipný a zároveň působit poměrně realisticky. Nejvíc se mi líbil herecký výkon Kristoffera Polahy, kterého znám z Ringeru a působí velice talentovane a přirozene. Stejne tak bylo zajimavé sledovat posun Shiri Appleby z dřívějšího Roswellu, jejiž role v seriálu mi byla osobně dost sympaticka. Rozhodne doporučuji. Skoda, ze seriál skončil, dalo se z nej vytěžit mnohem více a poněkud urychleny závěr více dovysvetlit klidně v další sérii. ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

Rozjíždí se to dobře, bohužel stupňující se tezovitost a moralizování jsou časem poměrně otravné. ()

Avari.73 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů posledních let a zároveň jeden z nejvíce nedoceněných. Brittany, v roli Lux, si nejde nezamilovat, to samé platí i o její mamce v podobě herečky Shiri Appleby. Vlastně celá herecká sestava z tohoto seriálu dělá něco výjímečného (ách ta Tasha :) ), co mi v TV chybělo. Pro někoho to může být přesládlé a pro někoho nesmírně osobní - u mě platí to druhé. Druhá řada je možná ještě lepší s povedeným zakončením, když vezmu v úvahu samotné zrušení seriálu z důvodu nízké sledovanosti. ()

Lenka_J 

všechny recenze uživatele

Seriál, na který jsem narazila úplnou náhodou a jsem za to neskutečně ráda. Na mé příčce se řadí téměř k nejkvalitnějším seriálům. Je natočen zvláštním způsobem, že člověku ani na chvílí nenudí a je pro diváka lehké vcítit se do hlavních postav a hlavně si je zamilovat. Kdo by byl řekl, že s tímhle profláknutým tématem se dá natočit, tak kvalitní seriál. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Life Unexpected jsem začal sledovat jen kvůli Britt Robertson, ovšem ve finále mě bavil i jako celek. Občasná klišé a moralistní proslovy šustící papírem jsou převáženy zajímavými vztahovými situacemi, jež se odehrávají na různých společenských frontách. Nebudu nijak odsuzovat ani závěrečný nanejvýš kýčovitý epilog, jenž byl očividně natočen v důsledku zrušení seriálu. ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Nenaročny serial, ktory dokonale pasuje na pokľudne, uspate nedeľne dopoludnie. A kedže sa aj vtedy vysiela (TV JOJ), akosi mi na ňom nič nevadi. Snaď len menej moralizovania a viac humoru... ()

Domec 

všechny recenze uživatele

Já nevim no. Spatny to neni, ale neprijde mi, ze to ma nejakej naboj. Mistama je to takovy utahany, snazej se delat furt chytry reci, asi aby to bylo dramaticky, coz rozhodne neni. A ke vsemu mi je Lux protivna... Ja rikam, min kecu a vic akce, protoze potencial to urcite ma. ()

Reklama

Reklama