Reklama

Reklama

Změna je život

(seriál)
  • Česko Život je změna (více)
USA, (2010–2011), 18 h 3 min (Minutáž: 40–42 min)

Tvůrci:

Liz Tigelaar

Hrají:

Britt Robertson, Shiri Appleby, Kristoffer Polaha, Austin Basis, Kerr Smith, Ksenia Solo, Shaun Sipos, Emma Caulfield Ford, Reggie Austin, Austin Butler (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Úsmevný príbeh o dvoch „nedospelých“ dospelých, ktorých donúti zmeniť svoj život objavenie sa ich tínedžerskej dcéry. Lux Cassidyová už nemôže zniesť život v pestúnskej rodine a keďže sa blížia jej šestnáste narodeniny, chce požiadať súd o uznanie jej plnoletosti. Na to však potrebuje podpisy biologických rodičov, ktorých nikdy nepoznala. A tak sa vydá hľadať majiteľa baru Natea Bazilea a matku, slávnu rozhlasovú moderátorku Cate Cassidyovú... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Tred2 

všechny recenze uživatele

Prvních několik dílů mě docela drželo, někdy v půlce mě to ale přestalo bavit s tím, že mi námět přišel spíš na celovečerák ale nakonec jsem tomu dal šanci aspon na první sérii. A dojmy jsou docela rozpačité. Nemůžu říct, že by se na to koukalo špatně. Ale mám nějaké výtky, a to hlavně ke castingu a velmi časté snaze o tahání emocí, převážne skrze slzy. K tomu prvnímu - úvodní trojice je mi docela sympatická, ne 100% času, nicméně to dávám za vinu tomu "přecpanému" scénáři. Některé vedlejší postavy jsou taky v pořádku, nicméně většina z nich mi přijde jakoby byla sebrána z fleku z ulici. Jejich herectví je na bodě mrazu (jedná se hlavně o většinu mužského osazenstva) a tak jim scénáristé pomáhají předstírat, že tam opravdu patří.. "dojemnými" scénami s pláčem. Kdyby se seriál neubíral tak melodramatickým směrem mohlo by to být o stupeň lepší. Dám si od této záležitosti chvíli pauzu a časem dám snad příležitost i druhé sérii, v doufání, že přijde s více nápaditostí a trošku utne na iracionálním chování postav, které je neustále rozebíráno až v Houseovském stylu, přičemž zde působí dost samoúčelně. 1. série - 60%. Druhá série celkem nic kvalitativně nemění. Nové tváře, nové problémy (samozřejmě mnohem závažnější, zzz). Ale ve výsledku je to pořád ta samá rodinná ždímačka slz, se superrychlým finále, které naznačuje jak moc měli při dokončování seriálu napilno (jinak téma na další.. aspoň dva díly). Faktem je, že je to koukatelné, ale ničím uchvacující. 2. série - 60%. ()

Lenka_J 

všechny recenze uživatele

Seriál, na který jsem narazila úplnou náhodou a jsem za to neskutečně ráda. Na mé příčce se řadí téměř k nejkvalitnějším seriálům. Je natočen zvláštním způsobem, že člověku ani na chvílí nenudí a je pro diváka lehké vcítit se do hlavních postav a hlavně si je zamilovat. Kdo by byl řekl, že s tímhle profláknutým tématem se dá natočit, tak kvalitní seriál. ()

Reklama

Brasi 

všechny recenze uživatele

Doufám, že do toho pejsek s kočičkou po několika málo dalších dílech začnou sypat taky něco jinýho než cukr. Pakliže ne, člověk se toho možná dost brzy přejí (hodnoceno po několika málo dílech :)). Edit: Wow, wow, wow. Wow. Sugar rush (mimochodem mnohem lepší volba). Kataifi převedený do seriálový podoby. Jestli vám chutná, bude se vám sbíhat chuť i na Life Unexpected. Já ho před lety nedojedl a nedojím ho ani teď (po devíti dílech). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- 1. SÉRIE --- You and someone had a kid. You gave up that kid. I am that kid. Z Life Unexpected se vyklubala hodně příjemná vztahovka. Pilot navnadí, rozesměje a lehce dojme, poté seriál trochu nečekaně a hodně razantně skáče z žánru do žánru - někdy je to komedie, někdy zase drama snažící se z diváka ždímat slzy a tvůrci si bohužel neodpouští hodně časté moralizování a patetické proslovy (uvědomění si vlastních chyb), což mě na seriálu vadí asi nejvíce, protože to občas působí jako pěst na oko. Mimo to se ale na Life Unexpected velice příjemně dívá, postavy jsou nesmírně sympatické - Baze především. Hodnocení série: 4/5 --- 2. SÉRIE --- Druhá série sebou přináší nové vedlejší postavy a nové problémy. Seriál už není tak žánrově roztěkaný, troška humoru zůstává, ale tentokrát je to již nefalšované drama, které vrcholí v několika téměř posledních epizodách. K dokonalosti ale pořád něco chybělo - zejména ty neustále náhody "kdy někdo vešel do dveří v nepravý čas" po čase začaly být mírně úsměvné. Velké plus ale vidím tom, že tvůrci mnohem citlivěji zakomponovávali moralizování do děje. Bezpochyby tahounem už od začátku byly především postavy, které jsem si neskutečně oblíbil a strašně mě mrzí, že s nimi nemohu být i nadále. Zejména proto, že se tvůrci rozhodli natočit epilog přesně tak, jak jsem nechtěl. A to je důvod, proč na těch pět hvězd nepůjdu, i když má druhá série dost momentů, za které by si plný počet zasloužila. Hodnocení série: 4/5 ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to svým způsobem strašně nereálnej seriál a strašná blbina, každej dělá ze všeho velký drama a na druhou stranu zas vše bere děsně easy, každej díl dokolečka jen chyby a pak omluvy a všichni jsou strašně cool a strašně kámoši, ale ta ústřední trojice a vlastně všichni kolem jsou tak sympatičtí a občas mě to tak nějak dojímá, že prostě musím koukat na jeden díl za druhým...:) ()

Galerie (122)

Zajímavosti (3)

  • V 5. časti 2. série s názvom "Music Faced" sa objavila herečka Bethany Joy Galeotti, ktorá si zahrala postavu Haley James Scott, ktorú stvárňuje taktiež v seriály One Tree Hill (2003). (katherine.)
  • Zatímco v příběhu dělí postavy Lux a Cate šestnáct let, ve skutečnosti jsou od sebe jejich představitelky Brittany Robertson a Shiry Appleby vzdáleny let jedenáct. (novoten)

Reklama

Reklama