Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Asi nejkrásnější časy českého hokeje (ještě Zlatý hattrick). Nezapomenutelné zážitky z haly BIG HAT. Nejlepší hokejový turnaj v dějinách. Smutný Wayne Gretzky. Narvaná náměstí po celé České republice. Nepřemožitelný Dominik "Dominátor" Hašek. Svoboda - "Gooooooooooooool!!!". A nakonec ZLATÁ tečka. Naprosto neuvěřitelné. Kdo nezažil, nepochopí. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Kde se 20 let starý dokument tak najednou vzal v TOP 10? Nespletl si ho někdo s The Nagano Tapes? Zvlášť když se jedná prakticky jen o reportáž do Branek, bodů, vteřin, roztaženou na hodinu a půl. Historický moment to byl, ale dokument je to mizerný. Come on, co nám je do toho, jak hrál Kazachstán s Itálií, to nikoho nezajímalo ani tehdy. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Hala Big Heat se však stala především jevištěm nejočekávánějšího turnaje Olympijské historie. XVIII. Hry v Naganu ozdobilo setkání nejlepších hokejistů naší doby Pro jeho historickou jedinečnost se mu začalo říkat Turnaj Století...Jágr s Růžičkou ve dvojci, tak co vymyslí tahle dvojka... Jágr, Růžička, gól ! Jágr, stále Jáágrrr goooool...cha chá! Reichel, Ručínský stále Martin Ručínský... Teď Šlégrrr... Paterova hokejka v podpaždí Prongera, Lindros, Shanahan, ještě šance, skvěle Hašek, pozor ještě šance a je vyrovnáno... Trevor Linden.. vyrovnává... Tak Roberte... jsi pašák Alby ! Neuvěřitelně, neuvěřitelně, snad hokejkou nebo čím já vím... Brandon Shanahan musí dát, pokud ne, sme tam, joooo ... sme ve finále, sme ve finále, Dominik chytil ! Patera, byl sražen, zahákován ! A pojď, Pavle Pojď... není to gól, to je škody to je škody, Pa-Pavel už neměl dost sil. Beránek, Beránek, dééééj, tyyyčká ! Svoboda... Stračeno !!! A to je zakázané uvolnění Rusů ! Nejlepší hokejisté z celé planety se utkali v Turnaji století. Hašek, Jágr, Lindors, LeClear, Brett Hull, Tony Amonte, Mike Richter, Brian Leetch, Gretzky, Roy, MaCinnis, Forsberg, Bure, Yashin, Fedorov, Selanne, Helminen, Tikannen, Koivu, za Kazachstán famozní bratří Koreškovové. Jako pohádka, ve které byl ve finále hlavním záporákem kníratej prcek rozhodčí McCreary, pohádka, která neomrzí v moc pěkně zpracovaném dokumentu. Skvělé drama, horror i romantika. A taky jedna z mála věcí, díky kterým můžeme být na svůj národ hrdí, co více dodat :) Snad jen - byl jsem u toho ( jako desetiletej capart v sest rano ve svem oblibenem kresle u TV, samozrejme ). __ PS: prosím nevíte někdo co je to za hudbu, která v hale zněla pokaždé když padl gól ? ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Dokument ako taký je okrem dĺžky zaujímavý možno rozhovormi popri rozoberaní jednotlivých zápasov, no výhradne sa venuje mužskej hokejovej časti napriek tomu, že tu prvýkrát bol aj ženský turnaj. Občas je vtipné počuť výslovnosť mien ako Sákik, vidieť hokejistov, ktorých som ako dieťa obdivoval, zvlášť po toľkých rokoch a uvedomiť si, čo všetko pre ľudí v tej dobe hokej znamenal. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pašák Alby, Dominátor z cihel, zdrcený The Great One a postpubertální mutace hlasu R.Záruby - český Miracle on the Ice.. Už nyní mysticky působící dokument o úspěchu pár chlapců z maličkého státu v srdci Evropy, kteří se několik dnů honili na japonském ledě za černou gumou (guma s malým G, Jirka Šlégr je pochopitelně bílé pleti) a vybojovali vítězství, jenž přesáhlo hranice samotného sportu. Hoši, děkujem..! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Slovensko obsadilo na turnaji 10. miesto po 2 prehrách, 1 remíze a 1 výhre s negatívnym skóre 11:13. (Marek1991)
  • „Žádný problém v tom nevidím. Na dvě hodiny prostě zapomenu na to, že nějaký kanadský pas mám, stejně tak i na to, že Eric Lindros je můj výborný kamarád“, povedal autor víťazného gólu pred dôležitým semifinálovým zápasom s Kanadou, ktorý emigroval v roku 1984. (Marek1991)
  • Ženský hokej zaradili prvýkrát do olympijského programu na ZOH 1998 v Nagane. (Marek1991)

Reklama

Reklama