Reklama

Reklama

Obsahy(1)

EA - 714 má být běžný prázdninový let z francouzského Nice do Berlína. Jako jedinou nepříjemnost pociťuje zkušený kapitán Michael Winkler mladého samolibého druhého pilota Niclase Sedlazceka. Do sedadel usedá téměř 170 cestujících, mimo jiné studentka medicíny Nina, která se neodvážila říci rodičům, že neudělala zkoušky, rozhádaní Anna a Claus či plachý expert na elektroniku Hub. Krátce poté, co Winkler zvedne stroj ze země, však jeho dráhu zkříží malé nákladní letadlo. Přes veškerou snahu zabránit strážce dojde ke kolizi, kterou letadlo odnese třímetrovou trhlinou v trupu. Přes ztrátu tlaku zůstává stroj ve vzduchu, nárazem však byla poškozena elektronika řízení, a tak neovladatelný letoun nabírá výšku a řítí se oblohou nad Německem. Zatímco se Nina snaží s pomocí letušek Miry a Steffi zklidnit paniku, Winkler s Niclasem si uvědomí skutečný rozměr katastrofy. Pokud se jim nepodaří uvést do provozu kormidlo, zřítí se letadlo za 90 minut do centra Berlína. Snaží se najít řešení a na zemi je svolán krizový štáb. Evakuace města je nemožná, a tak je ministerstvo vnitra připraveno stroj sestřelit dřív, než se dostane nad město. Zatímco manažer aerolinek Lars Jensen je ochoten letadlo i cestující obětovat, technický expert Ralf Moldau věří, že naděje na záchranu tu stále ještě je. Když se po boku letadla objeví jako smrtící doprovod dvě stíhačky, Moldau s Winklerem a Niclasem horečně hledají způsob, jak dostat stroj pod kontrolu. Zdá se, že jedinou možností je vydat se do zničeného nákladového prostoru a poškozenou mechaniku kormidla opravit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Takový obyčejný film, nic nového ani překvapujícího. Důležité je nenimrat se ve víru věcí, které by se zřejmě vyvíjely jinak nebo by se vůbec nevyskytly. Prostě se jen koukat a nijak zvlášť nepřemýšlet. A skrze tohle si zaslouží svou pozici někde na středu **, tzn 40%. Docela mě překvapilo místní hodnocení, viděl jsem totiž daleko větší tragédie. Á propos nechápu, že Němci tolik nadělaj z možné havárie jednoho letadla, přece před půl stoletím byl Berlín jedno velké vrakoviště ne? ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Odpad jsem dal už úděsnějšním snímkům, nicméně jsem toto hodnocení velmi zvažoval. Německá vykrádačka May Day, Letu do nebezpečí a kdoví ještě čeho (skutečně jsem čekal i otravu rybou) se nepovedla. Počítačové triky strašné, výběh herců také (nejlepší byl kotleťáckej ministr ), klišé na klišé, zkrátka děs běs.... To bylo už jen krůček od - Připoutejte se prosím, což ale tvůrci tohoto - drama - asi nechtěli.... * ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ano, takto má vypadat katastrofický televizní film a ne, co nám předkládá SyFy a Asylum. Plynulí děj, pomalu stoupající napětí, i na televizi vkusné vizuální efekty. Německá televize PRO 7 na to šla filmařsky správnou cestou. Jen mohli tvůrci už přeci jen vymyslet něco originálnějšího. Už od počátku se scénář drží zavedené šablony a s použitým námětem jsme se už setkali také mnohokrát. Takže se děj tímto stává značně předvídatelným, což kazí veškerý filmový zážitek. Škoda. ()

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Navrhuji tímto, aby všichni tvůrci podobných megafilmů byli bezodkladně postaveni před Mezinárodní haagský tribunál a souzeni za zločiny proti lidskosti. Nebo by si je Němci mohli zastřelit a zahrabat někde za Mnichovem sami. Uwe Boll je proti nim učiněnej Spielberg. Tohle veledílo se mělo původně jenovat MÍSTO ODPADU: BERLÍN, ale na Nově popletli písmenka. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Další katastrofický film, ve kterém hraje hlavní roli dopravní letadlo plné nic netušících cestujících. Poklidný a zcela obyčejný let se promění v boj o holý život. Dojde ke srážce s menším strojem, který se díky lidské chybě připletl dopravnímu letadlu do cesty. To zapříčiní, že se v letadle objeví díra. Nebylo to tak špatné, jak jsem čekala. Přesto si myslím, že by se to velké letadlo roztrhlo na kusy a padlo k zemi. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Doktorka v letadle poskytne první pomoc paní, která má pneumotorax, tím, že si zlomí nožičku od brýlí. Ve zbytku filmu je má ale opět na obličeji, a to neporušené. (Kubula333)

Reklama

Reklama