Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Bridges ztělesňuje v tomto komediálním dramatu spisovatele, který prožívá krizi středního věku - není schopen psát a utekla mu žena. Jeho život však obrátí vzhůru nohama pes, jehož přijme do své opuštěné domácnosti. Zvládnout ho totiž není jen tak…
Některé změny přicházejí po čtyřech. Na Oscara nominovaný Jeff Bridges je hvězdou amerického komediálního dramatu z produkce HBO, které bylo natočeno podle memoárů známého autora bestsellerů Jona Katze. Hrdinou příběhu, který se opravdu stal, je sám spisovatel, padesátník, jenž se ocitl v tvůrčí i soukromé krizi. Nemůže psát, žena ho opustila, stěží dokáže zvednout telefon. Pak mu ale osud přihraje do cesty psa, který zažil špatné zacházení, a rozhodne se, že si ho vezme k sobě. Jenže záhy zjistí, že nový čtyřnohý kamarád je ještě víc potrefený než on a že zvládnout ho je tak trochu nad lidské síly. Po řadě malérů se s ním proto přestěhuje na venkovskou farmu, kde mu tamní údržbář dohodí ženu, která to se psy umí a mohla by mu pomoci s jeho převýchovou. Jon to váhavě zkusí, ale otázkou je, zda je víc problematický pes nebo jeho majitel. V režii George LaVoo dále hrají Lauren Ambroseová, Lois Smithová ad. (HBO Europe)

(více)

Recenze (40)

Falko 

všechny recenze uživatele

Asi je to nahoda, ze len prednedavnom som videl "skoro" komediu MARLEY A JA (2008) s Owenom Wilsonom o jednom blaznivom labradorovi a hla je tu dalsi blaznivy pes, tentokrat ovciarsky psik, ktory da taktiez majitelovi Bridgesovi poriadne zabrat, az kym si nenajde cvicitelku psov. Mimochodom aj pre spominaneho Marleyho musel najst Owen Wilson cvicitelku psov, takze su tu urcite podobnosti a aj Jeff Bridges chova dvoch starsich labradorov. Ale tento film nie je az taky rodinny, skor jednoduchy kratky alebo maly televizny filmik, ktory na jedno pozretie neuskodi, ale nemusim ho vidiet viackrat. ________ Jeff Bridges - (Jon Katz) +++ Lauren Ambrose - (Emma) +++ Lois Smith - (Lois Blair) +++ Domhnall Gleeson - (Anthony Armstrong) +++ Welker White - (Brenda King) +++ Elizabeth Marvel - (Margo) +++ Karen Allen - (Paula - len hlas) +++ Hudba: Joseph Vitarelli +++ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Moc hezky se u toho usínalo. Správňáckej Jeff Bridges a nejchytřejší pes na světě v hlavní roli příběhu, který přináší přesně to, co si pod souznění člověka se zvířetem dokážete představit. Nic víc, nic míň. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Bez smysluplné práce se Border kolie začnou nudit, dostávají se do deprese a může se u nich vyvinout problémové chování.... ,,VÍTEJ V KLUBU!“.... Je sám, bolí ho záda a problém je v tom psovi. Kdo by totiž dělal bordel, když má doma spoustu jídla? Baví mě pohled na polobohémskou osobnost J.Bridgese. Zbytek jsou situace, které prostě psi dělají. Symbolika a dvojsmysly v chování – no, že bych se zrovna smíchem odbourával..... Psů, který venčej svýho člověka potkávám hodně. Možná film pro ně? Třeba by jim taky pomohla venkovská terapie. Jinak tenhle film o vzniku jedné knížky a problémech jejího autora nadchne asi jen fanatické pejskaře, nerudné pisatele (o čemkoliv) a příznivce filmů se stopáží pod hodinu a čtvrt. Já splňuju od každýho něco, proto tak 2a½! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Potřebuji vidět umírat pejska. 2.) Jsem milovník psů a J.Bridgese. 3.) Nevím, jak opravit kapající kohoutek. 4.) Jsem věčně naštvanej zmetek, kterýmu neustále dezertuje pes. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Milé, neškodné, príjemné a poetické. Dobre sa na to pozerá akurát za solídne, priemerné až ľahko nadpriemerné 3 hviezdičky. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film dokázal něco, co se v mém případě filmu povede málokdy. Díky tomuto filmu jsem totiž měl pocit, jakoby svět kolem mě přestal existovat, jakoby kolem mě neexistovalo absolutně nic, jen televizní obrazovka, a v ní příběh o jednom starším muži, který se snaží zvládnout nezkrotného a elánem nabitého psa. A pokud tohle nějaký film dokáže, pokud dokáže, že nemyslím na sebe, na své problémy, ani na svět kolem mě, tak ho nemohu označit jinak než jako excelentní a dokonalý. Těžko říci, v čem přesně tkví kouzlo tohoto filmu, snad je to tím, že je to podle skutečného příběhu, který autor námětu prožil, a díky tomu, že to osobně prožil, tak mohl dát do příběhu veškerou lásku, veškeré emoce, vše, co cítil, když tenhle příběh prožíval. To je bezesporu jeden z faktorů, které filmu pomohly. Dále potom samozřejmě excelentní herecký výkon Jeffa Bridgese v hlavní roli, u kterého mi přišlo, jakoby tím příběhem žil, dokázal se dokonale vcítit do své role a výsledkem je naprosto vynikající herecký výkon, kterým u mě Bridges stoupl hodně v ceně, protože já patřím k těm divákům, které Big Lebowski nikterak neohromil, ale v téhle roli byl Bridges prostě dokonalý. A konečně třetím faktorem je zřejmě fakt, že film vznikl v produkci HBO, které prostě umí točit perfektní filmy, a v tomto případě se opět tato stanice trefila do černého. A tyto tři faktory daly vzniknout dokonalému filmu, díky kterému jsem mohl na 75 minut zapomenout na všechno okolo a užít si příběh o jednom muži a jeho nezbedném čtyřnohém příteli. Nemám proč váhat a nevidím důvod proč jakkoliv ubírat hvězdy, tenhle film je dokonalý, dokonce mě dokázal i několikrát dojmout, a to jak k slzám štěstí, tak k slzám smutku. Tenhle citlivě natočený film o slastech a strastech kamarádství mezi člověkem a psem si získal mé srdce a zcela po právu ode mne získává maximálně zasloužených pět hvězd. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Jako milovník těch čtyřnohých a neskutečně oddaných přátel člověka zvolna sbírám odvahu konečně kouknot na Psí poslání (byl jsem přáteli varován, že to možná ,,ořvu'' :-) a tak jsem si řekl, že tohle by mohl být dobrý začátek. Asi největší problém jsem měl s hlavní postavou. Zestárlý Bridges totiž na mně působil velmi nesympaticky a to dokonce v momentech, kdy tak už působit neměl. Divil jsem se, že si když už si pořídil border kólii, jednoho z nejnáročnějších psů vůbec (tedy pokud ho máte v baráku v centru města, neřku-li v bytě) - vůbec nic si o tomto plemeni nezjistil. Minimálně mu to měla říci veterinářka jak je třeba s touto velmi inteligentní a hravou rasou pracovat a věnovat se jí. Zavřít psa do sklepa a večer ho vypustit, nedivím se, že mu zdrhal obzvláště pokud měl z dřívějška nějaké trauma... Linka se žrádlem nebo lednička pro toto plemeno pochopitelně není žádný problém. Navzdory psím katastrofám dělaným v domě mi komediální mi film moc nepřišel, tedy pokud k němu nepustíte i děti což bych zase kvůli jedné scéně moc nedoporučoval... I tak jsem dal filmu širší prostor. Nemít ale rád pejsány, tak nevím jak bych hodnotil... Dávám za tři podrbání ! * * * ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Bohužial, pre mňa toto bol divno nedokončený film! Mne sa tam dokonca snádˇ všetko nepáčilo. Počínajúc samotným Jeffom a jeho životným údelom, pokračujúc cez psa Devona, babku cvičiteľku, opustenú chalupu, ktorá bola skôr opustenou farmou a končiac samotnou prírodou, teda vecami, ktoré ja normálne v takýchto filmoch mám rád. Akurát, že v iných a tie hodnotím vyššie . ()

meave 

všechny recenze uživatele

Pes s človek spolu tvoria zvláštny spolok. Aj na Psí rok sa treba dívať dlho a pozorne, aby človek prišiel na to, kde to má vlastne muchy a kde je pes zakopaný. Ano, zase pes :) Lebo tak ako Devon, ani John nehovorí o svojich traumách a divák musí premýšľať sám. Tempo je pomalé, pre niekoho možno až nudné. Ja som sa však nenudila a ochotne som prijala rozuzlenie nabádajúce k návratu k prírode. Možno aj preto pre mňa štyri hviezdičky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nijak překvapivé ani inovativní, ale příjemné psí drama s příjemným humorem. Film, který dokáže potěšit celou rodinu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ako psickar som sa na film velmi tesil a preto som doslova prekvapeny, ze ma vysledok sklamal. Dejovo je velmi riedky, prakticky nic sa tam nedeje a dokonca scena v ktorej zomrie pes vo mne nevyvolala ziadne emocie, co sa mi stalo prvykrat. Takisto Jeff Bridges, herec ktory by mohol charizmu rozdavat je v tomto filme neskutocne nezaujimavy a vztah medzi nim a psom az prilis obycajny. Tie tri hviezdicky nakoniec u mna dokazal vydolovat ustredny roztomily psi hrdina, ale viackrat uz tento film vidiet nepotrebujem. 5/10. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle to je! Krásný a syrový příběh o prvotním neporozumění a špatné komunikaci mezi psem a člověkem. Moc se mi líbilo, že to tak výchovně dává najevo, že se to se psy nesmí vzdát.. Je to běh na dlouhou trať! :) Naplňovalo mě to velmi příjemnými pocity klidu a přátelství, protože já sama chci prožít svůj život po boku psa. Přeji všem, kteří si chtějí pořídit psa, ať vidí tento film a uvědomí si všechny trable, které je mohou potkat. Je to přesně to kouzlo, které od filmu chci! Není to skvělá kamera, nebo vrcholný herecký výkon, je to jen o pocitu štěstí, který mi po shlédnutí zůstane... Díky za tento příběh! ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Čekal,jsem ,že to má nějakou větší hloubku,ale buď jsem to špatně vnímal (sledoval jsem to spíš jako kulisu) a nebo tam žádná větší myšlenka nebyla.No pejsek co měl Jeff byl ,ale krásný.Za mě celkově typický průměr,50 % a tři hvězdy. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Příjemné pejskařské drama, které mě ale trošku obešlo tématicky i příběhově(nejsem cílová skupina)... Pejskaři si ale můžou klidně přihodit hvězdu navíc a postarší, lehce zatrpklí pejskaři-klidně i dvě :) ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Film plný psí i lidské poetiky, který je ale hlavně scénářem nedotažený. Občas nechápete konání toho, či druhého hrdiny, protože postrádáte impuls, který by je k tomu vedl. A tak chaotika často zachvátí scénář i samotného režiséra. Nicméně výkony Bridgese i toho čoklíka (resp. čoklíků - hlavního hrdinu ztvárnilo 5 chlupáčů) jsou na vysoké úrovni a tak se jedná o povedený televizní snímek na nedělní odpůldne. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Miluji psy i Jeffa Bridgese, přesto mě Psí rok nějak minul. Nicméně neříkám, že nestojí za to, tu šanci mu ještě jednou dát. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Příjemný pohodový film o krizi středního věku a neposlušném psovi, kterému se nakonec stačí jen několikrát podívat do očí, říci jeho jméno, odměnit jej a stane se z něj zlatý hodný pejsek. A díky jeho přeměně si vlastně hlavní hrdina uvědomí, co všechno ztratil. To nešlo udělat už na samotném začátku? ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Je to něco mezi 60 a 70%. Pravdou je, že i když v produkci HBO, tento film je velice příjemný a vtipný, především pokud máte nějaké zkušenosti se psy. Pár dobrých hlášek, jako vždy skvělý Jeff Bridges, kterému sekunduje snad jen border kolie Devon. Je to příjemný film, který bych ani neoznačovala jako rodinný, ale spíše oddychový, ale přesto dost dobrý na to, abyste jej dokoukali do konce. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Co to je krize středního věku? Nedostatek chuti k čemukoliv? Jeff Bridges je typově přesný objekt pro zobrazení něčeho podobného. Jeho způsob zlenivělé artikulace a chůze hovoří sama o sobě. Stejně bláznivou border colli máme doma, takže nebudu možná objektivní, ale pro mě byl tenhle filmový kousek hrozně příjemný, usměvný, místy smutný,místy praštěný, ale hlavně trošku jiný, než jen filmy o lidech. Netradiční psí společnost a změna prostředí hlavnímu hrdinovi vyloženě prospěla. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Bridges a jeho pes, který má svou hlavu a samozřejmě že hlavního hrdinu musí nějak ovlivnit. Mohla to být fain oddechovka, kdyby nebyla tak nějak o ničem. 4.5/10 ()

Reklama

Reklama