Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Postsovětská 90. léta plná bezbřehé svobody nabídla mladé, ideově „vyprázdněné“ generaci nejen odpírané opojení punkovou a rockovou subkulturou, ale i experimentování s drogami. Obojí plnými doušky vychutnává mladík ze Sevastopolu, který se před vojnou ulije do místní psychiatrické léčebny. Zdejšímu krutému režimu vzdoruje úniky do bizarních vizí a snů, v nichž rezonují ozvy motivů z Přeletu nad kukaččím hnízdem, Trainspottingu či autobiografických próz Eduarda Limonova. V orgiastických obrazech se snoubí naturalismus s folklorem romantizovaného desperátství. Psychedelické reflexe mladého anarchisty ústí do patetického postoje: „Všichni umřou, jen JÁ ne.“ Syžet hrdinova nesouladu s vlastním egem i se světem doprovází ohlušující nápor hudebních koláží a agresivních obrazů a střetává se s ironií, kterou měl autor rovněž na mysli. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (12)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Opravdu by to šlo popsat jako Přelet nad kukaččím hnízdem natočený podle předlohy Irvine Welshe. Roztříštěná struktura filmu také vypadá jako něco halucinačního, ale zas taková sláva to celkově nebyla. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Zážitek neúplný díky tomu, že kino Světozor není schopné zařídit vzduch v kinosále a sladit titulky se zvukem. I tak ale náleží R pět hvěz díky dokonalé scéně Venus. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh muže ze Sevastopolu, jenž se před vojnou schová do psychiatrické léčebny. Punk, Rock a Drogy v Rusku. Velice povedený snímek ne nepodobný Přeletu nebo Trainspottingu. ()

Vlkys 

všechny recenze uživatele

Prolínající se žánry (muzikál - vzpomínky - thriller - "oneflewoverthecuckoosnest" - drogové halucinace) jsou zajímavé, přehršel dějovýxh linií však na přehlednosti nepřidá. ()

wata 

všechny recenze uživatele

Vykradnutá nuda.. Akože aby sa diváci cítili, že videli niečo alternatívne, ale o nič nápadité v tomto filme nejde.. Pár pekných záberov a to bolo všetko.. ()

Mistr.Proupr 

všechny recenze uživatele

Přelet nad kukaččím hnízdem a Requiem za sen v jednom. Velmi zajímavý film, jenž si svou roztříštěností děje udržuje divákovu plnou pozornost po celou dobu. ()

skaann 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film o drogách a jak to chodí s lidmi kolem nich. Film ukazuje život mladé ruské generace na konci 80. a počátku 90. let, která se ráda baví rockovou hudbou a drogami, kterých mají více než dostatek, a které se nechce na vojnu a proto radší volí cestu do blázince, kde se velká část děje odehrává. ()

pierre9 

všechny recenze uživatele

Film s veľkými ambíciami, veľkým potenciálom, len, bohužiaľ, mizerným prevedením. Akoby režisér chcel štýlovo (a to je mám pocit pre dnešných ruských tvorcov typické) prerozprávať príliš mnoho. A príliš efektne. Mnoho línií, ťažko rozoznať realitu... Škoda, s tak dobrými hercami sa z Ya dalo "vytrieskať" oveľa viac. (Sputnik - Festiwal Filmów Rosyjskich, Warszawa 2010) ()

Reklama

Reklama