Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (690)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Bratři Strausové měli kvalitní materiál k tomu, aby napravili svoji špatnou reputaci po AvP II, který tak skvěle poslali do kytek… svoji šanci samozřejmě promarnili. Efekty vypadají fajn, ale vše ostatní je naprostý brak, který je závěrem více a více otravnější... Teď jen doufám, že Battle: Los Angeles nedopadne podobně… ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

A mě se film dost líbil. Rozpočet 10 mil.USD a přesto se to povedlo. Režisérové jsou dobří, necht se jim povedl film Vetřelci vs. Predátor 2. Příběh celkem obyčejný, má skvělé nápady. Nejlepší je na filmu děsivá atmosféra a napínavost. Akce tu je taky, hlavně na konci a je zde opravdu dost zvládnutá. Hudba průměr. Úplný konec filmu v hnízdě mimozemštanů se moc nevyvedl, ale nevadí. Film celkově hodnotím na 76% = **** ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vím, že budu asi jediný, který si na Skyline nebude zdlouhavě stěžovat, ale mě prostě bavil. Má tempo, bratři Strauseové se do něj snažili procpat i něco navíc, čím by oslovili v další kopii Války světů, a za malé peníze se na to dobře dívá. Rozdělení do aktů filmu také pomohlo, protože poslední přináší zajímavý nápad, který by měl být rozvinut v dalším dílu. Snad jen škoda, že do té slušné akce, agresivní hudby a hromady mimozemšťanů (trochu podoba s CaC:TW) nebylo namícháno více pohybu po světě. Klaustrofobní atmosféra má z počátku smysl, ale pobíhání po baráku a pasivní čekání za okny se mění na nudné čekání na smrt tlušťocha se španělským přízvukem (zdravím Angela). Lehce nadhodnocené 3*. PS: vysávání lidí mňam. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Bez možnosti prečítať si hocijaké recenzie či sústrediť sa na to, že to celé vzniklo pod taktovkou úplne neznámych režisérov, vrhla som sa na gigantický trailer a s nadšením očakávala monumentálnu spielbergovsko-cameronovskú show, kde megalomanský rozpočet a vizuálna nablýskanosť doslova zatienia obsahové klišé mimozemskej civilizácie - ktoré tak zbožňujem. A dostala som beztvarú nechutnú kašu uvarenú z tých najlepších ingrediencií filmov War of the Worlds alebo Cloverfield bez štipky vlastnej tvorcovskej originality, nápaditosti či snahy vydumať z námetu viac - aj keď pri vyššom rozpočte by bratia Strausovi určite vyčarili omnoho väčšie zázraky, tu len smrkám nad tým, akým apokalypticko-depresívne-vizionárskym potenciálom Skyline oplýva. Hovorte si, čo chcete, Bay by z tohto urobil prvotriednu hollywoodsku zábavu, Skyline je len čierna ovca do rodiny amerického sci-fi žánru. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Ne že bych od tvůrců AvP: Requiem čekala věci jako je brilantní scénář či dechberoucí kamera, ale přece jen mě ta zdejší esence nemohoucnosti a všeobjímající demence (o nesympatických postavách, kterým lze jen přát co nejošklivější smrt ani nemluvě) poněkud rozladila. Skyline je z větší části nudný, pokud náhodou není nudný, tak rozčiluje zmiňovanou blbostí a ani atomovka či jiná, žel ne zrovna nejlépe nasnímaná akce, to příliš nevytrhuje. Ba ani vesměs roztomilé příšerky a vysávání lidí mne nepřinutily dát vyšší hodnocení, než jednu řádně odřenou hvězdu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Téměř celý snímek byl natočen v domě režiséra Grega Strause v kalifornském Marina Del Rey. (oje)

Reklama

Reklama