Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Recenze (689)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nevím, co zase všichni máte!!?? Z nebe padal príma modrý bordel a ten E.T. z podzemní garáže, co vypadal jako obří kunda, přesně zapadal do mých hrůzných snů o zániku civilizace a naučil mě chovat se k ženám s úctou. A to, že to celé bylo jen o honění (lidí ufounama) bez jakéhokoliv obvyklého balastu, mě taky kdovíjak nepobouřilo. Normální, pěkně udělaná agitka o redukci populační exploze od režisérů, kterým emzáci sežrali mozky. Akorát bych rád věděl, jak se jim podařilo ukecat ty chobotnice z Matrixu, aby jim v tom zahrály. Myslel jsem, že jsou nafrněné a takové štěky už neberou. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Tvůrčí tým z nízkorozpočtové The Asylum má tentokrát ušetřenou práci a nemusí točit další levnou kopii filmu, který jde do kin. Skyline už je ta levná kopie. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ohromně nudná blbina, ve které se postavy strategicky vyhýbají logice a jak jen to jde, riskují život. Motivace mimozemšťanů nejasné, konec možná efektní, ale naprosto nesmyslný. Natahovaná nuda, která je potvrzením režijní impotence obou bratrů. Jediné, co stojí za zmínku, jsou efekty, které (vzhledem k nízkému rozpočtu) vypadají opravdu dobře. Vyhnout se obloukem a počkat na Světovou invazi, která toho kulisách L.A. imho nabídne víc. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Desetiletý chlapeček ve mně, který chce od filmu hlavně hodně mimozemských příšer, při Skyline slastí vrněl. Jako fanoušek seriózních uvědomělých scifáren jsem uvažoval o sebevraždě. Ten film je strašně špatně napsanej a zahranej, ale bavil jsem se o píď líp než u druhého AvP ... už jenom proto, že tady jsou ty potvory často a pěkně vidět. 5/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Sci-fi jak z ‚padesátek‘ se vším všudy. Se spoustou přerostlých emzáků likvidujících všechno, co jim přijde pod chapadla a hlavně s neskutečně debilními postavami. Až na jednoho všichni uvažují jak chovanci diagnostického ústavu, tudíž to má chvílemi až groteskní nádech. AVP II nebyla náhoda, Strausové nejsou dobří vypravěči, a i když se strašně moc snaží, výsledky jejich práce fungují na délce traileru (nebo dříve klipu, či reklamě). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem cokoliv, ale po shlédnutí popravdě nechápu, proč má Skyline tak nízké hodnocení. Skyline, co chtěl říct, tak řekl. A to i přesto, že kolikrát to bylo filmově trošku nekorektně. Chvílemi jsem si totiž přišel jak v nějaký počítačový hře. Příběh totiž nejenom, že se nesnažil hrát na realitu, on skutečně sázel na to být pořádný sci-fi a toho se podle mě udržel naprosto perfektně. Je teda pravda, že ti herci, co se tam před tou kamerou potulovali, přemejšleli asi tolik jako komár přistávající na lidské ruce, ale mě to prostě bavilo. Bavili mě ty scény, ta akce, ten příběh. Mělo to hlavu, patu, bylo to takové, jaké to chtělo být. A já si to opravdu moc pěkně užil. Škoda, že se nedočkám pokračování, ten příběh by se k tomu nabízel, ale potom by to už asi bylo šílený psycho. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $21,416,355Tržby Celosvetovo $78,693,371Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,839,239 //počet predaných kusov 45,583Tržby za predaj DVD v USA $8,862,011 //počet predaných kusov 487,515║ Otravné béčko s maximálne blbými dialógmi a ničím prekvapivým dejom, bez napätia a dej je len veľký kus vykrádačky, počnúc Matrixom či Cloverfieldom. Triky ušli ale to je asi tak všetko čo aspoň trošku zaujalo. Ešte že to bolo natočené za pár šúp. /20%/ ()

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Těžká frajeřina. Primát filmu spočívá v tom, že jej napsal primát. Nebo dva primáti. Každopádně neschopnost natočit něco tak jednoduchého a archetypálního, jako je film o mimozemské invazi, hraničí s filmařskou imbecilitou. Ve Skyline se nepodaří lautr nic, krom asi dvou velmi komických momentů (těžko soudit, zda záměrně) - rád bych na tenhle film aplikoval nějaký jednotící výklad, ale on se nachází ve stádiu absolutního chaosu. Objektivně jedna z nejhorších žánrovek, co jsem kdy shlédl. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vím, že budu asi jediný, který si na Skyline nebude zdlouhavě stěžovat, ale mě prostě bavil. Má tempo, bratři Strauseové se do něj snažili procpat i něco navíc, čím by oslovili v další kopii Války světů, a za malé peníze se na to dobře dívá. Rozdělení do aktů filmu také pomohlo, protože poslední přináší zajímavý nápad, který by měl být rozvinut v dalším dílu. Snad jen škoda, že do té slušné akce, agresivní hudby a hromady mimozemšťanů (trochu podoba s CaC:TW) nebylo namícháno více pohybu po světě. Klaustrofobní atmosféra má z počátku smysl, ale pobíhání po baráku a pasivní čekání za okny se mění na nudné čekání na smrt tlušťocha se španělským přízvukem (zdravím Angela). Lehce nadhodnocené 3*. PS: vysávání lidí mňam. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joshua Cordes, Liam O'Donnell .. Osvědčené a mnohdy úspěšné téma o mimozemské invazi dostalo smrtící ránu jak ve scénáři, který drží partu lidí na omezeném prostoru a nechává je nudně vykládat si a hloupě řešit danou situaci, tak v režii, která sice vizuál a akci jakštakš zvládá, ale v ničem jiném podstatném neexceluje. K tomu skladba druhořadých herců a zázrak resp. překvapení, vystupující z vod (pod)průměru, se zkrátka nekoná. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ta pointa nie je marna (zial to naozaj zaujimave na celom pribehu by zacalo prave az scenou zacinajucou po nej), ale to cele predtym, to je jeden ukazkovy priklad nezvladnuteho konceptu, kde okrem trikov drhne vsetko - herci, pribeh, budovanie napatia, gradacia a nevyslovne otravna epic hudba. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Padá světlo okolo, nedívej se do něho. Kdo se do něj koukne toho světlo.... Je půl pátý ráno a ve světle zmizel Ray. Málem i Jarrod, ale toho to naštěstí jen lízlo. Venku se objevují svině z Matrixu (jako stroje) a Jarrod zjišťuje, že se s ním něco děje. Triviální zápletka a příběh, kde všichni zdrhají a umírají ti z konce seznamu, nabízí 3 prdele efektů, který nejsou tak špatný a padl na ně veškerej rozpočet. Takže na herce a scénář toho moc nezbylo. Proto doporučuju film vidět v ,,dobrý kvalitě“ a užít si tak alespoň to jediný, co může nabídnout. Jakožto příznivec sci-fi a speciálních efektů říkám - ,,jednou mi to nevadilo“. Ale jsou to zbytečně vyhozený prachy! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět jak ufouni zdokonalili lobotomii. 2.) Často přemýšlím, jestli má lidstvo naději. 3.) Chci vidět, kterak Wikus van de Merwe z District 9 získal kamaráda. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně SCI-FI, které není natočeno formou třepající amatérské kamery a v noci, aby nebylo nic vidět. Ve SKYLINE se vše odehrává přes den, takže veškeré vetřelce můžeme krásně vidět. Parádní holywoodské efekty a triky. BLU-RAY je s perfektním obrazem a zvukem. Byla to velkolepá podívaná. Ubírám 10% za otevřený konec. Film si ode mne 90% zaslouží! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že je priam úchvatné, ako si bratia Strauseovci poradili s vizualizáciou mimozemskej civilizácie. Klamal by som keby som netvrdil, že Skyline je zmes Dňa Nezávislosti a Vojny svetov, čo ale nemení nič na tom, že sci-fi to je naozaj výborné. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tupá sci-fi jednohubka so slabými trikmi, zlou akciou, uši (a nervy) trhajúcimi dialógmi, blbým správaním postáv (keď už si myslíte, že NIČ BLBŠIE SA UŽ PROSTE VYMYSLIEŤ NEDÁ, tí borci to vymyslia!) a nesympatickým hereckým obsadením. Najhoršie sú extra nesympatické, protivné, otravné a hlúpe postavy, ktorým som prial, aby ich niekto vyviezol do alternatívnej dimenzie, tam namaľoval na zeleno a hodil do ohňa. Toto som mal taký problém dopozerať do konca, až som sa stále ošíval a pred záverečnými titulkami ma z toho bolel celý chrbát. Nedám ani mizerné 2*, lebo to na ne proste nemá. Šéf výroby: Brett Ratner. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zas takova katastrofa to neni. Strauseove samozrejme jako reziseri stoji za hovno, takze to celkove vypada radne ceckove a lacine a dej je sta variace na particku lidi, ktera je uveznena nekde kuli nejaky katastrofe a chce se dostat nekam jinam, kde mozna bude bezpecnejc. Nastesti tu neni zadny zbytecne dlouhy seznamovani, to by herci asi herecky neustali a tak tu jsou za chvilku alieni a jde se na vec. A tady se dostavame k necemu, co Strauseum jde. Trikovy zabery vetrelcu a jejich lodi, kdy vsechno vypada radne odporne a detailne a ani se nehraje na nejaky sympaticky postavy prezijou, takze netusite, kdo za chvily chcipne a jednou me to docela prekvapilo. Jinak taky se docela povedly nejaky ty napinavy sceny a lekacky, zadnej horor ala Vetrelec necekejte, ale urcitou atmosferu to ma. Trochu nasere useklej zaver, pochybuju, ze vznikne pokracovani a pritom kdyz uz se to tak hezky rozjelo, jeste pul hodiny se rubat mohli. Celkove tak proste prumerny sci-ficko, zadna katastrofa a zabavit se u toho da. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

"... a pak nám došly prachy... jo, zrovna, když Joshua s Liamem začali sypat esa z rukávu, tak jsme museli všechny kompy povypínat, byli jsme fakt do mrtě vyšťavený, nemohli jsme si dovolit ani jednu kilowatthodinu navíc. Takže jsme tam šoupli titulky, ty jsme naštěstí měli připravený někdy od poloviny filmu, já to Colinovi říkal, ještěže mě poslechnul... ale tak jo, lidi říkaj, že na ten rozpočet se to efekty i akcí podařilo dost dobře a já jsem taky spokojenej, no víš co, finální verze je něco jako Dračí války... prostě scény, který chtějí lidi vidět, tak jsme jim je dali... musím teda uznat, že ty neakční pasáže to trochu kurví, to zase měl Joshua vypitej mozek, dialogy bych si snad radši četl, než je poslouchal, no a to uvažování... trochu urvaný koule no... ale ta akce, ta tam je a vo to jde... kurňa, něco nám to vydělalo, musíme se s bráchou domluvit a možná to zopáknem a trochu to zase posunem, říkám, finále se rozjelo a my ho museli seknout... já bych to ohodnotil za 40%... jo jo, kampaň se nám zdařila, trailer byl luxusní, pár mega na účtě přistálo... hele, musím mazat, už zase někdo otravuje s tím AvP3, tak zatím..." ... Hm, Greg Strausse mi mluví z duše. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Podprůjemný hovnocení, který na zdejší databázi odborníků na všechno krom filmů, Skyline má je do nebe volající jelikož Skyline rozhodně neni podprůjemnej film. Skyline je průjemnej film a vy, neznabozi, jste mu ubrali 4% zaslouženýho hovnocení. Emzáky na Vás pozemšťané. Jinak k filmu - Gratuluju rejžům, že konečně se objevil někdo, kdo si nemyslí, že je strašně sqělý točit emzáky ve tmě, kdy je hovno vidět, a místo toho nám naservíruje emzáky za dne a my je tak můžeme vidět. Vzhledem k rozpočtu jsem až šukována, že vůbec nevypadají jako stádo pixelů a dá se na ně naopak hezky čumět. Parta lidí ve filmu má IQ srovnatelný s průměrnou velikostí penisu v ČR, takže je to, jak Vám snad došlo, jeden retard vedle druhýho. Nejhlavnější hrdinka je ale šukézní (a jako bonus i našukaná) a Erica Balfoura mám ráda už od dob Texaskýho masakru, takže jim jsem debilitu v jejich chování velkoryse prominula. Potěšil i starej známej detektiv Batista z Dextera. Děj je jednoduchej jak práce ve fabrice (omlouvám se všem koho se to dotklo ... ba ne mám to v piči) a celkově film nenudil a pobavil. ()

Reklama

Reklama