Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragikomický příběh dvojice starých manželů.  Brněnský autor Arnošt Goldflam, známý též jako herec, dramatik a režisér, působí nejen v českých, ale i v zahraničních divadelních scénách. Nejznámější a nejproslulejší bylo jeho účinkování v brněnském (dříve prostějovském) HaDivadle. Napsal více než čtyřicet her a dramatizací, z nichž mnohé byly přeloženy do polštiny, dánštiny, angličtiny a němčiny a uvedeny v zahraničních divadlech. Vedle spisovatelské činnosti vyučuje na Divadelní fakultě JAMU, na ČT2 se v cyklu Rajské zahrady II vydává vždy v sobotu odpoledne spolu se Josefem Poláškem na objevné výpravy a hraje ve významných českých filmech. Goldflam je autorem nejen divadelních, ale i rozhlasových, filmových a televizních scénářů (např. Vrah, Sci-fi aneb Slavný Peterka, Červená knihovna).
Sci-fi aneb Slavný Peterka je tragikomický příběh s nádechem sci-fi o dvojici starších manželů, kteří se brání dopadům nepříjemné reality vytvářením sebeklamů a fantazií. V původní televizní inscenaci, které předcházela divadelní podoba, diváky určitě zaujmou herecké výkony Josefa Karlíka a Evy Hradilové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z počátku vtipné dialogy se změnili v cyklicky se opakující nápad, který nebyl ničím podpořen. Post-apokylaptické prostředí (tak na mě působilo) využito naprázdno. V televizní o ničem a v divadle bych to nepokoušel... ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

V titulcích filmu uvedeno: rok výroby 1993. A producentem je Česká (nikoli Československá) televize, tudíž zemí původu je Česko (nikoli tehdy už neexistující Československo). ()

Reklama

Reklama