Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý život neurozeného polského kněze, který ostře kritizoval okázalost katolické církve jako „cirkus“ a nazval papeže „vězněm Vatikánu“ , před tím, než nastoupil na papežský trůn. Roli papeže Jana Pavla II ztvárnil Thomas Kretschann v režii Jeffa Blecknera, jako poctu mužovi, který přivedl katolictví do 21. století. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Marina111 

všechny recenze uživatele

Príbeh Jána Pavla II. je fascinujúci a inšpirujúci, táto jeho verzia veľmi stručná, skratkovitá a nepresvedčivá. Pre - odpusťte za vyjadrenie - jednoduchších kresťanov snáď postačujúci k posilneniu ich viery či lásky k prvému poľskému pápežovi, ale pre čosi kritickejších a náročnejších divákov len dôvod na hlboký povzdych, prečo sa život Karola Wojtylu, ikonu nielen pre katolícky svet , nerozhodol pretaviť do filmu niekto, kto by jeho príbehu vrátil hĺbku, úchvatnosť, jedinečnosť. ()

Reklama

Ziggy Zagg 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, jak se nemá životopisný film dělat. Dějově upraveno chronoligicky, ale celkově to působí útržkovitě. Vadilo mi, že hlavní herecký představitel ztvrálnil roli papeže od mladého kněze až do konce. V maskérně ho asi patlali po tmě - něco tak děsnýho jsem dlouho neviděl. Nedoporučuji, ztráta času. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Naozaj nemám rád filmy, kde sa skáče z roka na rok bez nejakej dejovej zápletky. Film nie je nič viac, len holé zobrazenie istých skutočností zo života ex-pápeža. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Trošku mi to pripadalo ako chválospev na Jána Pavla II. Aj keď na druhú stranu musím povedať, že ten chlap mal charizmu a vedel si získať ľudí. Katolíci si môžu jednu hviezdičku pridať, neveriaci ubrať. Ja som agnostický evanjelik :) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama