Reklama

Reklama

Odstřelovač: Odvetná zbraň

(TV film)
  • Rusko Snaiper - Oruzie vozmezdija (více)

Obsahy(1)

V roku 1942 sa skupina úspešných Stalingradských snajperov poručíka Jašina dostane do stretu s prefíkaným protivníkom - nemeckým kapitánom Karlom Kleistom. Ten pomocou klamných manévrov zabije snajperku Aleksiu Mikulič a poručík Jašin je ťažko zranený. Po skončení vojny je Jašin poverení správcom malého nemeckého mestečka, kde sa mu do cesty pripletie civil Kliest. Jašin stále prahne po pomste za zabitie jeho lásky. (andykovac)

(více)

Recenze (28)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po nějaké době dostal náladu na to si pustit Ruský film. Tématiku 2 světové války mám rád a tak když jsem na toto dílo náhodou narazil z chutí jsem se do něj pustil, ale bohužel jsem při jeho sledování vykysnul. Ano je to dlouhý, šíleně dlouhý a bohužel to nemá dostatečný tempo aby to člověka udrželo po celou dobu napjatýho u obrazovky. Akční scény co se tu nachází jsou fajn vše je zručně natočeno, ale té vaty je tu neúměrně moc a navíc neohroženej hlavní hrdina mi moc nesednul. Škoda hlavně by to fakt chtělo tak o půl hodiny zkrátit.40% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Kurevsky dlhé ! Minimálne šesť dielov seriálu natlačili do 162 minút a mňa tu skoro drblo od nudy!! Kámošovi Paťovi, ktorý sa tu zastavil na jedno zdravotné, úplne stačilo posledných 14 minút, aby mal tej noci zo života peklo! Nodoporučujem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších velkofilmů ruské produkce, které jsem za poslední dobu viděl. Neuvěřitelně rozvleklý a nudný film. ()

wader 

všechny recenze uživatele

jenom škoda, že se (OPĚT!) kvalitní film nedostal do našich kin. To ale neznamená, že se nedostane do našich srdcí... ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

- Zbytečně dlouhé. - Boj sovětských odstřelovačů působil spíš jako řádění na pouťové střelnici než jako realistická akce - několik na sobě namačkaných odstřelovačů v zákopech to šije do jednoho Němce za druhým. - Soudružka odstřelovačka zamilovaná do svého velitele tam byla vyloženě rušivý element, až jsem byl skoro rád, když ji německý sniper dostal. - 2 bojové scény, zbytek nuda a zase nuda. Nenáročným milovníkům odstřelovačů, kterým bohatě stačí prostý fakt, že Němci budou padat na následky střelby z Mosinu s optikou v rukou snipera a nic víc od toho nechtějí, doporučuji zkouknout dvě akční scény a zbytek přeskočit. Ale těm co by chtěli vidět realistický boj a nebo dokonce kvalitní film jako celek to doporučuji ani nezapínat. ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

válečné scény za 1, milostný příběh za 4-. I tak poměrně zdařilá ruská variace Nepřítele před branami, zejména scény z obléhaní Stalingradu nebo závěrečná přestřelka jsou výborně natočené. Hlavně kvůli nim má smysl se dívat, zhruba polovina snímku ale nestojí za nic. ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Mix milostného příběhu, poválečné politiky, msty na pozadí bitvy u Stalingradu. První polovina filmu, odehrávající se v době války je méně zdařilou kopií slavnějšího amerického filmu Nepřítel před branami. Přesto se lze v této části podívat na dobré filmové scény z obléhaného Stalingradu a zajímavé ztvárnění „snajperských“ akcí. Druhá polovina filmu se možná snaží, aby to takhle nevypadalo, ale již je zcela mimo historickou realitu a vlastně z toho dělá dobrou slátaninu. Již tomu chybí nádech starších, propagandistických filmů, ale na celkové, velmi slabé úrovni to nic nemění. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Neskutocne dlhy film, ktory aj mohol byt kratsi, pretoze niekedy dlhemu filmu nepasuje ohromna dlzka minutaze, ako je to v tomto pripade. Zaciatok tohoto filmu sa odohraval v Stalingrade, ked to bolo dost tvrde voci sovietskym vojakom. Uz na tom zaciatku ma to dost uputalo, ked horda nemeckych vojakov vyckavala v zakopoch a na druhej strane sa zas umiestnili na roznych poziciach sovietski sniperi. V tejto chvili islo kto z koho. V tejto scene to bolo dobre urobene a likvidacne zasahy od strany sovietskych sniperov boli dobre zaranzovane a premyslene. Uputalo ma to a netrpezlivo som ocakaval co sa bude diat v dalsich nekonecnych minutach tohoto filmu. Troska sa to este motalo okolo roku 1942, ale potom sa dej sustredil na rok 1945 a tu uz ma to ani tak moc nebavilo sledovat. Nejako sa to v tom roku utapalo v nicote z ktoreho sa nie a nie vyhrabat na zemsky povrch z tych nezaujimavych sraciek okolo skoro celeho filmu. Pri konci filmu sa ako tak dej filmu vyhrabal spomedzi tych sraciek a dal divakovi znova vidiet nejaku lepsiu akciu, ktoru som uz fakt potreboval od tych neatraktivnych minut, kde sa dlho nic nedialo. Bojove sceny sa odohravali na takom tehlovom zamku,kde to tiez nebolo zle, ako na tom zaciatku filmu. Konecne sa aj dostavil priestor pre sniperske akcie, ktore som uz fakt potreboval, ved nazov filmu to tiez hovori. Najprv som si myslel, ze to bude len film o sniperoch, ako plnia misie pocas druhej svetovej vojny. Sklamanie sa mi dostavilo ihned, ked ten cely prostriedok filmu bol o nicom. Vsimol som si jeden omyl co tu pisu, ze je to rusky film, co nie je pravda. Je to bielorusky film, ako aj pisali na zaciatku filmu. Skoda, ze ten film neni tak dobry ako aj zaciatok a koniec filmu. Myslel som si, ze konecne po dlhej dobe uvidim dalsi film na snipersku tematiku, aky som mal moznost vidiet vo filme Nepriatel pred branami. ()

Redix odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná sračka, film se tváří realisticky ale spíš vypadá jako PC hra. Naprostá blbost, vzhledem k potenciálu filmu musím dát odpad. ()

Marcus.das 

všechny recenze uživatele

Prijemne valecne drama, jenz nadchne nejenom svou originalitou, luxusni kamerou a nadmiru prijemnou rezii, ale i krasnou hereckou, slusnym pribehem a naprosto autentickym prostredim. Trosku bych to prirovnal k Nepriteli pred branami. Jedine co bych tomu vazne vytknul byla stopaz. Klidne to mohlo byt o 45 minut kratsi, aspon by se neobjevovaly pasaze, ve kterych dej skoro stoji, a divak by behem celeho filmu nemusel 4x na zachod :D . Jinak na ruskou tvorbu nadmiru povedene.... ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Kdyby to zkrátili na dvě hodiny, kdyby to nebylo tak ruský, kdyby... Moc kdyby, ale koukat sena to dalo asi tak jednou. Pochybuju, že se k tomu někdy vrátím... ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to drželo Stalingradu, bylo by to v celku fajn. Takhle to bylo klasicky, všichni padli (na takový profíky, někdy až neskutečně amatérsky), jen Jašin zůstal. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Vším co k filmu patří, kromě tedy té profi stopáže, připomíná amatérský počin studentů nějaké moskevské fámu. Film s tématikou sovětských odstřelovačů II. světové války musí lákat každého, kdo je na válečné filmy zaměřen. K tomu ta stopáž, ta ho natěší ještě víc. Já byl po necelých 3 hodinách velmi zklamán, ať s bojovými scénami, tak s poválečným klišé. Vyzdvihuji jako vždy, že Ivan mluví rusky a skopčáci šprechtí. ()

vojta033 

všechny recenze uživatele

Spíše 4,5* Asi ne každému to sedne. Podle většiny by to chtělo trošku zkrátit, ale mě délka vůbec nevadila. Osobně jsem se nenudil a celkově se mi to líbilo. ()

Reklama

Reklama