Reklama

Reklama

Bryan Ferry: Live

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Francie, 2008, 65 min

Hrají:

Bryan Ferry

Obsahy(1)

Zpívající anglický skladatel a klavírista (roč. 1945), známý ze svého působení v novoromantické skupině Roxy Music. Ferryho sólový projev má blízko k soundu jeho mateřského souboru, kde spolupracuje s prominentními kytaristy Chrisem Speddingem a Philem Manzanerou (elegantní pop-soul-rock). Zakladatel Roxy Music vydal sólové album, od roku 1973 již dvanácté. Všechna jsou skvostná, a již na tom prvním předvedl, že i převzaté skladby zvládá mistrovsky. V záznamu jeho francouzského koncertu zaznějí skladby Boba Dylana a Johna Lennona. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Koncert, který uvedl program ČTart 19. 8. 2016 (a pro jehož hodnocení jsem byl ze zdejšího přehledu "TV program" nasměrován na tuto stránku), bude asi těžko stejný koncert, který tu hodnotí glamgirl 29. 1. 2010 - už jen proto, že zmíněný nedávno odvysílaný koncert se uskutečnil v Lyonu v roce 2011. -------- V titulcích pořadu uvedeno: český název Bryan Ferry Live in Lyon; originální název Bryan Ferry Live In Lyon; režie Fabien Raymond; rok výroby 2012. ()

glamgirl 

všechny recenze uživatele

Bryana Ferryho mám rada od čias, keď pôsobil v Roxy Music a ani jeho sólová romanticko-sexy tvorba mi nie je neznáma. Vo Francúzsku v roku 2008 to síce bol koncert staršieho pána, ale aj vo svojom veku má Bryan Ferry dosť energie, kopu šarmu a neuveriteľne modré oči... čo síce s jeho hudbou nijako nesúvisí, ale pre niekoho (minimálne pre mňa) je to dosť dôležité. :) Potešil ma Lennonov Jealous Guy a ešte viac záverečná Love is a drug. A navyše ako pridaná hodnota tu bol ten šikovný mladý ryšavý gitarista, ktorý mi pripomenul Oscara Wilda – Oliver Thompson. Ešte si na neho posvietim. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Přesně tohle jsem dnes potřeboval. Hodinu hudebního koncertu, který se mi přesně trefí do noty. A i když jsem Bryana skoro vůbec neznal, vydržel jsem až do konce. Vynikající záležitost. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama