Reklama

Reklama

Život po lidech

(seriál)
  • Česko Planeta Země po vymření lidstva (více)
TV spot 2

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Napadlo vás někdy, co by se stalo, kdyby se všichni lidé najednou vypařili? Kolik by toho po nás vlastně zůstalo a jestli vůbec něco? Jak by se chovala vypuštěná zvířata, smrtící viry a rostliny? Kolika let by se dožily ty nejznámější stavby a s jakou silou by na opuštěná města zaútočily přírodní živly? A kdo by převzal po lidech vládu na Zemi? Dokumentární série Život po lidech právě takový pohled nabízí. Od prvního dne až po milion let po zmizení člověka. Pomocí animací a pohledu vědců vás přenese do světa, kde se lidská populace rovná nule. A na základě faktů i teorií vám představí možné scénáře, které Zemi po lidech čekají. Některé ve vás vyvolají údiv, z dalších vás bude mrazit a s jinými možná budete polemizovat. Všechny vás ale přesvědčí o tom, že život tu byl před námi a bude i po nás. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Vynikající vize. Pravda, kouzla počítačové magie občas pokulhávají a jde vidět, že jsou poplatné televiznímu rozměru. Každopádně je to skvěle promyšlené a ještě lépe naservírované. Snad bych si dovolil poukázat na ten princip velkého množství donekonečna opakovaných scén a záběrů na nějakou hroutící se budovu, ale to je nešvar mnohých dokumentů. Takové Letecké katastrofy se ani nedají sledovat. Tam, než se dostanou k jádru pudla, člověk uvidí ten stejný záběr snad dvacetkrát. No nic, to jsem odbočil... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Aký bude na planéte Zem "Život po ľuďoch"? Ako to tu bude vizerať, keď ľudská populácia sa bude rovnať nule? Čo sa stane s opustenými mestami? Ako dopadnú ďaľšie významné monumenty? Čo sa stane so symbolmi našej civilázie? Nemilosrdný zub času nenechá nič na pokoji. Niečo mu padne za obeť skôr, niečo vydrží celé stáročia. Ale jasné je, že nakoniec tu po nás nezostane nič. Zaujímavý hypotetický dokument. Škoda len, že to nie je hlbšie, kvalitnejšie prepracované; a to po jak obsahovej tak i technickej stránke. *** ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Nadmíru zajímavý hypotetický seriál vycházející z ideje zániku civilizace a následné destrukce kulturního odkazu člověka v průběhu věků. Na základě doložených faktů a teorií Life After People mapuje tuto budoucí vizi se skoky od prvního dne až po milion let poté a za použití postapokalyptické animace se snaží dosáhnout co nejucelenější odpovědi. Některé scénáře vyvolají údiv, u dalších mrazí, jiné ´sou diskutabilní. Ovšem i LAP má svoje mouchy. Díky tomu, že každý díl začíná v tom samém bodě, tedy po prvním dni zániku lidstva, zabírán z odlišné perspektivy jiného fenoménu, ztrácí seriál určitou komplexnost. Progresivní narace a postupné vykládání informací by sice bylo mnohem poutavější, ale zároveň by došlo ke ztrátě lukrativnosti pro protipól nově příchozího diváctva, s čímž se musí "věrný divák" po nějaké té epizodě zkrátka smířit. Marketing nemarketing, i tak se jedná o jeden z nejinteresantnějších počinů na poli dokumentu za poslední léta. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Témou tohto seriálu nie je apokalypsa a vymiznutie ľudí zo zeme, ale celkom prozaický výskum integrity a stavu živých i neživých materiálov v rôznych časových intervaloch na základe všeobecných fyzikálnych, chemických a biologických zákonitostí. Je len plus, že tvorcovia demonštrujú teórie na veľmi efektných príkladoch a siahajú i po osvedčených megademolačných digitálkach, ktorých čistá funkčnosť je tu v príkrom kontraste k zvôli scenáristov takých filmov ako Armageddon alebo Drvivý dopad. Náhlu absenciu ľudí tu preto netreba vysvetľovať, pretože je púhym východiskom a akousi umeleckou licenciou na spôsob nekomerčného románu "Dissipatio Humani Generis" (Zmiznutie ľudského druhu) z roku 1972 od talianskeho spisovateľa Guida Morselliho (odporúčam). Je na vás či vás skôr osloví dych Memento Mori alebo informácia, že vietor a piesok za 90 rokov zničia betónové múry asi tak z 90 percent. Naozaj neviem, čo seriálu vytknúť, námet je skvostný, gradácia strhujúca. Ak niečo také uvidím v lepšom prevedení, tú hviezdu možno uberiem. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé. Vadil mi spôsob podania. Pripadala som si ako dieťa v škôlke, ktorému treba všetko minimálne trikrát zopakovať a podporiť vizuálnou ukážkou. Neustále sa opakujúce zábery zbytočne predlžovali stopáž a rozriedili celkový dojem až na 50%. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

K seriálu som sa dostal náhodou, nevidel som všetky diely, ale zaujal ma. Prvý raz som sa s touto zaujímavou problematikou stretol v slávnom Wyndhamovom sci-fi románe Deň trifidov. Seriálu sa dá všeličo vyčítať, tunajší komentátori sú v tom pomerne kreatívni, ale ako podklad pre najrôznejšie úvahy a zoznámenie s prekvapujúcimi informáciami, si svoje miesto na TV obrazovke hravo obháji. Nepripájam hodnotenie, pretože dokumenty nehodnotím. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Svět bez lidí v zajímavém pohledu na budoucnost, která možná přijde a lépe nevědět dne ani hodiny. Dle dokumentu to svět téměř nepozná, jak povzbuzující. Je fakt, že bych občas některé lidi radši neviděla, ale že by zmizeli všichni? K zamyšlení každopádně velmi inspirující. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Po prísloví: "Nič netrvá večne, ani láska k jednej slečne", by sa to dalo po tomto dokumentárnom cykle zmeniť na: "Nič netrvá večne na tejto Zemi, čo je výtvorom človeka." Veľmi ma zaujalo ako podali rozložiteľnosť jednotlivých materiálov a ich životnosť v prírodnom cykle. Veľmi ma naopak nudilo, to neustále opakovanie jednotlivých scén dokola. Napriek tomu, že jednotlivé časti trvali okolo 45 minút, to vzhľadom na obsah mohli skrátiť o najmenej polovicu a spojiť niektoré časti dokopy. Celkom ma zaujal tento dokument a dáva nám trocha zamyslieť nad tým, čo bude po nás a aký má zmysel naše konanie. Chcelo by to však lepšie spracovanie po mnohých stránkach, ale vizualizácia bola fajn, najmä však nápad. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

väčšina príbehov bola skvelá, a pekne ukázali že stačí pár sto rokov a nebude "takmer" ani pamiatky po nás ... ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Jeden úžasný, dychvyrážajúci dokumentárny seriál o tom ako by svet vyzeral po zániku ľudstva? V skutku originálny,nápaditý dokument a fakty podané s pier naslovovzatých odborníkov - vedcov pobádajú v nás divákov skôr v (ne)uveriteľnosti samotného diela ako k pravdivosti.Je to skôr fikcia alebo skutočnosť. Vravím sama za seba,že človek je tvor omylní a napriek tomu,alebo práve preto si myslím a utvrdzujem v tom,že nie všetkému sa tu dá veriť . Možno to vyznie,že som naivná,ale ja tomu chcem veriť,Dostali ma :) tlieskam nápadu..Wau ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Zatím mám za sebou dva díly a cítím zklamání. Informace, které dokument přináší nenaplnily moje očekávání. Vždy se něco nakousne, řeknou se o tom nanejvýš dvě věty a už se o té tematice nemluví (a mě to zrovna zajímá než zbytek, co se řeší). Konkrétně díl Zkáza města hříchu se spíše zajímá o současný stav "památek" a tento díl funguje spíše jako díl Cestománie a o korozi a zániku těchto památek se prohodí zmínka jako by jen tak. ()

morena.jea 

všechny recenze uživatele

Stačí pár rokov a všetko na čom si ľudstvo tak zakladalo, všetko čo sme vytvorili zmizne v prachu. Budovy popadajú, cesty sa postupne rozpadnú a mosty padnú na dno mora. Konečne sa príroda zbaví infekcie v podobe človeka a bude vládnuť sama sebe. Tu je vidieť, že neznamenáme absolútne nič. A nič po nás nezostane. ()

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

Celé bych to zkrátila, protože není nutné pořád dokola opakovat stejné záběry, ale jinak je to paráda. Zajímavý dokument. Přeji Planetě Zemi, aby se nás jednou zbavila.. ()

wenca 

všechny recenze uživatele

Bylo by to lepší jako jeden film, než takhle roztáhlá nuda kde se to vše už jen opakuje v rámci dílu i v rámci série ... Prvni díl byl fascinující, druhý díl ušel ... třetí nuda a na čtvrtý už jsem neměl :-D ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá a nápaditá myšlienka simulovať Zem bez ľudí. Trochu ako Planéta opíc, ale bez tých opíc. Na jedno pozretie zaujímavé, ale s ďalšími časťami sa všetko iba opakuje, takže celkom by to stačilo ako jednodielny dokument. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

První série, kde nejsou jednotlivé díly tak výrazně tematicky zaměřené, se mi líbila o dost víc. Také mi přišlo, že daleko méně zabíhala do “co kdyby možná” scénářů a více se drží podložených předpokladů. ()

Reklama

Reklama