Reklama

Reklama

Život po lidech

(seriál)
  • Česko Planeta Země po vymření lidstva (více)
TV spot 2

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Napadlo vás někdy, co by se stalo, kdyby se všichni lidé najednou vypařili? Kolik by toho po nás vlastně zůstalo a jestli vůbec něco? Jak by se chovala vypuštěná zvířata, smrtící viry a rostliny? Kolika let by se dožily ty nejznámější stavby a s jakou silou by na opuštěná města zaútočily přírodní živly? A kdo by převzal po lidech vládu na Zemi? Dokumentární série Život po lidech právě takový pohled nabízí. Od prvního dne až po milion let po zmizení člověka. Pomocí animací a pohledu vědců vás přenese do světa, kde se lidská populace rovná nule. A na základě faktů i teorií vám představí možné scénáře, které Zemi po lidech čekají. Některé ve vás vyvolají údiv, z dalších vás bude mrazit a s jinými možná budete polemizovat. Všechny vás ale přesvědčí o tom, že život tu byl před námi a bude i po nás. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (50)

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

B.C.B.P. * :) cože, děláte si legrace né: "Človek s priemernou dávkou imaginácie a bežnou schopnosťou myslieť, si "life after people" predstaví sám" :) :), sakra, proč máte vůbec čsfd, proč vůbec koukáte na filmy, když si můžete přece domyslet všechno sám, ach jo, lidstvo by mohlo vymřít - viry a tak, ale o to nejde, v sérii je celá řada ukázek opuštěných skutečných míst, na tom je krásně vidět, jak vše lidské je velmi pomíjivé, cokoliv člověk staví, tak většinou ani moc nepočítá s tim, že by to tu mělo bejt navěky, což je jednu stranu logické, přídou lepší materiály, vkus se promění, všechno zachovát fakt nelze, tak těch souvislostí by našlo víc - třeba ekonomika, mnohde se to dost šmelí a na kvalitu se nehledí, co je spíš hodně pitomé je ta naše děsivá závislost na elektřině, např. dokumenty, filmy, v podstatě historie, to všechno je závislé, pro nás samotné je asi nejpodstatnější to, jak to bude s našimi daty během našeho života, digitální fotky, webovky, z hardisku na hardisk....jinak rozvíjí tu celovečerovku Planeta Země po vymření lidstva, jistě, nepříjemné deja vu se starými digianimacemi, které mi nepříjdou špatné, nevim, co se Vám nezdá, tohle nerejžíroval Emerich apod., jedinejch jejich problém je, že nám je pouště v každym díle, taky mě úplně neseděly ty repetetivní hlášky, ale možná je to i tom, že jsem si dával víc dílů za sebou, nekoukal na to, jak by to dávali po dávkách tejdně v telce, no co, spekulace, mě baví takovýhle, co by kdyby, ačkoliv třeba to český, co dávaj teďka je docela tragédie, no tady, hlavně USA, známé stavby, ty stavby se můžou zdát poněkud otravné............... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Vynikající vize. Pravda, kouzla počítačové magie občas pokulhávají a jde vidět, že jsou poplatné televiznímu rozměru. Každopádně je to skvěle promyšlené a ještě lépe naservírované. Snad bych si dovolil poukázat na ten princip velkého množství donekonečna opakovaných scén a záběrů na nějakou hroutící se budovu, ale to je nešvar mnohých dokumentů. Takové Letecké katastrofy se ani nedají sledovat. Tam, než se dostanou k jádru pudla, člověk uvidí ten stejný záběr snad dvacetkrát. No nic, to jsem odbočil... ()

Reklama

peiton 

všechny recenze uživatele

Jeden úžasný, dychvyrážajúci dokumentárny seriál o tom ako by svet vyzeral po zániku ľudstva? V skutku originálny,nápaditý dokument a fakty podané s pier naslovovzatých odborníkov - vedcov pobádajú v nás divákov skôr v (ne)uveriteľnosti samotného diela ako k pravdivosti.Je to skôr fikcia alebo skutočnosť. Vravím sama za seba,že človek je tvor omylní a napriek tomu,alebo práve preto si myslím a utvrdzujem v tom,že nie všetkému sa tu dá veriť . Možno to vyznie,že som naivná,ale ja tomu chcem veriť,Dostali ma :) tlieskam nápadu..Wau ()

B.C.B.P. 

všechny recenze uživatele

Myšlienka podávať obraz o živote na planéte po náhlom zmiznutí ľudí, už po miernom zamyslení sa začne zaváňať prostoduchou infantilnosťou. Keď sa k tomu pridá neustriehnutá dávka dramatizácie, dôvera v kvalitné dokumentárne podanie sa môže ísť pásť. Samoúčelné a už v princípe hlúpe. Človek s priemernou dávkou imaginácie a bežnou schopnosťou myslieť, si „life after people“ predstaví sám, bez toho, aby sa bez uzretia tohto dokumentu o čosi esenciálne ochudobnil. A tých niekoľko science poučení a temporálnych faktov, na ktoré bežný vedomostný rozhľad nestačí, dokument na úrovni znesiteľnosti, pre mňa, neudrží. Ale o tom vizuálne médiá nie sú, predsa len, chceme vidieť. Tak kukajte! Naivné, ale ako sa zdá, pôsobivé. ()

Igwar 

všechny recenze uživatele

Prvý diel tohto seriálu bol nad mieru zaujímavý, ale ďalšie diely ma sklamali. Ešte by som bol ochotný prepáčiť neustále recyklovanie faktov a dokonca aj konkrétnych záberov, použitých v predchádzajúcich epizódach, ale notorické nedodržavanie tematického zamerania jednotlivých epizód je zaražajúce. Napr. v epizóde "drahé kovy" sledujeme ako vybuchne neudržiavaný pivovar, ako prežijú kone na Manhattne a nemôžu chýbať ani v každom diely prítomné rútiace sa budovy, mrakodrapy a mosty. Ale faktov, týkajúcich sa drahých (ušľachtilých) kovov zanie v tejto epizóde naozaj veľmi málo, hoci je tak pomenovaná. A podobným podivným spôsobom sú poskladané aj ostatné epizódy. Taktiež dávam mínus za to, že tvorcovia uvažujú s pomerne nereálnou varinatou, že ľudia sa jednoducho vyparia. Ak by sa uvažovalo s konkrétnou, reálnejšou príčinou konca ľudskej civilizácie, prezentované fakty by sa ukázali v úplne inom svetle a svet po ľuďoch by mohol vyzerať úplne ináč. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama