Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspirováno skutečnou událostí. V zajetí pákistánských teroristů. Investigativní reportér židovského původu je zadržen jako rukojmí v pákistánském Karáčí. Teroristé jej chtějí vyměnit za své souputníky, kteří jsou vězněni na Guantanamu. Film plný napětí a akce je inspirován skutečnou událostí. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pozor, tenhle komentář je jeden velký spoiler: "Jsem žid, moje máma a táta jsou židé, ... jsem žid a přišel jsem zničit islám ....." Každý, kdo si ty záběry pamatuje ze zpráv ví, jak tenhle film dopadne a trne, přestože to ví. Některé příběhy nemají dobrý konec a jak jsem zjistila, tak vlastně ani začátek. Jen mám nepříjemný pocit, že ten úplný konec byl proti realitě uzpůsoben jemnocitu změkčilého diváka. Škoda jen, že vazby a vztahy v rámci té organizace nejsou trochu víc rozkryty pro ty z nás, kteří o systému organizace Al - Kajdy a spin-off organizací vědí starou belu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film o jednom rukojmí. Já na rozdíl od některých zde konec (ten skutečný) neznal a snad proto jsem byl ze závěru mírně šokován. * * * * ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších filmů o islámském terorismu. Jen je škoda že se tomu ději nevěnovaly více v podstatě tři čtvrtě filmu ten novinář něco hledá pak ho zajmou a následuje šokující konec, který sem opravdu nečekal. Akorát mě to příjde hrozně nereálné ale co už. Každopádně Dvdedice tento měsíc Leden válí. P,s, podobný film http://www.csfd.cz/film/224842-sila-srdce/ ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Závěr naprostý šok i když to k tomu tak od půlky příběhu směřovalo. V dnešní době , (je suis charlie) ,podle mého ,aktuální.Kdo si pamatuje 11 září, tomu zatrne.....Těch pět hvězd ani ne tak za kvalitu ale za sílu příběhu. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Příliš televizní, dalo se z toho vytřískat mnohem více. Režisérsky docela nezvládnuto, přitom toto téma mělo obrovský potenciál. Problémy s terorismem po 11. září a vše kolem toho pořád táhne a pokud je to i inspirováno skutečnou událostí, mohl to být hit. Výsledek je slabý. 50% ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Podle mě naprosto zbytečný a zmatený film. Všechna ta ocenění působí na jednu stranu úsměvně, ovšem na druhou stranu zcela výmluvně o udělovatelých - slátania různých náhodných pohledů a postojů porůznu popletených "expertů" prokazující se inspirací dle skutečné události. Nelze si nevšimnout, že podobná kvazimoudra jsou nyní moderní a cool :-( tož to dobré není.... ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který je zaměřen na rozplétání důvodů a provedení útoků z 11. září 2001. Již nesledujeme výkony charakterních a odvážných hasičů nebo mužů na palubě uneseného Boeingu, ale jednoho odvážného židovského novináře a jeho investigativní práci. Bylo skvělý vidět, jak americká mašinérie si za svůj problém může vlastně sama svou neokoloniální politikou, nečistými obchody a touhou po světovém míru. Při bližším pohledu na islámský teror také brzy zjistíte, že muslimský Džihád je podobný tomu americkému. Film také ukazuje, že Usáma s kalašnikovem v pákistánské jeskyni jen stěží mohl zorganizovat tak masivní operaci, a že tak za celou akcí stojí někdo jiný. Tak jako Waqar Islam. I běžný pěšák může nosit jméno svého padlého vůdce a tak dál šířit jeho misii. Muslimské celosvětové bratrstvo roste a kapitalismus se hroutí. ()

Reklama

Reklama