Reklama

Reklama

Já jsem tady

(festivalový název)
  • USA I'm Here

Obsahy(1)

Před ní byl život snadný, rutinní, ale prázdný. Čekání na autobus ráno do práce, čekání na autobus večer z práce, dobití potřebné energie, spánek. Pak přišla ona a jeho svět se změnil, a nebylo nic, co by pro ni nebyl ochoten udělat. (3DD!3)

Recenze (88)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Spikeu Jonzemu pokaždé držím palce, ať už dovádí s přerostlými plyšáky nebo se rozplývá nad osamělostí robotů v dněšním přetechnizovaném světě. Ale tentokrát mě nedokázal odzbrojit ani svou upřimnou hravostí nebo podivínskou poetikou. Nic naplat, Spike snad pro jednou a naposledy zůstal až příliš na povrchu, kdy poněkud perverzní nápad, který sám o sobě je děsně bezva, zasadil do prachprostě tuctového kontextu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Škoda že v poslední třetině už tenhke kousek dějově nikam nepostoupí a moc brzo odhalí pointu - nějak tak jsem si u kraťasů zvyknul, že si to nejlepší schovají na konec, ostatně mají snadnější než celovečeráky efektně gradovat. Jinak je ale tenhle Jonzeův roboslaďák špičkový, to jo. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Every Day is exactly the same, ale jen do chvíle než potkáte tu pravou, která Vám prozáří nudnou šedí prodchnuté dny a vystřelí Vás až za hranice oběžné dráhy. Ta pravá, pro níž se doslova rozdáte, protože ve vašich snech a představách je to ona, kdo nepohrdne Vámi nabízenou součástkou. Neboť roboti skutečně nesní o elektrických ovečkách. Ztřeštěnost žití v objetí s opatrností bytí. I'm Here je přesně tím čím měly být Divočiny, nostalgickým ohlédnutím, dojemnou pohádkou a jednou z nejromantičtějších a nejkřehčích mozajek vůbec. Spike Jonze je nekorunovaným králem hravých příběhů, byť mu Gondry šlape na paty. Tak neváhejte si na jejím konci zakřičet I'm Here, protože k tomu už třeba nebude příležitost. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Pokud to hodně zjednoduším, v zásadě existují pouze dva druhy filmů. Ty, které mají srdce a ty, které jej postrádají. I'm Here je krásným příkladem filmu z první skupiny. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vážně dobré, nicméně převládá jedna velmi rozporuplná reakce nad zdánlivě banálním zamyšlením: robot se sice šťastně zamiloval, a očividně jim jejich láska vydrží dlouho. Ale proč by chtěl strávit život po boku někoho tak nešikovného, kvůli komu se bude tak extrémně rozdávat? Je tenhle příběh zamilovanou romancí anebo donebevolajícím varováním pro všechny bláznivě zamilované? Varováním, které říká: "jen paranoidní lidé se nechají zaslepit nekonečnou láskou". Nakonec se přikláním k možnosti, že Spike chtěl vážně natočit lovestory nadcházejícího robotího věku, ale ta myšlenka a filozofie filmu ve mě budou hlodat navěky. Režisér mi do hlavy nasadil brouka velikosti stolního PC, a jeho kraťas mi dokázal něco dát. Všichni víme, jak to chodí - stačí se podívat, co z hrdiny na konci příběhu zbylo a upřímně si říci, že jej jeho milá nikdy neopustí. A dokázat si přiznat pravdu. Takhle to bohužel nefunguje..! P.S. Po trhlých maxipříšerkách si režisér oblíbil humanoidní roboty - co přijde na řadu příště? ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

R.U.R. v praxi. Tandemovej seskok z 3,5 tisíce metrů do povlečených šroubků. Love tak, jak ji znám, ale stejně se zdráhám přikývnout, že těm "lidem" rozumím. I´m Here, protože buzení ze sna je složitej proces a já potřebuju slyšet, že to bude v pohodě. Neveselej příběh o ztrátě sebe samotného a rozdávačnosti. Svět jako nevědomí a nic. Psycho dioda! Hudba, prozářenej les, disco, knihovna, berlička. A taky vědomí, že pohled do obchodních vitrín budu prožívat jako nikdy. A co na to R2-D2? Prej brečel. Gratuluju... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná, krátkometrážní a sci-fi romantická podívaná, která tak nějak rozvíjí myšlenku o touze pomoct druhému i na úkor svého pohodlí. A když to dokáží roboti, proč by to neměli dokázat lidé? ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Strašně se mi na tom líbí, že Spike Jonze na robotí romantiku nejde přes nějaký pěkný tvářičky, roztomilý zvučíky (ala VALL-I), ale ta poetika prostě protéká filmem jen tak mimoděčně...;) A přitom to jsou jen herci s krabicema na hlavě - kam se hrabou kompletně renderovaný CGI postavy-atrakce. ()

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Naráží Jonze na to, že pro pravou lásku je třeba se obětovat či snad na naivitu zamilovaných a jejich zaslepené jednání? ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Sci-fi romantika a la MTV. Toto mohli natočiť iba dvaja režiséri; Jonze alebo Gondry, a aj keď to natočil prvý z nich, má to srdce aj rukopis toho druhého. Osobnejšie ako všetky Jonzeho celovečeráky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Úžasná romantická záležitost o robotí lásce až za hrob. Film krásně ukazuje co to znamená pravá láska a i přes to, že neskrývá žádné překvapení, zaujme a chytne za srdce. Výborný výběr muziky a na krátkometrážní snímek precizní režie bizarního Jonze. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o robotech uprostřed lidské společnosti. Na můj vkus ale příliš romantické a sentimentální. 75% ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Tolik různorodých emocí od smutku, přes dojetí, až po radost, ve mě už dlouho nevyvolal žádný snímek. Spike Jonze se přesně trefil na to tenké místo, které jsem u jeho předchozích snímků postrádal. I'm Here je nádherná, lehká a romantická mozaika, u které musí mít na krajíčku (já osobně asi čtyřikrát :) i ti nejzarytější cynici, byť jsou hlavními hrdiny roboti, kteří "prý" nemají žádné city. Největší sílu ovšem drží dvojsmyslný konec, který je stejně trefný, tak jako bolestivý. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ne a ne. Není to romantické, je to pitomé. Svět lidí a robotů nefunguje, jeho pravidla jsou úplně na vodě. Robot má spousty náhradních součástek, ale pak se nedá dohromady. Roboti nesmí řídit, přesto robotka jezdí celý film a kromě jedné naštvané babči si toho nikdo ani nevšimne. .... Proč robotí slečna pořád padá s fatálními důsledky je ve hvězdách. Že by poselstvím filmu bylo: splyneme spolu v jedno? No, pěkně pitomý názor na lásku dvou bytostí. A vcelku jsem se nudila. SHRNUTÍ: Některé zasunutí může vyjít pěkně draho. ()

Reklama

Reklama