Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spin-off seriálu Battlestar Galactica, jehož pilot bude mít premiéru na podzim roku 2008. Caprica se odehrává 50 let před pádem 12 kolonií, zaměří se na osudy ředitele společnosti, která vyvinula prvního cylona a rodin Graystonových a Adamových. Jak je zjevné, všechno se bude točit opět kolem cylonů. Konečně se dozvíme jak vznikla ta osudová chyba, která za padesát let zničí všechny kolonie - jak přišli na svět cylony a začali první cylonskou válku... Jeho formátem už nebude čistokrevná sci-fi jako u BSG, ale něco co by se dalo označit za "sci-fi Dallas". V případě úspěchu naváže na tento pilot seriál, stejně jak tomu bylo u BSG... (Matrinx)

(více)

Recenze (79)

M.Macho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zvláštní pozorovat Capricu, která je stále plná života, všeho dění a otázek, který současný svět nad vlastní propastí řeší taky. Jakoby se od Světa dvanácti kolonií očekávalo nějaké rychlé řešení, vyloučení nemocného článku jinak "funkční" společnosti, která svou sociální a kulturní výstavbou opět připomíná ten náš. Postavy jsou opět dobře nastíněny a jejich budoucnost nejasná. Jako start je to lehce pozvolnější, nicméně to ničemu nevadí. Jejich čas přijde a bude bagru bugr... ()

Honzick 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý úvodní pilot k seriálu. Herecké obsazení se určitě povedlo a vzhledem ke krátké stopáži se během filmu snad ani nedalo nudit. Co si ale nedovedu představit náplň seriálu který se bude točit pouze okolo náboženských témat a vůbec se bude pohybovat spíše po fylozofické rovině..no nevadí aspoň se je na co těšit:) Nezávisle bych dal čtyři hvězdy ale jako fanoušek BSG dávám pět. Jakže tomu říkáte?-CYLON-CYLON? Hm zajímavé:) ()

Reklama

verbst 

všechny recenze uživatele

Takhle parádně rozjetej pilotní díl jsem ještě neviděl. Utekl jako voda, prozradit několik věcí a přitom skoro žádnou - perfektní pilot! Casting hodně pomohl (herečka Zoe mi strašně evokovala Zooey Deschanel, a to vůbec není špatně. Teď když se koukám na ty jména, to asi nebude náhoda, co?). Samostatným "hercem" je tu opět Bearova hudba. Zmírnily se bubny z Galaticy, a nastoupila jemná, dramatická část. Vrchol pro mě byl, když Joseph odhaluje synovi rodinou historii a v pozadí hraje Adamovic znělka z Galacticy. Samotný konec mě naprosto dostal, i když jsem věděl, že to tak dopadne. Že to tak musí dopadnout. Zápletka vydá nejméně na první řadu, a já se nemůžu dočkat. (Původně jsem chtěl napsat, že nenacházím slova...) Teď už zbývá jen dodat: So say we all! ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Skvely uvod do noveho serialu. Jakozto technicky zalozeneho cloveka me to upoutao uz od prvnich minut protoze mechanickych a elektrickych serepeticek je tu vic nez dost a tvurci si opravdu vyhrali. Ale neni to jenom tim taky pribeh neni hloupy ba naopak a krasne naznacuje pocatky Cylonske valky. Herci mi taky prisli solidni a jejich vystupy jsem jim doslova zral nemluve o tom ze postavy jsou velice sympaticke. Osobne budu sledovat dal i kdyz jak je znamo piloty mivaji mnohem vyssi kvalitu ale kdyz si serial udrzi aspon cast image z tohoto filmu budu spokojen. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně slušný začátek, skvěle natočený pilot. Tentokrát nejde o akční vesmírné sci-fi, ale o komornější a filozofičtější "planetární" přetřásání několika vážných témat: posmrtný život skrze virtuální vědomí, etická stránka takovéhoto "vzkříšení", teroristické akce ve jménu Boha a především otázka víry a TOHO PRAVÉHO náboženství. Zatím to vypadá na důstojný prequel mé oblíbené BSG, těším se na seriál. ()

Zajímavosti (12)

  • Alessandra Torresani, představitelka Zoey Graystone, v jednom interview prozradila, že když natáčeli scénu, při které ji měla Paula Malcomson, která ztvárnila Amandu Graystone, udeřit, tak se Paula tak zdráhala, že ji k tomu museli Alessandra a režisér dlouho přemlouvat. Při samotném provedení scény pak byla Paula údajně tak naštvaná, že dala Alessandře natolik silnou facku, až jí vytrhla část prodloužených vlasů a obtisk její ruky zůstal Paule na tváři po zbytek dne. (Caszidy)
  • Když Daniel (Eric Stoltz) a Joseph (Esai Morales) sedí na obědě, je přes ulici vidět firma s názvem Yagger´s. Yagger's je v reálu skutečná restaurace/sport bar nacházející se ve Vancouveru v provincii Britská Kolumbie, kde se Caprica a Battlestar Galactica (od r. 2004) natáčely. Původní logo a styl písma na markýze obchodu tak byly zachovány i pro seriál. (Caszidy)
  • Ve verzi pilotu odvysílané televizní stanicí SyFy se mluví o tom, že k uložení lidské mysli je třeba prostor o velikosti 100 terabajtů dat. V původním pilotu tvůrci zmínili velikost pouze 300 megabajtů. (Caszidy)

Reklama

Reklama