Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spin-off seriálu Battlestar Galactica, jehož pilot bude mít premiéru na podzim roku 2008. Caprica se odehrává 50 let před pádem 12 kolonií, zaměří se na osudy ředitele společnosti, která vyvinula prvního cylona a rodin Graystonových a Adamových. Jak je zjevné, všechno se bude točit opět kolem cylonů. Konečně se dozvíme jak vznikla ta osudová chyba, která za padesát let zničí všechny kolonie - jak přišli na svět cylony a začali první cylonskou válku... Jeho formátem už nebude čistokrevná sci-fi jako u BSG, ale něco co by se dalo označit za "sci-fi Dallas". V případě úspěchu naváže na tento pilot seriál, stejně jak tomu bylo u BSG... (Matrinx)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Když Daniel (Eric Stoltz) a Joseph (Esai Morales) sedí na obědě, je přes ulici vidět firma s názvem Yagger´s. Yagger's je v reálu skutečná restaurace/sport bar nacházející se ve Vancouveru v provincii Britská Kolumbie, kde se Caprica a Battlestar Galactica (od r. 2004) natáčely. Původní logo a styl písma na markýze obchodu tak byly zachovány i pro seriál. (Caszidy)
  • V jednom z dialogů zmínila Lacy (Magda Apanowicz) bohyni podsvětí Hekaté. Narozdíl od jiných řeckých bohů nebyla Hekaté nikdy dřív v seriálu Battlestar Galactica (od r. 2004) zmíněna. (Caszidy)
  • Jedinými koloniemi, které byly v pilotu zmíněny, byly Caprica, kde se příběh odehrává, a Gemenon. Ve vystřižené scéně se sestra Clarice Willows (Polly Walker) zmínila i o Sagittaronu a faktu, že je součástí Dvanácti kolonií. (Caszidy)
  • Jako exteriéry pro natáčení scén z Athénské akademie byly použity budovy University of British Columbia. Jako kancelář ministra obrany Chamberse (William B. Davis) byla použita místnost na právnické fakultě Simon Fraser University. (Caszidy)
  • Jako V-club bylo použito stejné divadlo ve Vancouveru, kde se natáčely i slavné snové/halucinační scény "z opery" v seriálu Battlestar Galactica (od r. 2004). (Caszidy)
  • Alessandra Torresani, představitelka Zoey Graystone, v jednom interview prozradila, že když natáčeli scénu, při které ji měla Paula Malcomson, která ztvárnila Amandu Graystone, udeřit, tak se Paula tak zdráhala, že ji k tomu museli Alessandra a režisér dlouho přemlouvat. Při samotném provedení scény pak byla Paula údajně tak naštvaná, že dala Alessandře natolik silnou facku, až jí vytrhla část prodloužených vlasů a obtisk její ruky zůstal Paule na tváři po zbytek dne. (Caszidy)
  • Verze pilotu vydaná na DVD je delší a obsahuje některé scény, které verze odvysílaná v televizi neobsahuje. Naproti tomu ale ve verzi pro televizi byly digitálně upraveny a vylepšeny některé scény a přechody mezi scénami. Převážně se jedná o záběry Caprica City ze vzduchu. Nejzřetelněji lze tato vylepšení vidět u arény pyramidového týmu Bukanýrů Atlas Stadium, který má v DVD verzi střechu, zatímco ve verzi pro TV je "otevřený". (Caszidy)
  • Když Daniel Graystone (Eric Stoltz) pracuje ve své domácí laboratoři, počítač po jeho levé ruce má na dotykové obrazovce velká písmena "ETAOIN SHRDLU" a pod nimi malými písmeny to samé. Těchto dvanáct písmen je přesně v tomto pořadí nejvíce používanými písmeny v angličtině. (Caszidy)
  • Herečka Karen Austin (ztvárňující zde tchýni Josepha Adamy, Ruth) se objevila i v seriálu Battlestar Galactica, kde si zahrála jednu z členek kultu Gaia Baltara. (Elegnor)
  • V některých skladbách (např. The Adama Name) je patrný motiv, který skladatel Bear McCreary již použil v seriálu Battlestar Galactica. (Elegnor)

Reklama

Reklama