Reklama

Reklama

Caprica

(seriál)
Kanada / USA, (2009–2010), 13 h 57 min (Minutáž: 43–92 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Eric Stoltz, Esai Morales, Paula Malcomson, Alessandra Torresani, Magda Apanowicz, Brian Markinson, Genevieve Buechner, Polly Walker, Panou, Scott Porter (více)
(další profese)

Epizody(18)

Děj se točí kolem rodiny Graystonových a Adamsových, kteří žijí na mírumilovné planetě zvané Caprica. Brzy dojde k průlomu ve vědeckém vývoji a světlo světa spatří první robot s umělou inteligencí - Cylon. Nikdo nemá ani tušení, že by vše mohlo vyústit v nepředvídatelné následky, které mohou ohrozit celé lidstvo. Caprica je spin-offem seriálu Battlestar Galactica a představuje nám dění před 58 lety, než nastal "Pád dvanácti kolonií". (Fallen_One)

(více)

Recenze uživatele Han22 k tomuto seriálu (1)

Caprica (2009) 

Na rozdíl od Galacticy, kdy jsem na nový styl vyprávění a střídání spousty linií nebyl připravený jsem s Capricou věděl do čeho jdu, ale i přesto jsem byl mírně zklamán. Caprica se odehrává 50 let před událostmi v Galactice a přestože oficiálně sleduje vzestup Cylonů, Moore se zaměřuje na spoustu dějových linií, které se vzájemně prolínají a občas smrtelně nudí. Posuďte sami: rodinné vztahy ve stylu Dallasu podpořené ještě všelijakými obchodními machinacemi, holka ze které se stává robot a její vztah k vědcovi, Tauronská hrdost a mafiánská rodina Adamových působící jak z Kmotra, virtuální realita a její nekonečné možnosti a neposlední řadě terorismus a náboženským fanatismu reprezentovaný uctívači jediného boha. Virtuální realita je skvělá, mafiánské linie ujdou, náboženští fanatici nudí a hlavně první půlka seriálu se vleče hodně pomalu... ale ve finále to stojí opravdu za to, hlavně posledních pět minut seriálu. Na 4 hvězdičky pak zvedám hlavně kvůli skvělým postavám podpořeným perfektními hereckými výkony, výborném vizuálu a hlavně takovému tomu něčemu, co způsobuje, že se koukáte dále, protože chcete vědět, jak to dopadne. ()

Související novinky

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

11.04.2014

Seriálová válka lidí a Cylonů začala už v Battlestar Galactice z roku 1978, její nejpamátnější okamžiky však přišly až po roce 2003. Stejnojmenná televizní minisérie totiž nastartovala temnou… (více)

Reklama

Reklama