Reklama

Reklama

Caprica

(seriál)
Kanada / USA, (2009–2010), 13 h 57 min (Minutáž: 43–92 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Eric Stoltz, Esai Morales, Paula Malcomson, Alessandra Torresani, Magda Apanowicz, Brian Markinson, Genevieve Buechner, Polly Walker, Panou, Scott Porter (více)
(další profese)

Epizody(18)

Děj se točí kolem rodiny Graystonových a Adamsových, kteří žijí na mírumilovné planetě zvané Caprica. Brzy dojde k průlomu ve vědeckém vývoji a světlo světa spatří první robot s umělou inteligencí - Cylon. Nikdo nemá ani tušení, že by vše mohlo vyústit v nepředvídatelné následky, které mohou ohrozit celé lidstvo. Caprica je spin-offem seriálu Battlestar Galactica a představuje nám dění před 58 lety, než nastal "Pád dvanácti kolonií". (Fallen_One)

(více)

Recenze uživatele Caszidy k tomuto seriálu (2)

Caprica (2009) 

Věčná škoda. Věčná škoda, že tenhle masterpiece nedostal více prostoru. Alespoň jedna další série navíc by stačila, jelikož Caprica má všechno! Dokonale vytvořený svět odrážející všechny problémy současného lidstva. Od náboženské nesnášenlivosti, terorismu, chamtivosti gigantických obchodních korporací, až po slepou víru, že technologie nám přinesou vše, po čem jsme kdy toužili. Troufám si tvrdit, že Caprica bez problémů obstojí i bez nějaké hlubší znalosti samotného světa Battlestar Galacticy. Skvělé herecké výkony v čele s Ericem Stoltzem a tradičně geniální hudební složku Beara McCrearyho možná lehce sráží nízkorozpočtové trikové scény, těch ale naštěstí není až tolik (i když bych si dokázal představit designově daleko slušivější podobu např. Holobandu). Útěchou na fakt, že se seriál dočkal pouze jediné řady je alespoň fakt, že tvůrcům bylo zrušení oznámeno s dostatečným předstihem a stihli tak většinu příběhových linek vcelku uspokojivě uzavřít, včetně závěrečné sekvence, která nám v rychlosti nastínila, "jak a proč". Stejně se ale po posledním dílu dostavuje neutuchající pocit "zaříznutého potenciálu". ()

Pilot (2009) (E01) 

Pilot Capricy toho hodně naznačil. To jakým způsobem se tu bude nakládat s příběhem, postavami, stejně jako očividně nijak závratný rozpočet. Určitě by se dal samotný seriál odstartovat tak, aby přitáhl více diváků, nicméně těm, kteří "zůstali" dal naději na něco víc. A to s dalšími díly skutečně přišlo. Více už v komentáři k samotnému seriálu. ()

Související novinky

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

11.04.2014

Seriálová válka lidí a Cylonů začala už v Battlestar Galactice z roku 1978, její nejpamátnější okamžiky však přišly až po roce 2003. Stejnojmenná televizní minisérie totiž nastartovala temnou… (více)

Reklama

Reklama