Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živlový dokument o zrodu minimalistického domu poštovny na vrcholu Sněžky nahlíží fenomén české národní hory v různých vrstevnicích, k nimž patří dědictví sychravých vztahů v českém pohraničí stejně jako současná podnikatelská dobrodružství. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Časosběrné dokumenty jsou problematické a zrovna Pahrbek český dvojnásob. Ke Sněžce se váže nejen můj vlastenecký pocit, ale také pocit člověka, který na ní od svých 4 let byl v podstatě každý druhý rok a stejně jako pan Klaus má pocit, že "...Krkonoše jsou jeho hory". Možná i proto jsem byl zklamán z dokumentu, který spíše přibližuje osoby okolo nové poštovny, než skutečný význam hory nebo stavby na jejím vršku. Divák se setká nejen s paní "investorkou", architektem, stavaři, ale také doktorem z KRNAPu a "sběračem" odpadků pod vrcholem hory. Spletenec jejich příběhů příliš nezaujme a působí jen jako malá zajímavost. Pokud šlo o náhled na Sněžku skrze oči těchto lidí, chyběl tam důraz na pocity a jejich vztah k hoře (kromě nábožensky založené investorky, která měla prostoru víc než bych si přál). Od dokumentů očekávám mnohem více informací i méně zmatenosti i proto působí výsledek nekonzistentně.(no právě o poštovně samotné jsme se toho příliš nedozvěděli:)) ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Komu by se nelíbily pěkné záběry ze Sněžky. Byl jsem tam - mašíroval jsem z Horní Malé Úpy a mám na to ty nejlepší vzpomínky. Myslím, že obrazově to bylo úžasné, zbytek včetně afektované paní investorky nestál za nic....A k tomu ten MickeyKlaus...Ale nádherné obrazy okolí převažují. A mimochodem - interiér stavby vypadá fakt dobře. ()

Reklama

lenuse 

všechny recenze uživatele

Nezbývá než doufat, že Ježíš z Ria se na Sněžce neobjeví. Myslím, že Poláci už toho tam napáchali dost. :-)))) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Myslím, že autorka chtěla hlavně upozornit na problematickou stavbu poštovny, která v televizi připomínala tak trochu jihlavský Prior nebo Citypark... Ale nechci hodnotit stavbu, názor si na ni udělám, až si zase vyšlápnu na Sněžku. Jsem rád, že Krkonoše jsou Klausovy hory, moje hory jsou Roháče:-), z českých mám pak raději Šumavu. Ale k hodnocení dokumentu: oceňuji, že autorka zůstala nestranná. Řada mluvících hlav sice odváděla chvílemi od nepozornosti, ale zase se mihl nápad s Krakonošem (nevím, jestli zrovna šťastně zakomponovaný). Líbila se mi závěrečná změt názorů, kde se navzájem překrývaly ty kladně i záporně hodnotící. Slabší byl hudební doprovod, místy příliš agresivní. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Východní zapadlé Krkonoše jako Malá Úpa, Žacléřsko jsou mnohem více pustější od turistů a krásnější. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama