Reklama

Reklama

Speciální jednotky v akci

(seriál)
  • Česko Hrdinové speciálních složek (více)

Obsahy(1)

Vzrušující poutavý seriál znovu oživuje příběhy o záchranných operacích britských elitních vojáků. CGI spolu s objasňujícími archivními rozhovory a moderní grafikou seznamuje diváka s nástrahami, rychlým uvažováním a obtížnými rozhodnutími, se kterými si musí tým SAS poradit v různých situacích. V době, kdy panují obavy o bezpečnost občanů, přináší oslava aktů skutečného hrdinství vítanou úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

liskam 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument. Dobře připravené a srozumitelné podávané informace, ale na filmové realizaci se mohlo ještě více zapracovat. Za mě (díky slabé realizaci) "pouze" 85% ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Značka BBC sa nezaprela a ponúka nám ďaľší s kvalitných dokumentov. Tentokrát nie prírodopisný, no nemenej zaujímavý pohľad do zákulisia špeciálnych britských jednotiek SAS. Hranou formou nám približujú niektoré z akcií, ktoré sa skutočne udiali. Vidíte priebeh, myšlienkové pochody, očité svedectvá, skrátka adrenalín ako by ste sa toho sami zúčastnili. Skoro vždy sa musí aj improvizovať a rozhoduje sa v pár sekundách. A pritom tí borci zo SAS po pár rokoch vyzerajú ako bezdomovci.. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

poutavé, pokud se člověk odprostí od politického zákulisí, musí uznat že dokument je skvěle natočen, ať už v pasážích promlouvajících veteránů, či hraných scénách ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Tento TV seriál zajímavě otevírá divákovi průhled do světa precizní práce jednotek SAS jejich odvahy, která je obdivuhodná. Filmová konstrukce na rozdíl od hraného filmu neozřejmuje problém konkrétního terorismu do všech detailů, ale vystupují zde skuteční svědci a prakticky informují, jak skutečná událost proběhla a to jsou hlavní klady, které nelze opominout. Protože to je opravdu realita. ()

Mikec007 

všechny recenze uživatele

Když sem to viděl poprvé, tak to byla nějaká "obyčejná" akce z londýna, kde musela zvláštní jednotka osvobodit jednu budovu, tak sem si myslel, že to bude takovýdle jednotvárný, že to vdycky bude tak, že prostě jdou někoho zatknout nebo tak. Při druhym sledování sem ale byl velmi mile překvapen, že akce se tentokráte konala někde snad na blízkym východě a byla to v podstatě válečná bitva mezi hrstkou příslušníků SAS a několika stovkami fanatických protivníků. Třetí díl, co sem viděl se zase odehrával kdesi v africe, kde v nejhlubší džungli byla v malý veničce držena skupinka šesti britských zajatců, který hlídalo opět několik stovek fanatických domorodců. Prostě tohle jednoznačně neni ani jednotvárný, navíc je to celkem i napínavý a líbí se mi i forma, kdy je vlastně jakoby natočena (zrekonstruována) akce a k tomu vyprávěj lidi, kteří se týhle akce doopravdy účastnili. Působí to velmi autenticky (alespon na mě). Prostě zase jednou velmi povedený dokument!! EDIT: jenom škoda, že na Z1 dávali jenom tyhle tři díly:( Takže sem toho víc neviděl.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Speciální jednotka GSG 9, která provedla akci v Mogadišu, oficiálně vznikla 17. dubna 1973 v reakci na tragický propadák v Mnichově v roce 1972. (Laca1313)
  • Ihned po zveřejnění úspěchu akce v Mogadišu spáchali ve vězení sebevraždu členové RAF A. Baader, G. Ensslinová a J-C Raspe. (Laca1313)
  • Při osvobození letadla v Mogadišu byly poprvé v ostré akci užity tzv. zábleskové (omračovací) granáty. (Laca1313)

Reklama

Reklama