Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletá studentka překladatelství a tlumočnictví Laura chce být úspěšná za každou cenu. Ačkoliv se s přítelem dělí o nájem a přivydělává si brigádami, její finanční situace začne být neúnosná. Jednoho večera v zoufalství odpoví na inzerát staršího muže, jenž hledá něhu za sto eur na hodinu. Laura se zapřísahá, že se k tomuto nouzovému řešení uchýlí pouze jednou, aby pokryla nezbytné náklady. Lze však z bludného kruhu prostituce a rychle vydělaných peněz jen tak lehce vystoupit? (claudel)

(více)

Recenze (17)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEJSEM ŽÁDNÁ DĚVKA!“...... /// Aby 60 Éček měsíčně na žrádlo nebylo přepychem…. tož (chlapi) máme tu ten ,,studentskej servis“. Ze života – já teda nejsu mladá (vole ani krásná…) studentka, a snad proto mě tyhle filmy bavěj. To, že nejsu ani ,,mlsnej kocour“ píšu proto, že vod nich čekám něco víc, než jen ,,bobříky“. Jsou tu emoce, rozpolcenost pocitů mladý holky a stejně jako u ,,fetu“ záleží, jak moc je jedinec inteligentní. A to se pozná podle toho, kam až to zajde. Sociologická sonda do života studentky (studentek). A dál? Film má upozornit na problém ….. ,,no to víte studenti... To jsou velký očekávání, ale prostředků málo!“ Jasně…, ale když bych chtěl svý dceři vysvětlit, že tenhle způsob přivýdělku, zdá se mi poněkud nevhodnej, asi bych byl radši, kdyby se šlo víc do extrému! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou autobiografickou knihu, kterou v roce 2008 napsala ,,anonymní“ autorka Laura D. číst nebudu. 2.) V inzerci čtu jen ,,kousky“ pro starší 18ti let. 3.) Tak nám holka udělala ty přijímačky na vešku.... 4.) Thx za titule ,,Ergulis“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Silné erotické drama na hraně sexploitationu, místy nepříjemné, autentické, bezvýchodní a velmi realisticky podaný náhled do dnešní prostituce. Příběh se zaměřuje na krásnou 19 letou Lauru, která je na škole, ale chybí ji peníze vše splácet a tak zkusí tu "poslední" možnost sex za peníze. Vzniká zde nekontrolovatelná a osudná spirála, kde sledujeme hlavní hrdinku chodit z jednoho bytu do druhého a provádět celkem dost chlípné věci. Nahota je zde zobrazená v plné kráse a z některých pánských uchylů může být slečnám nepříjemně. Francie opět ve formě. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí***. 7.5/10. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tohle nejsou zrovna filmy, které bych nějak extra vyhledávala a proto jsem byla překvapená sama sebou, že jsem zůstala přilepená u monitoru až do konce i přes přílišnou explicitu některých scén. Kdo za to může, je zcela bezesporu brilantní Deborah Francois, která roli Laury hrála maximálně uvěřitelně. Její občasný a pochopitelný odpor nebo naopak zmatek v duši, kde jí hlavou probíhaly myšlenky na nezaplacené účty, ale i touha po těch senzačních hadrech, co nosí spolužačky.....ach jo, všechno jsem jí věřila. Oproti jiným tady si myslím, že všeho bylo tak akorát, aby jsme si udělali jasný obraz toho, jak to žel v mnoha případech chodí i v reálu. Držím palce všem těm Laurám, kteří neokorají a zůstane jim alespoň ždibec sebeúcty a dokážou se z toho vyhrabat i když někdy s odřenou kůží na srdci a raněnou duší. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Sleeping beauty po francouzsku. At už je to francouzská romantika nebo drama, nikdy se nejedná o vyloženě otřepaný film, na to se u Francouzů můžeme spolehnout. Bohužel, jak už to u takových dramat bývá, je to neskutečně natahované a od půlky už se modlíte za konec. Téma je závažné a alarmující, příběh odporný a těžko stravitelný. Deborah Francois v hlavní roli výborná. Jen škoda, že to trochu neodsýpalo. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Mladá študentka má väčšie mesačné výdaje ako príjmy a musí to rázne zmeniť. Pomaly sa ponára do prostitúcie a neni to také jednoduché ako sa jej zo začiatku zdalo. Jemne erotický snímok so sexy Déborah François, ktorá zahrala veľmi presvedčivo. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi syrový snímek, přesto však natočený do jisté míry decentně, což nijak nesnižuje výpovědní hodnotu. Dle mých předpokladů se jedná o silně sociologický film, který nabádá a varuje před dnešní krutou realitou, jež se netýká pouze Francie, nýbrž i ostatních evropských zemí, Českou republiku nevyjímaje. Déborah Francois předvádí doslova heroický výkon, již ve Femmes de l´ombre zaujala svojí křehkostí a citlivostí, které musí vzdorovat zlu, zde posouvá svůj projev ještě o třídu výše. Do budoucna se můžeme určitě těšit na její další filmy. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Belle de jour, Sleeping Beauty a nyní mladá Laura ve filmu Mes cheres etudes. Co mají společného? Hledají únik z každodennosti - ať už ve formě materiální nebo psychické. Tenhle film osciluje na hraně dokumentárního filmu, jak je patrné v závěru, kdy moderátor mluví o studentské prostituci. Film dobře zachycuje proměnu Laury, kdy zpočátku se snaží být nad věcí a mít nad vším kontrolu až po ten konec, který byl nakonec očekávatelný. Ten její "mac" byl fakt sympaťák :) Oproti tomu Joe a jeho "pojďme do klubu".... :-x A roztomilé bylo, jak to celé šlo do kopru, když si Laura pořídila mobilní telefon. Ano, tahle komunikace je zkáza lidstva. Rozhodně snímek stojí za zhlédnutí už kvůli svojí aktuálnosti - strava, byt, knížky, školné... Díky bohu už nejsem studentka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten snímek má výborný nápad. Je o dívce, která se na vysoké škole rozhodne, že je vlastně docela fajn vydělávat si peníze tím, že jí za to starší páni platí. Sice nevím proč, vzhledem k tomu, jak se při tom tváří, ale někomu stačí málo očividně. Bohužel ale snímek v tomhle tématu nepřinese nic skutečně zajímavého, nečekaného. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Mazec!! Silně erotický drama o mladý studentce 19 let, co se vydá na dráhu "prostitutky při škole", aby školu dodělala. Extrémně cílevědomá mladá dívka jde prostě za svým cílem doslova do roztrhání těla. Silně explicitní, hodně k zamyšlení. Na TV film až šokující. Někdy až hraničící se "sexplotationem" ... Každopádně Deborah Francois to hraje fakt geniálně a všechno jsem ji maximálně věřil. No a taky je to neskutečná "fresh kost", která je v tom filmu víc nahá než oblečená, což bylo pro mne hlavním lákadlem, nepopírám ... (ten den jsem ji viděl ještě ve Španělské hrůze Pečovatel)... :-PNemohu nevzpomenout na velice tématicky podobný snímek LILJA, tento je však ve všech ohledech mnohem kvalitnější!! ... Doporučuju !! 4,5* ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Film o problému, který byl v jednotlivosti zobrazen a potvrzen pádnými dialogy a v závěru zobecněn pomocí sociologie a jejích statistik. Bohužel jsme byli svedeni na cestu, která není jedinou a prošli jsme bez povšimnutí mnoho křižovatek a odboček. Jednou z hlavní (jedno zda jde o křižovatku nebo odbočku) je: "Když na to nemáš, tak toho nechej!" Ve starších civilizacích to platilo bezprecedentně: "Když sex, tak konec studia a hybaj do práce!" Když nestačí na studium sociální podpora, prospěchové stipendium (a Laura ho asi měla), příspěvek na ubytování a brigády o víkendech a též denní jídlo do stovky a kromě výdajů za studium pokud možno žádné další, pak už opravdu není, co by mělo stačit a je možno směle nasenout na kolotoč: Výdelěk - Spotřeba - Ještě větší výdělek - Ještě větší spotřeba.... Rozetnutím této rotace je "Téměř žádná či minimální spotřeba", nikdy "Ještě větší či co možná největší výdělek."Angličané mají dva hezké idiomy "Easy Money" a "Easy Meat". Film si můžeme promítnout i v těchto termnech. A navíc mi tu chybí genderová paralela: Kdo živí na studiích kluky? Nevěřím, že by to byly právě lehké holky. ()

Steffa. 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahraná role Laury, která se skrz svůj sen vystudovat a stát se překladatelkou a cestovat, propadá hlouběji a hlouběji, daleko za hranice své vlastní morálky, kterou však cítíme, že má po celý film i přes všechno, co dělá. Zprvu má pocit, že jen jednou překročí své hranice, aby zaplatila dluhy a než se naděje, dělá to znovu a znovu, přičemž spatřujeme, jak ji celý tento způsob života ničí a nabourává její psychiku. Záběr, ve kterém sedí ve škole a ostatní spolužáci si balí věci a odchází z učebny dokonale vystihuje Lauru jako dívku, pro níž na světě zbyla jen samota, prázdnota a pomíjivost. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Doslova odporný film, nepříjemný a těžký na sledování. Něco z dojmu dělá zajímavé a nosné téma, něco nepopiratelný um režisérky. A za zbylou polovinu si připsala zásluhu tradičně výborná Déborah François. Pohled do její zčásti vyděšené, zčásti zhnusené tváře je jen pro silné povahy. Televizní výprava snímku prospěla, jen bych ocenil ještě trochu víc autentičnosti, a možná i trochu toho násilí. Pak by to bylo za pět hvězdiček. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Kdybych tenhle film viděl před deseti letech byl bych z něho odvařenej, ale od té doby jsem viděl pár filmů na téma prostituce a ikdyž tenhle má celkem odvážný scény tak je to jen průměrný film, který mne do děje úplně nevtáhl. ()

RPupkin 

všechny recenze uživatele

Celospolečenský apel filmu ‒ ostatně i literární předlohy ‒ je zřejmý, chvályhodný a vysoce relevantní, ovšem zvolená forma není nejšťastnější a působí dost chladně, odtažitě a mdle, stejně jako Laura při poskytování studentských služeb. Ono není divu, když první fuškou je frivolní francouzský Fritzl ve fešném flanelu. Snímek selhává např. v lepším vykreslení Lauřina rodinného zázemí. Rozpačitý závěr na celkovém dojmu také nepřidá. Celkově vzato: za mě palec mírně dolů, 40 %, nechci vidět znovu. [viděno v květnu 2021 | komentář #47] ()

Mijagi 

všechny recenze uživatele

Syrově natočený film o studentské prostituci, o holce, která volí tuto cestu, aby mohla uhradit veškeré náklady spojené se školou, jenže pak se jí přísun peněz zalíbí a už se veze ve spirále. Explicitní scény vyvolávají smutek nad využitím člověka jako nástroje k ukojení vlastních tužeb a zároveň podtrhují beznaděj hlavní ženské postavy. Škoda, že v druhé polovině příběh jakoby tápe odnikud nikam a konec je uspěchaný. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých reálnejších pohľadov na ešte zvrátenejší svet. Laura to zahrala veľmi presvedčivo, no top boli všetci úchylní prerverti. Pokazil to akurát jej "vzťah" - úplne zbytočná zápletka, no celkovo presný zásah! 70% ()

Reklama

Reklama