Reklama

Reklama

Kraděnoje solnce

  • Sovětský svaz Краденое солнце (více)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Sovětský svaz, 1943, 11 min

Obsahy(1)

V lese je den jako každý jiný a to až do chvíle, než krokodýl sežere slunce. Zatímco slunce svítí v břiše krokodýla, v lese nastane zmatek. Zvířátka nevidí na cestu, nemůžou najít cestu domů, koloušek marně ve tmě hledá mámu a sova všechny děsí svým houkáním. Pomoci může jenom děda medvěd. Ten ale zrovna hledá ztracená vnoučata. Medvěd se nakonec nechá přemluvit, aby za krokodýlem šel a slunce od něj získal zpět. Podaří se medvědovi vyhrát souboj pro záchranu lesa a shledá se se svými medvíďaty? (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (2)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Krokodýl ve své nenažranosti chňapne po srnčeti, které mu uteče, chňapne po zajíčkovi, který mu naštěstí taky uteče, k mé upřímné úlevě, protože kdo by se chtěl dívat na to, jak nějaký ještěr ve své škaredé hubě přežvykuje zajíčka, pak chňapne po ptáčkovi a protože má opravdu dobrou trefu, i tentokrát mine. Nevím, jak to udělal, ale přes vzdálenost osmi světelných minut sežral Slunce. Průšvih, ale pořád se na to kouká líp, než kdyby sežral toho zajíčka. Jenže v lese je tma, že do stromů narážejí i netopýři. Nejvyšší čas povolat dědu medvěda, aby z krokodýla Slunce vymlátil. Už chápu, proč je někdy Slunce rudé, to bude tou krokodýlí krví. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Čierno-biela klasika s precíznou animáciou. Ivan Ivanov-Vano sa o pár rokov stal nestorom sovietskeho animovaného filmu. ()

Reklama

Reklama