Reklama

Reklama

Mein Kampf

(TV film)
  • Francie Mein Kampf, c'était écrit
všechny plakáty
Francie, 2009, 56 min

Režie:

Antoine Vitkine

Obsahy(1)

Meinf Kampf. Hitlerův boj za „rasovou nespravedlnost“. Co předcházelo jejímu vydání a jak se podepsala na předválečné německé společnosti? A je i dnes stále nebezpečná? Sledujte příběh knihy, který začal před 85 lety za zdmi vězení v německém Landsbergu. Sledujte příběh textu, který měl o to větší vliv na běh dějin, o co absurdnější byla pravda v jeho řádkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

bari68 

všechny recenze uživatele

V tomto dokumente je vlastne najfascinovanejšie to, že aj po desaťročiach je stále bestsellerom.Inak,ostatné fakty už sú už otrepané, niektoré zasa o to viac zaujímavejšie. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Francouzský dokument o největším díle Adolfa Hitlera, který se díky propagandě každým dnem vzdaluje reálné postavě dějin a stává se stále více opovržení hodnou ikonou a abstraktním vyjádřením zla. I díky tomu je pro současné generace odrtženým neosobním pojmem bez souvislostí a interakce s reálným světem. A tenhle antikrist, který páchal zlo prostě proto, že byl zlé a zrůdné monstrum, sepsal do jakési knihy své podivné názory. Jelikož jsme však bodří demokraté, tak knihy nepálíme. Jenom zakazujeme. Když totiž zakážete něčí názory, tak už přece nikdy nemohou napadnout nikoho jinýho. To je logické. A když něco nevidím, tak to neexistuje. Přece. Takže si všichni můžete oddechnout, není již nutné historii nezaujatě analyzovat a poučovat se z ní. Zákaz svastiky, tohoto pamfletu a národního socialismu nás navždy ochránil před dalším zlem a proto už neexistuje rasismus, antisemitismus ani neonacisti. A proč zakazovat jen slova? Zakažme i myšlení! Jó, taky bych zakazoval, to byste se divili. Třeba hloupost... Síla a to nejpodstatnější na tomhle trochu zdlouhavém dokumentu je především osvětlení okolností rozšíření knihy. Jaké manipulace ji provázely tenkrát a jaké nesmyslnosti dnes. Hádejte, proč je i v dnešní době bestsellerem. Každej ji chce, než vydání (zase) zakážkou. Protože... bububu, zlý zlo! ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Víc než knize samotné a jejímu obsahu je zde prostor věnován okolnostem jejího vzniku a "úspěchu". To je ta zajímavější část dokumentu. Dále je však velký prostor věnován nezáživnému filozofování nad tématem, zda Mein Kampf povolit dále vydávat nebo ne. ()

Reklama

Reklama