Reklama

Reklama

Ruské obláčky kouře

(TV film)
všechny plakáty
Česko, 2007, 52 min

Režie:

Jan Šikl

VOD (1)

Obsahy(1)

Ruské obláčky kouře vyprávějí o osudech rodiny Popovových. Ve 20. letech přijíždí do Československa Vladimír Dimitrijevič Popov s rodinou. Emigranté zaniklého carského Ruska se usazují nejprve v Plzni, ve 30. letech se stěhují do Zelené ulice v pražských Dejvicích. Popovův patent stroje na balení cigaret rodinu dostatečně finančně zabezpečuje. Popovovi si tak mohou dovolit pravidelné dovolené, auto s řidičem a jejich dcery mohou studovat. Starší Gali navštěvuje techniku, mladší Marusja proti vůli svého otce studuje medicínu. Rozdílnost povah obou dcer předznamenává i jejich budoucnost. Zatímco Gali se snaží ve všem poslouchat otce, provdá se a natrvalo se usadí v Československu, Marusja se vdává tajně, otec ji vydědí a po osvobození Československa odchází i s manželem zpět do Ruska. (Gabretta)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Takové dost nudné životní styly. V Kolodějích u Prahy jsme hrávali zápasy, praděda zase jezdil na dovolenou do Kunratic. Obojí je dnes součástí Prahy a okolí není a nikdy nebylo moc pěkné. Kolik lidí se může pochlubit, že má takto bohatý rodinný archiv? ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o ruské emigraci u nás v Československu. Spíš je pro mě záhadou, že vzhledem k dobrým vztahům s Ruskem sem náš stát pouštěl ruské emigranty, jichž vlastní země vyhostila.. ()

Gabretta 

všechny recenze uživatele

Prostřednictvím kamery Vladimíra Popova nahlížeme do života ruské emigrace v Československu v první polovině 20. století. ()

Reklama

Reklama