Reklama

Reklama

Skleníkový efekt

(festivalový název)
  • Rusko Parnikovyj effekt (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Venkovské dívce Ritě (Elena Polyakova) ukradnou na nádraží v Moskvě kufr s věcmi. Rita je v cizím rušném městě úplně sama, bez dokladů, bez peněz a bez adresy svého prchlivého přítele. Ritě nečekaně pomůže bezdomovec přezdívaný Němý, kterého lhostejná společnost také nechce. Dvě osamělá srdce, která se potřebují... (sator)

Recenze (3)

sator

všechny recenze uživatele

Venkovské dívce Ritě (Elena Polyakova) ukradnou na nádraží kufr s věcmi. Rita je v cizím rušném městě úplně sama, bez dokladů, bez peněz a bez adresy svého přelétavého přítele. Ritě nečekaně pomůže bezdomovec přezdívaný Němý, kterého lhostejná společnost také nechce. Dvě osamělá srdce která se potřebují. ...zde ()

rysafi 

všechny recenze uživatele

Máme začátek třetího tisíciletí, příběh se odehrává v Moskvě, ale platný je v každém větším městě kdekoli na světě. V Rusku sem se naučil několika výrazům, jež není třeba překládat do češtiny: bezdomnyj bezprizornik. To vystihuje oba hlavní hrdiny. A realita je taková, že si čím dál víc uvědomujeme své otroctví pod bičem kapitálu a už bychom raději měli pokoj od byrokratů a jistotu hledáme v lidech...měli bychom ji hledat v lidech. Zatímco skuhráme nad nejistotou bydlení, solventnosti. ()

Reklama

Reklama