Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měsíc po premiéře svého filmu AVATAR vypustil James Cameron do světa dokument, který, nejen fanouškům, přibližuje složitý proces natáčení. V několika kapitolách můžeme například vidět převádění hereckých pohybů do počítače skrz motion-capture, tvorbu speciálních efektů, trénink a choreografii soubojů, skládání hudby, nebo vymýšlení pandorského jazyka. Vznik snímku AVATAR byl možný jen s tou nejmodernější technikou. (Davies182)

(více)

Recenze (78)

heyda 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument k natáčení Avataru. Jen škoda, že si dali neuvěřitelně obrovskou práci s vytvořením úžasného, uchvacujícího zevnějšku a úplně zapomněli na vnitřek Avataru a to jeho obsah, který je studený jak psí čumák a originální, jak 150. díl Ulice. Jinak určitě můžu doporučit. Těch 22 minut uteče jak voda a určitě se dozvíte mnoho zajímavostí. 8/10 ()

freEDelL 

všechny recenze uživatele

Po první projekci Avavtaru jsem vyšel ze sálu ohromen a namlsán na další projekce, věděl jse, že u jedné nezůstane. Ale po shlédnutí tohoto dokumentu (1080p, projektor a plátno) jsem měl svou dolní čelist až na zemi. Líbilo se mi to snad více než film. Krásně ukázáno, jak si s tímto snímkem Cameron vyhrál. Je to opravdu hračička, podle mého názoru se jeho vývoj zastavil někde v 6-ti letech a teď si s filmy hraje jako šestiletý kluk se svým prvním Legem Technics. :-D Všem, co viděli Avatar tento dokument doporučuji, protože je to neskutečné. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Richard Taylor dělal už pro Lord of the Rings trilogii - miniatury, zbraně ad., ten zkrátka nemůže zklamat. Baví mě poslouchat, jak co dělá, proč… Bohužel on i ostatní zajímaví fachmani mluví jen pár vteřin a pak jsou umlčeni ukázkami z filmu. Tohle je spíš takové promo, ne jeden z těch skutečných dokumentů, které tak ráda sleduji na rozšířených a sběratelských dvd edicích. Avatar je technologicky natolik pozoruhodný (ty fascinující virtuální, simultánní a 3D kamery...), že tohle skromné „making of“ mě absolutně neuspokojilo. Ovšem za 22 minut se toho příliš ukázat nedá a více toho je samozřejmě na dvd a blu-rayi, takže si otevřete šrajtofle. My to chápem, Camerone:). ()

Sochorisko 

všechny recenze uživatele

Sice jsem velký zastánce Avatara a velice obdivuji všechny, kdo se podílel na jeho realizaci ale.. Zkusme nahlédnout úplně z jiné stránky, opomeňme teď jedno konkrétní dílo.. Vždyť ten film již není více filmem, to je neinteraktivní vizuální digitální hra, kde sledujeme věci, které sledovat nejdou jinak, než pomocí úprav, ano, je to sci-fi a fantasy ale kam to půjde dál ..? Nahradí skutečné herce také jenom animace? Vzpomeňme si na staré dobré westerny, nemyslím si, že by ve snímku "Vůně cibule" byla ona důležitá ingredience dodělaná nad rámec reality.. (ano jsem magor a není to úplně názor, který sám zastávám, je to pouze úvaha) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

skvely dokument, uplne uchvacujici, az po nem sem si naplno uvedomil, jaky je Jim genius. A musel sem samozrejme hned potom jit znovu do kina. Opravdu neskutecne lakadlo a pekna past na akademiky. Protoze pokud po tomhle nedaj Cameronovi oscara, tak se na tuhle filmovou udalost uplne vykaslu.. i tak me v posledni dobe neskutecne... Ale to sem odbocil trochu na stranu a do blizke budoucnosti (o tom si muzem povidat pri jinych filmech), takze se vracim k tematu. ten zacatek, jak Jim mluvi o snovem projektu a vsechny jeho ovecky sedi ci stoji kolem neho me krasne dojal.. a pak uz se na me zacaly valit informace, informace, informace atd. Pekne vedet, kde se inspirovali, jak ve skutecnosti herci vypadali a jak Horner nahraval :-). Tresnicka na dortu a doporucuji vsem fandum. 100% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama