Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měsíc po premiéře svého filmu AVATAR vypustil James Cameron do světa dokument, který, nejen fanouškům, přibližuje složitý proces natáčení. V několika kapitolách můžeme například vidět převádění hereckých pohybů do počítače skrz motion-capture, tvorbu speciálních efektů, trénink a choreografii soubojů, skládání hudby, nebo vymýšlení pandorského jazyka. Vznik snímku AVATAR byl možný jen s tou nejmodernější technikou. (Davies182)

(více)

Recenze (78)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: 20th Century Fox Film Corporation // Pre fanclub Avatara povinné... Objasnenie ako čo bolo točené, ako čo bolo robené...... ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Richard Taylor dělal už pro Lord of the Rings trilogii - miniatury, zbraně ad., ten zkrátka nemůže zklamat. Baví mě poslouchat, jak co dělá, proč… Bohužel on i ostatní zajímaví fachmani mluví jen pár vteřin a pak jsou umlčeni ukázkami z filmu. Tohle je spíš takové promo, ne jeden z těch skutečných dokumentů, které tak ráda sleduji na rozšířených a sběratelských dvd edicích. Avatar je technologicky natolik pozoruhodný (ty fascinující virtuální, simultánní a 3D kamery...), že tohle skromné „making of“ mě absolutně neuspokojilo. Ovšem za 22 minut se toho příliš ukázat nedá a více toho je samozřejmě na dvd a blu-rayi, takže si otevřete šrajtofle. My to chápem, Camerone:). ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

skvely dokument, uplne uchvacujici, az po nem sem si naplno uvedomil, jaky je Jim genius. A musel sem samozrejme hned potom jit znovu do kina. Opravdu neskutecne lakadlo a pekna past na akademiky. Protoze pokud po tomhle nedaj Cameronovi oscara, tak se na tuhle filmovou udalost uplne vykaslu.. i tak me v posledni dobe neskutecne... Ale to sem odbocil trochu na stranu a do blizke budoucnosti (o tom si muzem povidat pri jinych filmech), takze se vracim k tematu. ten zacatek, jak Jim mluvi o snovem projektu a vsechny jeho ovecky sedi ci stoji kolem neho me krasne dojal.. a pak uz se na me zacaly valit informace, informace, informace atd. Pekne vedet, kde se inspirovali, jak ve skutecnosti herci vypadali a jak Horner nahraval :-). Tresnicka na dortu a doporucuji vsem fandum. 100% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech dokonale průměrný film o filmu. Avatar samotný mě naprosto zklamal, ale na jeho výrobu jsem byl poměrně zvědavý. Velká část dokumentu je bohužel věnována ukázkám z filmu a naprosto zbytečným proslovům o tom, jak obsadili ty nejlepší herce nebo podobným chvalozpěvům - Giovanni Ribisi: "The story is so original... and really beautiful, and epic." Samotné technologii výroby je věnována (na můj vkus) malá část stopáže. Několik věcí mě ale zaujalo. Třeba jakási Cameronova speciální kamera, která mu v reálném čase ukazovala natáčenou scénu už v zjednodušené digitální podobě. Kdyby šel dokument víc do hloubky, tak by si ode mě možná zasloužil vyšší hodnocení, než má Avatar, ale nakonec dávám oběma stejně, protože tohle je prostě jen obyčejná reklama, pozvánka do kina. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Z čeho měla původně být reklama na úžasný snímek Jamese Camerona, z toho se vyklubal perfektní dokument o natáčení. Stopáž sice není bůhvíjak sáhodlouhá, ale i tak se jedná o více než dostačující pohled pod pokličku nejvýdělečnějšího snímku všech dob. Filmeček hodně připomíná dokumenty o Pánovi Prstenů a to nejen díky tomu, že se v něm opět představí známí pánové z WETY a jejich rekvizity... Nejpříjemnější je pak sledovat sličnou Saldanu a jejího protějška Worthingtona, kterak si oblečeni v motion capture hrají na indiány a nacvičují souboje. Ve spolupráci s hudbou ze stejnojmeného snímku je tento pohled na Avatara prostě dokonalý, měl jsem slzy na krajíčku. Cameron je frajer. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dokumenty a pohlaď do zákulisí mám rád a hlavne z veľkých filmov.A toto rozhodne veľký film je.Velmi zaujímavý dokument a hlavne velmi zaujímavé natáčanie.Mnohý ludia by to mali vidieť ,aby videli kolko roboty s tým bolo.Nechápem ako je možné, že Cameron nedostal oscara za réžiu.Video môžete zhliadnuť tu: http://www.youtube.com/watch?v=abtJ_Mb0_v0100% (ďalšie časti v bočnej lište)100 - 5* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jediný spôsob ako si skrátiť čas čakania na DVD edíciu je tento dokument. Zárobok filmu $1,900,514,732 po 42. dňoch hovorí sám za seba. Či už ste mali tú možnosť Avatara zhliadnuť alebo ešte len váhate, odporúčam prvej i druhej kategórii. V oboch prípadoch sa dozviete niečo nové, poučné, úsmevné a zábavné. Od dôvodu výberu hercov, cez spracovanie 3D kamery, až po opis planéty Pandora. Berte tento krátky počin ako dlhšiu upútavku pre neznalcov a zasvätenie pre (nás) znalcov. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument o tvorbě tohoto úžasného filmu. Všechna ta příroda a ty technologie, no prostě perfektní! ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Je to jako s jinými Cameronovými filmy. Prostě James je třída, mistr ve svém oboru. Ať už se Avatar někomu líbil a někomu ne, měli by alespoň ocenit umění herců a režiséra, jejich tvrdé dlouholeté práce a jejich výsledků. Avatar vynikající výsledky zaznamenal, i když nevyhrál Oscara. Tento dokument jasně ukazuje, že Cameron je stejně vítěz. Napsal, zrežíroval a překvapil! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument k natáčení Avataru. Jen škoda, že si dali neuvěřitelně obrovskou práci s vytvořením úžasného, uchvacujícího zevnějšku a úplně zapomněli na vnitřek Avataru a to jeho obsah, který je studený jak psí čumák a originální, jak 150. díl Ulice. Jinak určitě můžu doporučit. Těch 22 minut uteče jak voda a určitě se dozvíte mnoho zajímavostí. 8/10 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o vyjímečném a dokonalém snímku, který mj. poukazuje na obrovské odhodlání, jenž provázelo celou tvorbu tohoto filmu a bez nějž by nikdy nevznikl. Přišel jsem, viděl jsem, hubu maximálně dokořán otevřenou měl jsem. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nejvíce mě zaujal trénink herců a nejvíce rozesmál Giovanni Ribisi když řekl, že příběh Avataru je originální. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Úžasný pohled pod pokličku technologického zázraku jménem Avatar. Škoda jen, že tenhle minidokument není delší. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

nahlédnutí pod pokličku tvorby nejvelkolepějšího filmu všech dob aneb povinnost pro všechny fanoušky tohohle Cameronova majstrštyku.. s naposlouchaným soundtrackem ještě větší paráda.. no prostě fuckin' awesome záležitost.. ještě teď to rozdýchávám ()

Reklama

Reklama