Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Trudi a Shade, v Laramie v Novém Mexiku, bezútěšné díře na kraji pouště. Ona sama už víceméně na jakoukoli změnu k lepšímu rezignovala, a s bolestí sleduje, jak si její starší dcera Trudi snaží zkazit život. Trudi je rozhněvaná dívka se špatnou pověstí, má dojem, že jediný způsob, jak získat něčí pozornost, je nabídnout své tělo. Později se dozvíme, že ji do sexu zasvětila parta mladíků, kteří ji znásilnili. Rezignuje na školu a nastupuje stejně jako její matka do bistra, aby obsluhovala řidiče kamiónů, kteří projíždějí kolem. Jednoho dnes se tam seznámí s mladým Angličanem, geologem, který je úplně jiný. Prožije s ním nádhernou noc v poušti, v zářící jeskyni, zamiluje se. Geolog odjíždí dál, slíbí se ale za pár dní vrátit. Jenže už se neobjeví. Trudi zjišťuje, že je těhotná, rozhodne se Laramie opustit a odjíždí do Dallasu. Mladší Shade tráví svůj čas v místním kině, hltá sladkobolné mexické filmy a sní o svém otci, který rodinu opustil, když byla docela malá. Idealizuje si ho a snaží se ho najít, přitom dlouho netuší, že žije docela blízko. Když pak k setkání přece dojde, zjistí, že je to ušlápnutý chudák, který je pod pantoflem hádavé lakomé ženy. Snaží se aspoň matce najít jiného partnera, zaranžuje dokonce schůzku naslepo - a trefí se do muže, kterého matka zná a už léta odmítá. V průběhu roku se Shade seznámí s mexickým hochem Javierem a oba se do sebe zamilují. Také Nora najde, takřka proti své vůli, partnera - je to muž, který montuje satelitní antény, s poetickým jménem Hamlet Humphrey. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Výborný film o obyčejných lidech a obyčejných věcech lidských. Žádné úchvatné výkony, žádné úchvatné emoce. Jen takový příběh ze života matky a dcery a lidí kolem nich... Ženským pohledem. Ani špetka feminismu, ani špetka mudrování... Kdysi v Brně dávali ho týden v dávném kině Jalta pro pár desítek lidí, co měli chuť nahlížet neznámého. A pak už nikdy nic. Škoda. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Matka a její dvě dcery prožívaj lásky a různý zklamání v nějakym příšernym zapadákově. Postrádá to nějakej hlavní příběh, jsou to spíš takový epizodky poskládaný k sobě. Vzniknul z toho takovej malej, milej film ze života, určen patrně spíš pro ženský publikum. Špatný to nebylo, ale zároveň taky nic, z čeho bych se posadil na prdel. Lepší 3 hvězdy. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Takové malé, nenápadné, filmové zjevení. Díky bohu za ně. Jednou za čas působí, jak balzám na duši. Obyčejný příběh, z převážně ženského pohledu, plného, radostí, starostí i toho běžného, nenápadného života. Zahřeje na duši a zanechá vzpomínku, která ve Vaší paměti zůstane na hodně dlouhý čas. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

"Gas Food Lodging" - tři slova vyjadřující to, od čeho se film ani ve vypjatějších chvílích, příliš nezvdaluje. Do světa tří žen občas pronikne muž (nejzajímavější je asi cholo Javier), který však brzy zjistí, že si spletl místo určení a tak raději zas couvne do své neurčitosti. Film se obejde rovněž bez výraznější příběhové zápletky; to, co nám představuje, se obvykle netočí - právě to bych mu připsal na stranu "dal". A pokud skutečně zobrazuje jen prosté, holé životy, bez záměru a cíle, pak Larmie není určitě tím místem, kde se odehrávají. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Pozitivum je, že není to další fast food romantika, snažili se tvořit, ale na druhé straně povedlo se to jen průměrně. Nenašel jsem jediný bod, který by mě více zaujal. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Dvě dospívající holky v maloměstě s mámou, bez táty. Není co dělat, plácají se životem. A to vlastně všecky tři. No a najít někoho kdo vás spasí není jednoduché. A tak to je v kostce asi všecko co se o filmu dá napsat. Přesto je to klasický nezávislák a myslím i povedený. 70% ()

John80 

všechny recenze uživatele

Dve sestry zijúce s matkou kdesi uprostred dialnice a ich hľadanie lásky , film poukazuje reálny život a mal kedysi premiéru aj v naších kinách 3* ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Příjemný nezávislák s dobře vytvořenou atmosférou - takové už se dnes asi netočí. A nebýt několika drobností, které ho děsně shazují (taneční scéna, pitomá postava Humpreye), byl by výborný. Ale i tak je celkový dojem velmi dobrý. Devadesátá léta považuju za příšerné období, ve kterém za něco stály jen dvě věci: nezávislé filmy a hudba. Tu ale když si člověk pustí dnes, nemá to cenu, už je mrtvá. Jen v některých filmech z té doby na chvíli ožije, zas funguje. I tady to tak bylo.. ()

Reklama

Reklama