Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní muzikál pro mládež Takový talent měl premiéru v roce 1983, v době, kdy tento žánr nebyl ještě tak populární, jako dnes. Scénář autorky Hermíny Frankové, která vždycky dokázala přijít s něčím neotřelým a zajímavým, byl i tentokrát originální. Psychotronika a hypnóza v příběhu z jednoho gymnázia hraje roli sice důležitou, ale přece jen ne dominantní, prověřuje totiž charaktery. Neoblíbený šprt Honza (T. Vacek) se stává rázem miláčkem třídy, když svých hypnotických schopností využívá k tomu, aby si notoričtí lajdáci zázračně opravovali známky. Jenže všeho do času… Hudbu a písně napsali O. Soukup a V. Hádl, texty písní P. Markov, režii s originálními triky měl J. Bonaventura. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Že by školní besídka? Studenti jednoho pražského gymnasia se rozhodli nastudovat pro vánoční besídku muzikál. Musím říci, že odvedli výbornou, téměř profesionální práci. Pokud tomu však bylo jinak, pak se, Jane Bonaventuro, ve filmařském pekle hluboce styďte. ()

alonsanfan odpad!

všechny recenze uživatele

Dnes můj pokus o lekci tolerance dostal bohužel tvrdý direkt v podobě frajersky špatného snímku a moje předpokládaná tolerance, s níž jsem započínal psaní tohoto komentáře, opět pryč. Snímek je muzikál ze socialistické střední. Třídní šprt prostřednictvím hypnózy, telepatie a telekineze připravuje půdu pro hudební a estrádní čísla. Úděsné texty písní Petra Markova a neméně úděsná hudba Ondřeje Soukupa a Vítězslava Hádla. Neuvěřitelné jak tohle vůbec mohlo vzniknout. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Já jsem sice nepobral, co to jako mělo znamenat, ale dávám něco málo za téma jako takové. Míním zneužívání nám neznámých sil. Jinak je to debilovina první třídy. Herci byli přímo strašní. Pokud mohu posoudit „zpěv“, nemaje hudebního sluchu, bylo to ještě horší než mluvené slovo. Prostě zbytečno se na to dívat. ()

Reklama

Reklama