Reklama

Reklama

Paranormal Activity 2

  • USA Paranormal Activity 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nevěřili byste, jak strašidelné můžou být záběry z průmyslových kamer. Když před třemi lety debutující režisér Oren Peli představil horor, kde tyto záběry tvořily základní obrazovou složku, málokoho napadlo, že Paranormal Activity vstoupí do historie. Nicméně stalo se. Film za patnáct tisíc dolarů jich vydělal bezmála 200 miliónů, čímž se stal co do návratnosti investic jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob. Navíc je považován za hororový vrchol, protože tuhle duchařskou historku ustojí jen ti skutečně nejotrlejší. Hlavní roli mají znovu hrát kamery, které mají znepokojeným majitelům ukázat, co nekalého se děje v jejich domově, když klidně spí. Lze předpokládat, že děsivější domácí video si lze představit jen těžko. O hrůzyplnosti filmu svědčí už to, že po stížnostech diváků přestala některá americká kina zařazovat do reklamních bloků jeho upoutávku... V prvním díle tvůrci využili osvědčenou metodu pseudoreálných záběrů, když záznam kamery prezentovali jako nalezený materiál. Do stejné řeky podruhé vstoupit logicky nemůžou, ani nechtějí, přesto Oren Peli tvrdí, že klíč k uchopení příběhu, který použili, nabízí mnohem děsivější možnosti. A protože příběh je až do premiéry filmu přísně střeženým tajemstvím, nezbyde než se přesvědčit na vlastní smysly. Přejeme vám příjemné spaní... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (543)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jedničku a na dvojku jsem se těšil jak malý kluk a konečně jsem se dočkal neustala se mi promítalo o čem to asi bude a nakonec to tak dokonale spojily jako kdyby ve směs tohle byl začátek a ne konec. Proste ještě úžasnější a lepší prostě mazec strach a celkový děj a vše co se okolo dělo no posraný strachy až za ušima až na male dítě to to odnášet nemuselo.Konec překvapující a zajímavý. Tohle pro mně nejvíc drásá nervy když jsi pro vás něco přijde a vy nevíte co. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Přežvýkaná jednička, dražší o necelé tři miliony, dostala prequel, který neurazí, neb vlastně není jak. Pravidla se zachovala, jen herci jsou víc v roli a sympatičtěji k tomu. Ale Williamsovo únavné natahování každého záběru, které zákonitě musí skončit bouchnutím dveří (pravda, v jeden moment je to naprosto grandiózní!) docela prudí. A vážně si tvůrci při vytváření závěru museli vzpomenout zrovna na Balaguera s Plazou? ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Posledních zhruba dvacet minut bylo celkem koukatelných, dočkali jsme se i částečného vysvětlení prvního dílu, třeba toho stupidního konce. Ale ta víc než hodina nudy, která tomu předcházela, byla fakt otravná. Pokud jsem byl u prvního dílu aspoň trochu zvědavý co z toho nakonec vyleze, tady už ne a hrál jsem si při filmu hru na mobilu. Ale viděl jsem už mnohem horší sračky, dvě hvězdy za konec a za celkem slušnou lekačku v šedesáté sedmé minutě. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Nehledě na kvalitu snímků je to vlastně naprosto geniální marketingový tah tvůrců. Zatímco další pokračování rychlokvašného Saw sežraly cca desítky miliónů dolarů za kus, u Paranormálních aktivit tvůrci skoro ani nemusí hnout rukama a snímek se vždy zaplatí, jelikož se jejich rozpočet pohybuje v tisících až milionech. Stačí natočit home-made video, nainstalovat dvě tři průmyslové kamery, občas prásknout dveřmi nebo shodit hrnec a takhle můžete pokračovat...klidně až do dílů s dvouciferným pořadovým číslem. Vůbec přitom nebude vadit, že jen ohlodáváte, ba co víc, kopírujete premisu i scény z předchozích dílů. PA2 je tak jen zelenomodrým odleskem přehnaně kritizované jedničky, která fungovala a dokázala nepříjemně zalézt pod kůži. Dvojka jede na stejný plyn, na stejné brdo, dokonce si vypůjčuje i celkovou strukturu. To nemohl Tod Williams přijít s něčím novým než s třiceti totožnými záběry na čističku vody? Nehledě na to, že podruhé už tento "záznam" vůbec nefunguje, jelikož přesně víme, co se stane, tudíž nás ani nemůže vylekat nebo trochu postrašit. Jistě, u filmu se nespočetněkrát leknete, ale to není kvůli tomu, jací by byli tvůrci rafinovaní a budovali napětí, oni prostě jen způsobí hlasitý zvuk, kterého se každý člověk lekne, jelikož je to jeho přirozená reakce. To už dnešním divákům stačí tak málo? Vždyť podobných krátkých lekacích videí jsou na internetu tisíce, tak proč chodit do kina? Scénář sice dokázal solidně propojit oba díly, ale právě tím se PA ke konci přesunul z autentického hororu do přihloupého béčka, kde si logika dává dovolenou. Rozhodně to ve mně nezanechalo žádný dojem (navíc to pohřbívá mnohonásobně lepší originální závěr jedničky) a spíš to ve mně vyvolalo nechtěný smích. A ještě ten otevřený konec...No, opravdu jsem zvědav, kam se tato "výdělečná" série bude ubírat. Mám nepříjemné ponětí, že na žádnou inovací nedojde. Halloween bude ve znamení plevelu. 4/10 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

O proti prvnímu dílu nehorázný pokles kvality.Atmosféra prvního dílu je ty tam, i přes daleko větší rozpočet a práci zkušeného režiséra se kromě houpání pánviček děje 50 minut úplný hovno.Ovšem ke konci to začíná mít solidní grády a příběh dobře navazuje na předchozí a i přesto, že jsem se 50 minut spíš nudil, po konci filmu sem se kontroloval jestli jsem se neposral a nebylo mi úplně nejlíp.Hold takhle to s touhle fabrikou je, někdy prostě tvůrce nepotřebuje celý děj nic dělat, protože nás zabije na konci a moc dobře si pan Peli uvědomuje, že tahle fabrika na miliardy má tolik fanoušků, že to má všechno vlastně skoro bez práce.Chápu že spousta lidí to může odsoudít, jenže já fanouškem PA jsem a po tomhle díle jsem sice spíš zklamaný, ale když věříte...tak prostě věříte.... 55%. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Název filmu se objeví až v závěrečných titulcích. (griph)
  • Film během premiérového půlnočního promítání vydělal 6,3 milionů amerických dolarů, což byla v době uvedení do kin rekordní částka u snímku s přístupností nad 17 let. Paranormal Activity 2 překonala ještě jeden rekord - nejvýdělečnější premiérový víkend hororového filmu (41,5 milionu amerických dolarů). (Hal_Moore)
  • Z prvních čtyř dílů série je tu nejvíce kamer (6). (t.mon)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama