Reklama

Reklama

Paranormal Activity 2

  • USA Paranormal Activity 2 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nevěřili byste, jak strašidelné můžou být záběry z průmyslových kamer. Když před třemi lety debutující režisér Oren Peli představil horor, kde tyto záběry tvořily základní obrazovou složku, málokoho napadlo, že Paranormal Activity vstoupí do historie. Nicméně stalo se. Film za patnáct tisíc dolarů jich vydělal bezmála 200 miliónů, čímž se stal co do návratnosti investic jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob. Navíc je považován za hororový vrchol, protože tuhle duchařskou historku ustojí jen ti skutečně nejotrlejší. Hlavní roli mají znovu hrát kamery, které mají znepokojeným majitelům ukázat, co nekalého se děje v jejich domově, když klidně spí. Lze předpokládat, že děsivější domácí video si lze představit jen těžko. O hrůzyplnosti filmu svědčí už to, že po stížnostech diváků přestala některá americká kina zařazovat do reklamních bloků jeho upoutávku... V prvním díle tvůrci využili osvědčenou metodu pseudoreálných záběrů, když záznam kamery prezentovali jako nalezený materiál. Do stejné řeky podruhé vstoupit logicky nemůžou, ani nechtějí, přesto Oren Peli tvrdí, že klíč k uchopení příběhu, který použili, nabízí mnohem děsivější možnosti. A protože příběh je až do premiéry filmu přísně střeženým tajemstvím, nezbyde než se přesvědčit na vlastní smysly. Přejeme vám příjemné spaní... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (543)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Podivná (hlavně) česká nechuť vůči tomuto snímku mi může být ukradená. Jako fanoušek Muldera a Scullyové mám od dětství rád vše, spojené s duchařinou, takže mě ani tento na první pohled podprůměrný počin nenechal dlouho chladným. Je to strašidelné, mysteriózní, a roztomile z toho běhá mráz po zádech (takovým tím způsobem, že je po skončení titulků nutné pohybovat se po bytě pouze s kompletně rozsvícenými pokoji), takže za mě: proč ne? Dokud se člověk u filmu nenudí a v podstatě jen trne hrůzou z toho, co vyvede nezbedný démon v nočních záběrech prům. kamer příště, tak si nestěžuji. Polibte mi pánvičku, ale těším se na trojku. BTW perfektní psí herec. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jednička nebyla tak úplně špatná duchařina, na to, že po většinu času byla místem děsu jedna ložnice. V pokračování se některé zajímavé momenty už přenášejí i do kuchyně a obýváku, což nečiní zírání do kamer tolik monotónním. Jako zajímavý nápad mi přišel nastrčení psa, který vždy vytuší blížící se hrozbu. Povedené jsou dvě lekačky, co pro nepřipraveného diváka budou působit možná kolapsově. Napětí by taky nechybělo, a řekl bych, že je ho i víc než minule, jenže pořád je to vaření nastavené kaše, dalšími sequely se může rychle přejíst. Ani konec tentokrát nevyvolá žádný infarkt, natož horlivé diskuze. Při závěrečných titulkách se maximálně podrbete na prdeli, suše řeknete: "Hmm, pěkný", a na to si pustíte další, pokud možno lepší horor. Edit: Ta kaše se fakt přejedla. A to, sakra, brzo! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Moje očakávania boli po veľmi dobre zvládnutej jednotke pomerne veľké, ale už počas sledovania prišlo aj veľké sklamanie. Tvorcovia sa ani len neunúvali trošku viac si nad príbehom potrápiť hlavičky. Do finálnej podoby pretlačili úplne prelisovaný dej, tie momenty, ktoré robili jednotku tak zaujímavou, boli úplne prvoplánovo prekopírované a tak už nezostávalo nič, len občas sa vyľakať na niektorých celkom dobrých momentoch prekvapenia a slušnými hudobnými motívmi. Postavy a ich zmýšľanie a správanie sa úplne vymykalo realite a triezvemu úsudku a rovnako sa mu vymyká aj vedomie, že už teraz vniká tretia časť. 50%. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi fanoušky prvního dílu a tento druhý díl není přímo zklamáním, ale.. Prakticky se jedná o to samé, což po chvíli začne dosti nudit, a přestože si autoři šikovně pomohli ve vzduchu visící hrozbou ve formě ohrožení dítěte a psa (ano, na tyhle aspekty jsme my, lidi, citliví), moc toho nevyužili. Spíše se to táhne, ale zase oceňuji propojení s prvním dílem, které dodalo této sérii (chystá se třetí díl) na autentičnosti. Uvidíme, jak se tvůrci vypořádají s pokračováním. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mě se to snad líbilo o trochu více, než jednička. Možná proto, že zdejší hlavní hrdinové nebyli tak otravní, nepříjemní a na pěst jako ti z jedničky. I když taťka se je snažil dohnat. A dcera se v jeden okamžik zachovala pro mě naprosto nepochopitelně hloupě (jako fotr bych jí za to snad i pak seřezal zadek). Brala mě statičtější kamera. Samozřejmě zapůsobila typická dvojková snaha to co se povedlo na jedničce tady trochu zhustit. Trochu mě naštval ten konec, který byl dobrý, ale nějak mi nekolidoval s koncem jedničky. Než jsem zjistil, že jednička má alternativní konec, který já jsem samozřejmě neviděl a na který závěr dvojky navazuje. Obávám se, že snaha vytřískat z úspěchu jedničky více, i prostřednictvím zhušťování, recyklování a opakování účinného, se brzo zvrhne v nekoukatelný a nepůsobivý hnus, už tady ty nákroky jsou. Ale jo, tady je to ještě v pohodě. A jak je toho trošku více, ještě to funguje. Tu a tam lépe než v jedničce. ten bazénový vysavač mě naprosto uchvátil a fascinoval. No dobře. Musím tedy uznat, že Paranormal Activity (zatím ty dva díly, co jsem viděl), jsou docela ucházející podívanou, že jsem je zbytečně a neoprávněně předčasně odsuzoval. Ale když ta mediální masáž působí mnohdy tak odpudivě. Jsem zvědav na další díly. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 84,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 177,5 mil. (NIRO)
  • Z prvních čtyř dílů série je tu nejvíce kamer (6). (t.mon)
  • Výroba druhého dílu začala v květnu 2010 a trvala pouhé tři týdny. Natáčelo se ve čtvrti Woodland Hills v Los Angeles. (Hal_Moore)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama