Reklama

Reklama

Paranormal Activity 2

  • USA Paranormal Activity 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nevěřili byste, jak strašidelné můžou být záběry z průmyslových kamer. Když před třemi lety debutující režisér Oren Peli představil horor, kde tyto záběry tvořily základní obrazovou složku, málokoho napadlo, že Paranormal Activity vstoupí do historie. Nicméně stalo se. Film za patnáct tisíc dolarů jich vydělal bezmála 200 miliónů, čímž se stal co do návratnosti investic jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob. Navíc je považován za hororový vrchol, protože tuhle duchařskou historku ustojí jen ti skutečně nejotrlejší. Hlavní roli mají znovu hrát kamery, které mají znepokojeným majitelům ukázat, co nekalého se děje v jejich domově, když klidně spí. Lze předpokládat, že děsivější domácí video si lze představit jen těžko. O hrůzyplnosti filmu svědčí už to, že po stížnostech diváků přestala některá americká kina zařazovat do reklamních bloků jeho upoutávku... V prvním díle tvůrci využili osvědčenou metodu pseudoreálných záběrů, když záznam kamery prezentovali jako nalezený materiál. Do stejné řeky podruhé vstoupit logicky nemůžou, ani nechtějí, přesto Oren Peli tvrdí, že klíč k uchopení příběhu, který použili, nabízí mnohem děsivější možnosti. A protože příběh je až do premiéry filmu přísně střeženým tajemstvím, nezbyde než se přesvědčit na vlastní smysly. Přejeme vám příjemné spaní... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (543)

juta 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILER. Na začátku nudné "domácí video" Každou noc problikávání těch samých záběrů vždy ve stejném pořadí po sobě. Nejprve vstupní dveře, bazén, kuchyň, obývák, schodiště, pokojíček a takhle pořád dokola i když se tam nic neděje. Závěr dost zvláštní. Nevím co se tam stalo, když na ně démon zaútočil. Démon je mohl klidně v tý tmě oddělat, ale to néé, démon se musel převtělit a zakroutit krkem až o pár týdnů později. Nevím co si o tom mám myslet. Zklamalo mě to. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně slabší než jednička, o tom žádná... Pořád na to se šlo koukat, byli jsme s přítelkyni v kině na tom a pocity byly po konci filmu smíšené.. Hlavně díky zmatenému konci, kdy po noci, kde byl pes odtažen do sklepa a posléze i mamka, byla pasáž jak se "domácnost" houpala na lavičce s tím, že se nic už 3 týdny nestalo, a pak jsme se kamerou vrátili do baráku a hrůzných noci a náš převtělený démon všechny pozabíjel a už je nikdo nenašel spolu s malým dítětem.. To vše ok, ale pasáž jak se houpali na houpačce a pak se zas hned vrátili zpět do domu byla pro (nejen) mě udělána nešetrně a zmateně... Jinak, jak jsem psal slušné, průměr, ale na jedničku to určitě nemělo. Ještě podotknu, jak tady někdo psal, že se toho děje víc než v jedničce, tak říkám ano, ale nepřehledné, např. sklep..... 55% ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po trochu sporné jedničce je tohle hrozný propad. Zpočátku to vypadalo dobře, sympatické postavy, nový dům, dítě, ale všechno to šlo do kytek. První větší náznak strašení se objevil snad až v poslední třetině filmu a ještě to nestálo za nic. Vše, co bylo na jedničce alespoň trochu zajímavé, tu ztrácí jakoukoli hodnotu. Co je strašidelného na tom, že štěká pes, že dítě létá a že pořád koukáme několik vteřin v kuse na bazén? Je skoro zarážející, že jsem se ani nebál (narozdíl od prvního dílu). Špatné pokračování. ()

adam_olesnan odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z najhorších filmov aký som kedy videl. Chabý dej, nulová atmosféra, jedným slovom NUDA. Na konci filmu som nevedel, či sa mám smiať, alebo plakať... tak obkecávaný film, tak skvelé ohlasy (zo strany tej mladšej generácie). Novodobé filmy stoja za prd. Ľudia už zabudli , ako má vyzerať dobrý horror. Preto sa v súčastnosti točia takéto sračky. Buď horror, kde vidno pomaly každú vnútornosť a hlavy lietajú naokolo, alebo bezduchú, plytkú hovadinu, ako je napr. tento film. Nikomu neodporúčam pozerať. Strata času. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Je to jednotka cez kopirák, ale kto má podobné zimomriavkové jazdy rád, mal by byť spokojný. Zdĺhavý rozbeh môže naštvať, predsalen si to isté môžeme nakrútiť doma, no trpezlivosť sa vyplatí. Finále je ukážkovým strašením diváka minimalistickými prostriedkami (ukážeme málo, ale pôsobivo, so sofistikovaným zvukovými ruchmi). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Film během premiérového půlnočního promítání vydělal 6,3 milionů amerických dolarů, což byla v době uvedení do kin rekordní částka u snímku s přístupností nad 17 let. Paranormal Activity 2 překonala ještě jeden rekord - nejvýdělečnější premiérový víkend hororového filmu (41,5 milionu amerických dolarů). (Hal_Moore)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 84,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 177,5 mil. (NIRO)
  • Pokračování bylo natočeno ve stejném domě, jako první díl, což však nemusí být divákům patrné. Dům patří režisérovi Orenu Pelimu, který ho díky úspěchu prvního filmu zrekonstruoval. (Cheeker)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama