Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

když pominu nechutné prznění světoznámého díla, co zbude? Křižák, kterému kdosi umřel a proto:... HURÁ, jde se do pekla! první kruh, druhý kruh.... a tak dále, v každém někoho zabije, navíc má průvodce kterého ani jednou doopravdy neupotřebí.... jednoduché, přímočaré a neefektní, kdyby stála za to alespoň složka soubojová, ale tu ostatní animované filmy zvládají lépe, dokonce i Šmoulové v ní mají navrch, když u nich zůstanu, tak atmosféra scén s Gargamelem je minimálně o padesát procent démoničtější a pekelnější než tady - smutné. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z dizajnérskeho hľadiska je to naprostá lahôdka. Chváliť treba aj tvorcov, ktorý sa nesnažili tento animák silou mocou zjemniť pre maloletých divákov ( pre nich by to nebolo, aj keby tento snímok neobsahoval všetky tie brutálne scény ). Problém je však v príbehu, ktorý je len videoherne poskladaný z rôznych levelov a nerozvíja a neprepája tak, aby diváka strhol. Ale musím ešte raz pripomenúť technickú stránku - také niečo sa netočí vo veľkom. ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Urvany nesympatak Dante si prosekava cestu peklem v eRkovem akcnaku. ___ Scenar neexistuje, jen se nepocetnekrat opakuje "pateticky proslov -> akce -> krev". Ze je Dante jen drzak mece, jeho milovana histerka a Lucifer zapomenutelny, se mohlo vyvazit tisnivym a hororovym peklem, jenze... to je jen sbirka sedych lidi a pak stometrovych oblud, ktere hlavni rek kosi jednou ranou. Cely film postrada naznak atmosfery, kdy bych si mohl alespon parkrat rict "kurva... peklo". Opakovany postup je nudny uz napodruhe a kdyz proti sobe ve finale stoji dva idioti, sotva se me muze dotknout. Ona vubec v sobe jedina scena nema zachvev citu, coz u cesty peklem za milovanou je tedy velke minus. Tedy pokud nepocitam trapnost pocitovanou po kazde vete. ___ 2,5* za slusnou animaci a zobrazene nasili a erotiku v animovanem projektu tehle cilove skupiny (film k videohre). Videt pod ocima urizlou hlavu, vnitrnosti, vaginu a spousty atakdale... mile. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Odpudivá vízia pekla podaná v tradične skvelom anime štýle. Hneď od začiatku je ale všetko strašne uponáhľane. Chvíľu trvalo dostať sa do toho a sympatie a súcit s postavami som si nestihol vytvoriť taký aký by som chcel. Danteho prekážky mi prišli ako figúrky do počtu, napätie bolo minimálne a najviac ma bavili flashbacky do minulosti. Tie mali v sebe slušnú dávku emócií a vylepšili celkový dojem. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Koukat se na to dá, je to vcelku energická, akční podívaná se slušnou atmosférou. Tedy - pokud jste nečetli originál a nechce se vám smát pokaždé, když na obrazovku vtrhne Dante coby svalnatá korba s válečnou sekyrou. Hihňal jsem se také u soubojů s příšerami, které na chudáka básníka vyskakovaly. Kerberos a Mínotaurus, fajn - ale král Mínós coby třípatrová polokamenná obluda??? WTF? - že se tak nesměle zeptám. Je to prostě strašný úlet a Dante se určitě obrací v hrobě, ale co - sranda musí být i kdyby dědu věšeli. Štvaly mě akorát pravidelné změny grafického ztvárnění hlavních postav, protože jednotlivé verze byly dost nevyrovnané. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Jako předloha pro film sloužila kniha "Božská komedie" od italského básníka Danta Alighieriho, přesněji část knihy s názvem "Peklo", která vznikla v letech 1307–1308. Stejně jako ve filmu je i v knize hlavní postavou sám autor Dante. (Hannibal92)
  • Jak to bylo doopravdy?
    ○ Dante, celým jménem Durante degli Alighieri, se nemohl potkat s králem Richardem I. Lví srdce a zúčastnit třetí křížové výpravy, jelikož skončila 73 let před tím, než se vůbec narodil. Ale jeho prapraděd, rytíř Cacciaguida degli Elisei, bojoval za křižáky ve druhé výpravě a pravděpodobně padl ve vzdálené Svaté zemi.
    ○ Dante, jako dítě zasnoubený se stejně starou Gemmou Donati z ghibellinské aristokracie, měl několik synů a jednu líbeznou dceru jmenující se Antonia, která se po přijetí do kláštera přejmenovala na Beatrice. Dantova drahá, fascinující Beatrice di Folco Portinari, byla pouhý rok vdaná za bohatého bankéře jménem Simone de' Bardi a pak skonala při nelehkém porodu již ve svých 24 letech. (ČSFD)
  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)

Reklama

Reklama